Shopping, storstäd och högtid

Igår åkte vi in till Adana… En utav Turkiets största städer med en befolkning på ca 1,8 miljoner invånare (stockholm har ca 900.000 invånare).

Vi bor ca 1 timme utanför Adana så vi är inte där så jätte ofta men där finns HM och ikea så ibland tar vi oss för i alla fall ♥️?

Vi handlade kläder till barnen, mest höstkläder trots att vi fortfarande ligger på temperaturer runt 30-38 grader. Men sommar kläder har de och i morgon är det kurban Bayram och barnen ska få presenter och i år fick de bestå av kläder.

Idag har jag spenderat dagen med att städa hela huset. Det tar sin lilla tid att städa 4 våningar. (nu måste jag ju städa i källaren med).

Men nu är det rent och snyggt och nästan så man ser botten på tvättkorgen. ?

I morgon firas nämligen Bayram här… Kurban Bayram som turkarna säger eller Eid al-adha som det heter på arabiska.<br
sen muslimska offerhögtiden.<br
mer ifrån när Gud befallde Profeten Abraham (ibrahim) att offra sin son ismael till honom. Abraham skulle precis offra sin son till Gud som då stoppade honom och istället offrades ett lamm. Därför kommer det i morgon att offras lamm i de flesta familjer här i morgon.<br
t tar man själv men ofta skänker man även kött till de fattiga.

Barnen får godis, presenter, man äter god mat och träffar familj och vänner. Och man ska även försöka förlåta och glömma gammat groll en nystart!

Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X