Så var glada julen slut slut slut…

Jahopp… det var det för den här gången då!

Mycket planering sen är det slut fortare än vad man hinner blinka 😉

Hur var er jul?
Blev det som ni hade tänkt er?

Vår jul blev bra.. men inte alls som i Sverige, men det antar jag att vi får vänja oss vid. Nya traditioner!

Jag lyckades väl få ihop ett skapligt svenskt julbord med gravad lax, prinskorv, köttbullar, gravlaxsås (gjorde egen) rödbetssallad (gjorde egen), rökt kalkon (istället för skinka eller kalkonskinka som vi brukar ha), ägghalvor med majo och räkor, ryssröra, lingongrova istället för julvört och bregott (min mans bror kom hit för några dagar sen och hade med bröd och smör till oss).

Vi blev i alla fall mätta och belåtna 🙂

 

Min tallrik… mums!!!

Sen fick barnen öppna sina paket, inte alls lika mycket som de brukade få i Sverige, men så har de faktiskt inte önskat sig något i år.. ena önskade sig lite kläder och andra nytt tangentbord… så de som fick lite mer var de två yngsta. Men alla var lika nöjda och glada ändå trots att vi inte överdrev med klapparna, faktiskt rätt skönt att slippa den där pressen. Det blir mer en högtid att njuta av mat och gott sällskap än att klå varandra i vem som köpt eller får finaste presenterna.
(sen firas det ju Bayram och så här med när barnen får paket)

Efter paketöppningen så högg vi in på gottebordet, det bestod av – Jordgubbstårta, banofiee pie, daimtårta, pepparkakor, singoalla kakor, dumle kola med pepparkakssmak, Toffifie, M&M,

Gott, gotti gott gott…

Efter detta hamnade vi alla i matkoma… och vi var alla rätt nöjda med att julen kunde ta slut… haha…

Ja, det var vår jul i paradiset… dock en regnig dag, men helt okej då man inte gärna vill ha strålande solsken på julafton, lite mer stämning när det är mulet och mörkt 😉

Nu är det ett år till nästa jul… helt lagom enligt mig.

Kram kram

Följ:

3 Kommentarer

  1. 25 december, 2017 / 18:16

    Nej julen blev inte alls som jag tänkt, men men.. God fortsättning 😀

  2. 2 januari, 2018 / 02:49

    Våra barn fick inte heller så mkt julklappar i år. Sonen på 3,5 var supernöjd över sin Paw Patrol bil o skridskor. Sen fick han några klädesplagg också. Han var jätteglad trots att han önskat sig massor av saker. De hinner knappt leka med allt heller om de får för mkt. Stora tjejen på 13 år fick pyjamas, en mjukisdress och en låda kexchoklad då hon älskar det. Vi åkte på semester i slutet av november så jag hade förberett henne på att det inte skulle bli så mkt presenter. Bättre att ge några få saker som de har nytta av eller verkligen önskar sig än att köpa för köpandets skull bara. Bättre att lägga pengar på t.ex resor med kvalitetstid som bir minnen de kan ha kvar för alltid o jag ger hellre mina barn minnen än saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X