Äppelkaka
Den här äpplekakan är en av de saftigaste och godaste jag har bakat.

Här hemma bakas den 2-3 gånger i veckan och försvinner fortare än kvickt!

Med andra ord lättbakad och omtyckt av både stora och små!

Portioner Förberedelsetid
8personer 10minuter
Tillagningstid
35minuter

Portioner Förberedelsetid
8personer 10minuter
Tillagningstid
35minuter

Ingredienser

Instruktioner
  1. Sätt på ugnen på 180 grader.

  2. Börja med att skala och skiva äpplena i tunna klyftor.

  3. Vispa ägg och socker i en skål

  4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
    Rör ner det i skålen med ägg och socker och häll i det smälta smöret och visspa ihop snabbt till en fin smet.

  5. Häll smeten i en smord och bröad springform. (Min är 24 cm och kakan var perfekt för den storleken).

  6. Lägg äppelklyftorna i runt mönster på smeten.

  7. Sprinkla över socker och kanel (eventuellt några hackade sötmandlar).

  8. In med kakan i ugnen, längst ner i ca 35 minuter.

  9. Om du vill så pudra över lite florsocker innan servering.

    (Kakan är jätte god med vaniljsås till, men det går lika bra utan då kakan är så saftig)