Nytt år, nya möjligheter

Här i paradiset vräker regnet ner och snart blir det nog strömavbrott också så jag passar på att skriva nu innan internet försvinner ?

Klockan har hunnit bli 19:30 och vi går in i det nya året 2 timmar före er i Sverige. ?

Det här året har gått så jäkla snabbt! Helt otroligt!

Så vad har jag gjort med året som gått? Inte mycket, inte mycket alls ?

Som hemmafru händer inte så mycket, det är ungefär samma varje dag ? men det är jag faktiskt rätt så nöjd med. Att slippa stressen som man alltid hade förut är så skönt! Märker det även på min ena son som har adhd och atypisk autism att han blivit lugnare då inte vi föräldrar stressar hela tiden. I Sverige var det hela tiden, tider att passa och en kamp mot klockan som alltid tickade en aningens för fort.

I Sverige hade min ena son jätte jobbigt i skolan. Han hade en resurs hela skoldagarna, åt mediciner för att klara av alla krav som en adhd kropp inte riktigt fixar. Han var på gränsen till att bli hemmasittare. Vi fick iväg honom till skolan i snitt 1-2 dagar per vecka och oftast kom han hem innan skoldagen var slut. Åt ingen mat pga medicinen tar bort matlusten och tabletter för att kunna somna på kvällen.

Han har nog gått upp ca 10 kg sen vi kom hit. I Sverige var han underviktig. 12 år och vägde 27 kg. Nu är han 13 år och väger nästan 40 kg precis som sin tvillingbror. Han har inte ätit någon medicin i ett helt år! Inget för sin ADHD och inget för att kunna somna.

Han har ingen resurs i skolan här och det funkar faktiskt bra för honom. Han är i skolan varje dag, har massor med kompisar och är omtyckt av alla här.

Min fina kille ♥️

Hans tvillingbror är en favorit bland tjejerna i skolan, han har ljusa ögon och det är ju inte så vanligt. Alla tjejer uppvaktar honom genom att fråga om de kan hjälpa honom med något, ger honom godis osv osv. ?

Men i alla fall… 2018 är nu 4 timmar bort ?

Vad har jag för tankar om året som kommer?

Hmm… jag skulle vilja lära mig språket bättre under det här året. Jag skulle vilja få igång en hobby (inte sy, vet att många tror det). Denna hobby tror jag kan bli väldigt rolig, samtidigt som den blir något lönsam.

2018 kommer jag och min man att fira 19 år tillsammans och vår stora son kommer att bli myndig ? say what!!!? Hur sjukt att jag som bara är 27 år har en son som fyller 18! ?

Jag och Mikail för ungefär 11-12 år sen.

Vad har jag för önskningar med bloggen inför nästa år?

Kanske att fler som läser skickar en kommentar 😉 eller att ni bara klickar på gilla knappen som finns under varje inlägg ? det tar ju inte så många sekunder ? och det är alltid roligt att se att någon läser ?

Sist men inte minst vill jag önska er alla ett gott nytt år!!!

PS.

Kompisar, läser ni bloggen? Sebos, du var ju en trogen läsare förr, är du kvar?

Leila, du är bäst!! Gillar alltid mina inlägg ?

Camilla G, klicka på gilla om du läser ? du med Ajsa ♥️

Ramona, Rola, Hana… läser ni?

Skicka iväg en kommentar här så jag får se vilka som är här ? det är så mycket roligare att skriva då! ♥️

Nä nu ska jag avsluta och titta på någon film med familjen.

? G O T TNY T T Å R ?

Följ:

7 Kommentarer

 1. 1 januari, 2018 / 12:24

  Så härligt att höra att ni och framför allt sonen mår så mycket bättre efter att ni flyttat! ?gott nytt år! ?

 2. 1 januari, 2018 / 14:04

  Hoppad ni får en bra start på de nya året !!!

 3. 1 januari, 2018 / 14:04

  Så skönt att han mår bättre och att det går bättre för sonen i skolan 🙂 vad är det bästa med att vara hemmafru? Jag har alltid undrat det ? hoppas att nyåret blev bra trotts regnet ?

  • Jenny
   Författare
   1 januari, 2018 / 14:31

   Helt ärligt hade jag hellre jobbar 😉 men jag kan inte språket och har inte arbetstillstånd här. Om 1,5 år kan jag bli medborgare och har rätt att jobba, och förhoppningsvis kan jag språket då med. Då ska jag söka jobb ??

   Men det är mysigt att få vara hemma med kidsen oxå så klart.

 4. Camilla
  4 januari, 2018 / 00:30

  Omgggg är det Emre och Ilyas ???? Dom är ju kopia av Mikail. Känner inte ens igen dom vaaad dom har vuxit!!!

  Jag är här och läser såklart ❤ Går ju inte lika bara så där man måste ju fylla i email adress och grejer.

 5. A-C (Ajsa)
  9 januari, 2018 / 00:15

  Jag läser också även om jag inte alltid kommenterar ? men om jag klickar på Gilla står det då att jag har gillat eller blir de bara en siffra?
  Kraam ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X