6   322
5   494
11   548
9   559
1   298
11   388
26   502

Saffransbullar – bästa receptet

Skriv ut recept
Saffrans Bullar - Bästa receptet
Jag hade tre påsar med saffran hemma som min mamma skickade till mig. De har legat i skåpet och väntat på att jag ska baka något. Igår fick jag ett ryck och bestämde mig att prova göra saffransbullar fyllda med mandelmassa. Receptet kommer ifrån MITT KÖK , jag gjorde dubbel sats av det här receptet och det blev SUPER BRA!!! Rekommenderar er verkligen att prova! Jag gjorde egen mandelmassa eftersom det inte finns att hitta här.  Det är faktiskt super lätt att göra, det finns massor med bra recept att följa på nätet.
Maträtt Bakverk
Kök Svenskt
Förberedelsetid 2 timmar
Tillagningstid 15 minuter
Portioner
stycken
Ingredienser
Fördeg
Deg
Mandelfyllning
Pensling och Topping
Maträtt Bakverk
Kök Svenskt
Förberedelsetid 2 timmar
Tillagningstid 15 minuter
Portioner
stycken
Ingredienser
Fördeg
Deg
Mandelfyllning
Pensling och Topping
Instruktioner
  1. Saffransdeg: Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet. Knåda till fin en deg. Har du en köksassistent så rekommenderar jag dig att använda den med krok, kör degen då 5 minuter. Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min.
  2. Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet tills degen börjar kännas len, glansig och börjar släppa kanterna. Har du ingen köksassistent är det viktigt att du knådar tills du inte orkar mer, först då är den klar.
  3. Låt degen vila under en duk i ca 20-30 minuter så att den släpper sin spänning.
  4. Mandelfyllning: Blanda mandelmassa med strösocker och vaniljsocker. Blanda i lite i taget av smöret tills du har en slät och fin fyllning.
  5. Kavla ut degen, ca 45 x 70 cm, cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord. Bred ut fyllningen jämt över degen. Greppa överdelen av degen och vik den över så att du får en halv vikning. Dela degen i avlånga remsor och gör små knutar genom att snurra remsan runt två fingrar som en nysta. Lägg i bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ordentligt under en duk 1-2 timmar.
  6. Sätt ugnen på 200 grader, pensla med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 min tills saffransbullarna fått en fin gyllenbrun färg.