FACEBOOK
TWITTER
GOOGLE+
PINTEREST
INSTAGRAM
WordPress Blog

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.
By Jenny
Post by Jenny
Det här inlägget har 9 kommentarer
 • Hej hej
  Tycker det låter jättebra med sånt ”matschema”, nu fick jag mig också den idén att då slipper jag fundera på så mycket vad vi ska äta!
  Kram

 • Sv: okej va hätligt 🙂 ja ja förstår att de måste gå ihop med jobbet, hoppas du får som du vill & kan åka 2 månader…
  kanske ses på Alanyas gator i sommar 😛
  Kram!

 • jag funderar oxå varje månad att göra en sån lista men nopp det blir aldrig av=)
  Gör som du. handlar dag för dag vad man är sugen på o då handlar man alltid lite mer så räcker inte pengarna.. ha en bra dag

 • Härligt med fler sjuka barn 😉

 • haha..vi käkar potatis typ 4 gånger i veckan..vi älskar potatis här hemma, tur att de e nyttigt då hehe
  fisk till det, inte fiskpinnar blää, inte nyttigt heller, utan ”riktig” fisk :mums:
  jag ska fan också göra en lista tror jag..de e så mkt enklare annars blir de mest ”vad ska vi äta idag da??”

  Min mamma gjorde potatis varje dag (utom när vi åt soppa och pannkakor) och jag hatade potatis när jag var runt 12-13… vid typ 16-17 kunde jag inte äta potatis utan att kräkas… det vände sig i halsen, gick bara inte att svälja.
  Pga. det så äter vi väldigt sällan koktpotatis här hemma… för jag hatade det så länge… men nu har jag börjat gilla det mer och mer… Mina barn ÄLSKAR potatis… så jag får bli bättre på att koka det… här blir det oftast ris…
  Ahhh riktig fisk ska det vara.. inte halv/helfabrikat… man ska laga från grunden 🙂 Bästa och godaste maten!!!
  Det som e bra med att veta att man lagar tex. fisk varje onsdag e att det är då 4 onsdagar som vi äter fisk på en månad.. köper man fryst fisk så vet man exakt hur mkt fisk som behövas på hela månaden.. samma med köttfärs och frysa in i påsar osv + hur många kg potatis som behövs osv… mkt bättre… men jag e inte så pratkisk.. jag står oftast i affären och bestämmer mig för vad vi ska äta och så glömmer jag hälften av vad jag behöver och så står jag hemma med nått äckligt halvfärdigt…hehe… typ fiskgratäng utan fisk 😉
 • It sound like a great idea !!
  I have been planing the same to do it when Yasmin starts in Dagis….
  But why not the fich in the weekend, as a family dinner….. you know what I mean, thats almost what we eat anyway 🙂
  Ha det så bra…
  Puss och kram
  Zanne

  We need to eat fish alot more than we do now… we eat it like once a moth if eaven that… im glad that they serve it in school and daycare… so i dont have to have to feel so bad.
  So we will eat it once in the weekdays… and then we will eat it in the weekends with you guys aswell… more fish is just healthy… you cant eat to much fish 😉
 • ja det låter ju vettigt!!! cambridge om jag fattade det rätt är alltså pulver i påsar? och kan jag köpa det här nere?

 • Hej hej…

  Nu när du gjort en sån matschema skriv ner typ det som behövs oxå som ex en inköpslista då glömmer du inte dessutom så köper man inte så mkt onödigt heller.
  Har gjort så nu i fem månader funkar jätte bra vi storhandlar typ två ggr i månaden förutom dom saker me kort datum då, så som mjölk och sånt de blir lite oftare men som sagt funkar jätte bra o ja e helt nöjd. Lycka till kram.

  Ahh… ska oxå göra så… gjorde det ett tag när Emre och ilyas var bebisar… men sen blev det jobbigt att shoppa med alla tre barnen så vi slutade… Så nu ska vi tillbaka till ordning och reda igen…hehe…
  Hörru, kan inte du oxå börja blogga lite… 😉
  Puss och kram
 • jag hade så när jojo var liten , otroligt bekvämt och enkelt att handla. men vegetariskt då.
  lite grann har vi nog det nu med men inte så uttalat. men att storhandla är inget problem vi har vår rutin på inköpen och med det skapar vi den middag vi vill ha,
  tänk på o kolla skol o dagismatsedeln ofta har ju de en rutin på vilka dagar det e soppa pasta etc så det inte krockar med hemmamaten,.. jojo blir galen när jag planerat soppa onsdag eller torsdag eftersom de får soppa på torsdagar i skolan.

  däremot är jag inte längre vegetarian o yusuf kommer inte bli det har försökt men gav upp vid jul,,, han älskar allt som e kött i o ratar allt jag gör som e vegetariskt. men lär sig säkert snart äta det igen Fisk äter inte jag så det blir aldrig fisk här. när jojo var liten åt hon alltid fisk med mormor när hon var barnvakt o fiskpinnar (fisk?) ibland med pappa. jag hoppas hon kommer upptäcka fisk själv vartefter igen för nu äter hon det inte. Akan äter alltid fisk på jobbet då de inte har halalkött, men han får ha uppgiften sen att lära yusuf fisk eftersom yusufs dagis o skola också bara serverar veg-mat-

Kommentera