Lätta frallor
Det här receptet på frallor gör jag ibland så ofta som tre gånger i veckan! De är lätta att göra, omöjliga att misslyckas med och man kan variera dem nästa precis hur mycket som helst.
Portioner Förberedelsetid
16st 10min
Tillagningstid Passiv tid
15min 50min
Portioner Förberedelsetid
16st 10min
Tillagningstid Passiv tid
15min 50min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smula jästen i en stor bunke, tillästt fingervarmt vatten och rör ut i jästen.
  2. Blanda ner vetemjöl, olivolja och salt och knåda till en bra deg (ca 5 minuter om du knådar för hand)
  3. Låt sen degen jäsa i 30 minuter under en bakduk och gärna där det är lite varmare så det jäser på.
  4. Nu kan du sätta på ugnen på 225 grader
  5. Dela degen i två delar och sen varje del i 8 lika stora delar, och forma dem som du vill ha dem.
  6. Klä en eller två bakplåtar med bakplåtspapper och lägg på frallorna.
  7. Låt dem jäsa i 20 minuter under en bakduk
  8. Pensla frallorna med ägg/mjölk/filmjölk, jag brukar pensla med mjölk.
  9. Strö på vad du är sugen på, jag brukar riva ost och lägga up så får man smarriga ostfrallor. Men det går även bra att ha på solrosfrön, vallmofrön, sesamfrön eller något annat smarrigt.
  10. Grädda frallorna i ca 15 minuter eller tills de har fått en fin färg
  11. Låt bröden svalna på ett galler innan de serveras. (ursäkta suddiga bilder, de är från min instagram)