Kanske världens bästa…

… godaste och saftigaste äppelkaka!!!

Äppelkaka

Du behöver:

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 ½ tsk bakpulver

2 ½ dl vetemjöl

150 g smältsmör

2 äpplen

kanel

1–2 msk strösocker

5-7 st hackade sötmandlar

ev. florsocker

 

Så här gör du:

  • Sätt på ugnen på 180 grader.
  • Börja med att skala och skiva äpplena i tunna klyftor.
  • Vispa ägg och socker i en skål
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver
  • Rör ner det i skålen med ägg och socker och häll i det smälta smöret och visspa ihop snabbt till en fin smet.
  • Häll smeten i en smord och bröad springform. (Min är 24 cm och kakan var perfekt för den storleken).
  • Lägg äppelklyftorna i runt mönster på smeten.
  • Sprinkla över socker och kanel (eventuellt några hackade sötmandlar).
  • In med kakan i ugnen, längst ner i ca 35 minuter.
  • Om du vill så pudra över lite florsocker innan servering.

(Kakan är jätte god med vaniljsås till, men det går lika bra utan då kakan är så saftig)

Barnen norpade varsin bit innan jag hann fota den… ?

Följ:
Share:

2 Comments

  1. Profilbild
    Jessica
    2 november, 2017 / 09:48

    Oh jösses så gott det såg ut. Måste jag göra nån dag ?

    • Profilbild
      Jenny
      6 november, 2017 / 15:46

      Gör det! Den är så god att den tar slut på 2 minuter ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X