Åhhh jag är så sugen

Min favorit mat är Sushi, jag skulle kunna äta det varje dag!!

Här där vi bor finns inte några sushi restauranger, det finns ingen Kinarestaurang ens…

Efter alla år som gift med min man så har jag lärt mig att folket här är väldigt rädda för ny mat. De äter helst bara sin egen mat!

När jag träffade min man tyckte han att räkor och kräftor var något utav det vidrigaste man kunde äta! Ett tag ville han inte att jag skulle äta kräftor när han var hemma för han blev illamående av lukten. JAG ÄLSKAR KRÄFTOR!!!

Men någon gång lyckades jag få honom att smaka en räka och en annan gång en kräftstjärt.
Och… på något vänster så har han blivit en mer skaldjursälskare än vad jag är. Haha!!!
Det trodde han aldrig att han skulle äta! Nu väljer han ofta soppa med skaldjur eller wok med räkor om man äter ute (i Sverige då… för här hittar man sällan sånt).

Min mans mamma kom hem till oss oanmäld mitt i maten en gång, jag hade gjort kyckling med champinjoner och någon sås. Hon vägrade att ens smaka… så fega är de här! Tror maten typ är förgiftad om det inte är tomatpuré i … haha!!!
Så då förstår ni kanske varför det inte finns kina eller japanska restauranger här? Ingen skulle våga äta ? (sen precis här där vi bor finns inte många utländska… det är väl typ bara jag så vem ska laga maten?)

I alla fall… jag är så sugen på sushi, nästan så jag skulle kunna göra vad som helst för att få äta det.
Det finns en restaurang som serverar sushi i 1,5 timme med bil från oss. (Alltså 3 timmar ToR). Min man har lovat att vi ska åka dit huuuuuur läääänge som helst nu, men det blir aldrig av ?

Jag hade lätt åkt dit själv men jag vågar inte köra i den staden, det är Turkiets 5:e största stad med runt 1,8 miljoner invånare (Stockholm har lite under 800.000 invånare, för att jämföra storleken).

Trafiken där är kaos, bilar överallt som kör lite hur de vill…
Tänk att man kan längta efter en maträtt så mycket att man skriver ett långt blog inlägg om det. ?

Följ:

9 Kommentarer

 1. 17 november, 2017 / 15:54

  Gör egen sushi, borde inte vara så svårt att fixa ingredienser=) Alternativt be någon skicka till dig, det är ju torra produkter – sushiris, sesamfrön och alger, pulverwasabi finns som man blandar ut med vatten. Jag tycker vanlig vinäger funkar som alternativ till risvinägern. Färsk fisk borde ju vara enkelt att få tag på, bara se till att frysa den tillräckligt innan tillagning, en ”normal” lax brukar behöva ca 4 timmar. Vegetarisk sushi är ju också supergott!

  • Jenny
   Författare
   17 november, 2017 / 16:09

   Åh smart!!
   Ska handla hem vad som behövs nästa gång vi är och handlar.
   Finns inte här där vi bor (här finns inte ens tacokrydda) men när vi väl kommer iväg för att käka sushi så ska jag ta mig till en stor affär och shoppa sushi tillbehör!! 🙂

 2. 17 november, 2017 / 16:35

  Sushi är vansinnigt gott 🙂

 3. fitnessfia
  17 november, 2017 / 17:32

  Kul med en till som bor utomlands. Jag bor i Rio och här finns det massor med sushi-restauranger för att man hade mycket invandring från Japan. Tyvärr finns det inte bra utbud av exempelvis Thai-mat som jag saknar riktigt mycket!

  • Jenny
   Författare
   17 november, 2017 / 18:48

   Åh Rio måste vara fantastiskt!!
   Synd att det inte är lite bättre fördelning på nationaliteter överallt 😉 så man kan äta mat från all världens hörn ?

 4. 17 november, 2017 / 19:36

  Älskar också sushi, men kan inte äta nu ? däremot kräftor går ju och det är ju ännu godare

 5. 17 november, 2017 / 22:55

  Jag har aldrig testat äta sushi faktiskt, men man blir nyfiken, men som lax gillar jag inte alls :O Hoppas lära mig det en dag hihi. Ha en fin helg!!

 6. 14 oktober, 2019 / 23:11

  oj va ja skriver en massa hos dej idag men ja det va kul
  börjae äta sushi för typ 5 år sen äckligt me rå fisk tänkte ja men ja inget jätte fan bara en affär här som gör god

  vi åker ofta 1 timma för att komma till ulricehamn heter det här åt borås hållet där har de den bästa thai maten så ja gubben e lika galen som ja numera så ja bra där ha ha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X