Nästan som corndogs – recept

Mina barn kommer hem varje dag för att äta lunch.

Mina idéer på nya maträtter börjar ta slut men så gjorde jag dessa… lätta och snabba att göra. Gott med kanske ketchup och senap till och en liten sallad.

Den här satsen räckte till 13 stycken, och alla 13 är slut nu på kvällen. De har gått och nallat ur påsen hela dagen och varje gång ”-Mmmm de här var goda mamma, du måste göra det fler gånger!” Så tummen upp från barnen.

Kanske inte så jätte bra som Lunch.. men som mellis passar det utmärkt (om man inte är rädd för socker dvs).

När barnen såg dem först bröt de ihop lite pga utseendet 🤣 men låt inte det skrämma er 😆

Du behöver:

  • 7 stycken prinskorvar
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,25 dl socker
  • 1,25 dl smält smör
  • 2,5 dl yoghurt
  • 2 st ägg
  • 1 dl vatten
  • Olja att smörja plåten med

Gör så här:

  1. Häll båda mjölen, bakpulver och salt i en skål och blanda om
  2. I en annan skål häller du ner smält smör och socker, mixa väl.
  3. Häll ner ägg och yoghurt i socker blandningen och rör om igen.
  4. Häll sedan ner dina torra ingredienser i skålen ”blöta”, blanda ihop och tillsätt vatten. Konsistensen på smeten ska vara ungefär som våffel- eller sockerkakssmet.
  5. Olja en muffinsform och häll i lite mer än en matsked i varje form (ca 3/4 fyllt).
  6. Dela prinskorvarna på hälften och tryck ner en halva i mitten på var och en.
  7. In i ugnen på 190 grader i ca 10-12 minuter
  8. Vänta tills de har kallnat något innan du tar ut dem ur formarna.

Följ:
Dela

2 Kommentarer

  1. Profilbild 15 januari, 2018 / 21:37

    SÅg ut som ett kul mellan mål 😀 måste prova någon dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.