Hårfix

En av mina stora fobier är att gå till frisören.

När jag var yngre (kanske 12-13) så sa en frisör ”-vad är det här för hår, går inte att göra någonting med det”, de orden satte sig i huvudet på mig och jag fick fobi för att besöka frisören.

Efter det tillfället har jag gått till frisören en annan gång, alltså har jag varit hos frisören 1 gång på ca 25 år!!! Det är ju inte normalt… jag klipper mitt eget hår när det behövs ? färgar det själv osv.

Men i år ska jag ta tag i min fobi! Det finns de som har ”värre” hår än mig… frisörerna har nog sett det mesta!

Jag har torrt och frizzigt hår, har haft så sen tonåren, jag hade jätte fint hår innan det.

Nu är det tunt men eftersom det är så frizzigt så har det skjut med volym!!

Jag har alltid håret uppsatt pga att det inte blir fint hur jag än gör.

Det ser ut ungefär så här om jag låter det självtorka… det är mjukt som bomull och är överallt.

Drömmen är att ha rakt hår, ett hår som man kan göra fina frisyrer med utan att man har miljoner småhår som sticker ut överallt.

Så, jag ska nu, har jag bestämt, göra keratin behandling och färga. Min man tycker att jag ska sätta in extensions men jag vet inte om jag kommer trivas med det.

Vi har hittat en frisör här som verkar riktigt duktig efter vad jag har sett på deras Instagram.

Jag skulle vilja ha ett hår liknande det här under, både färgen och texturen ?


Vi får se om de lyckas med det… OM de klarar av att göra mitt hår någorlunda fint så lovar jag (mig själv) att fortsätta bekämpa min fobi för frisörer och gå minst var 6:e månad för att fortsätta med keratinbehandling, klippa och färga.

För er som inte har koll på keratin behandlig så får ni här några före och efter bilder ♥️

Bilderna är från Google


Har du någon fobi? Alltså något som du verkligen undviker pga att du får svettningar och mår illa av bara tanken??

Följ:

5 Kommentarer

 1. 5 januari, 2018 / 23:13

  Jag har precis likadan hårkvalite som dig; torrt, frissigt och hemskt! Jag köper en hårolja ( kolla inlägget mina kvällsrutiner) och har i när håret är fuktigt. Det hjälper mitt hår mycket. Jag hatar också gå till frisörer och klipper mina toppar själv när de behövs haha. Ja färgar för den delen med :p

 2. Emmeli
  6 januari, 2018 / 00:58

  Samma här, gillar inte alls mitt hår ? du får visa sen hur det blev, har också lust att prova! Min största fobi är blodprov i armen, får panik bara av att tänka på det ?

  • Jenny
   Författare
   6 januari, 2018 / 12:31

   Lovar att visa före och efterbilder ? när jag väl har vågat ta mig dit.., haha!!

   Blodprov är inte roligt, förut hade jag inga problem med det men när jag var gravid sist och skulle ta prov i armen så kände jag hur hörseln försvann och huvudet blev tungt. Sen blev allt svart i någon sekund. Jag svimmade men vaknade upp så fort att jag aldrig ramlade ihop. Efter det tycker jag blodprov är jobbigt.

 3. 6 januari, 2018 / 01:26

  Ja går till frisören kanske en gång per år är också så rädd att gå dit. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X