Så här hanterar jag kritik

Det beror kanske lite på vad det är för kritik och i vilket sammanhang.

Får jag kritik på jobbet så tar jag det till mig och försöker förbättra mig.

Får jag kritik av min man pga. något så kan jag ibland bli lite sur… här om dagen sa han åt mig att lägga mindre te i te kannan (jag vet inte om ni alla vet hur turkiska tekannor ser ut?  Så här får ni en bild på hur de ser ut 😉

I kannan nertill häller man vatten och i kannan över häller man löste. När vattnet kokar häller man över kokande vatten i kannan över så det blandas med teet.

Min man tyckte att jag hällde för myckte lös te i kannan och att det räckte med 2 msk. Jag blev lite sur och sa att han kan göra sitt eget te då.. haha… men han hade rätt, på morgonen är det bara han och nått av barnen som vill ha te så då behöver man inte göra så mycket. Så nu gör jag med mintre te blad i… 😉

Sen har vi kritik som man kan få ute av kompletta främlingar. En gång när min äldsta son var runt 4 år och tvillingarna var 1 år  hände en grej. Jag hade hämtat stora sonen på fsk och han var trött och hungrig. Vi var på väg hem och jag körde tvillingarna i barnvagnen. Sonen ville att jag skulle bära honom.
Han skrek och skrek och skrek… jag sa upprepade gånger att du kan sitta på kanten av vagnen (ni vet vid fotstödet) eller så får du gå, jag kan inte bära dig och köra vagnen, det är omöjligt.

Då kommer en gammal tant och går förbi, sen vänder hon sig om och säger strängt till mig ”-Lyssna på vad ditt barn säger, du får ju ta upp honom när han är så ledsen! Han kommer få men för livet när du bara struntar i honom och vad han vill”.

Där brast det för mig… jag hade jobbat hela dagen, kände mig trött och stressad pga. sonen som var orimligt arg.
Så kommer hon från absolut ingenstans och kritiserar mig och hur jag bemöter MIN son… hon hade absolut ingen aning om varför sonen grät, varför jag inte lyssnade osv osv.

Jag sa åt henne att jag omöljligt kan bära honom och köra en vagn med två barn i i snöslask! Han har fått alternativ om han inte orkar gå, han kan sitta i vagnen, eller så kan han gå! Han väljer att gå och då får han skrika, PUNKT SLUT!!!
Sen sa jag oxå ”-Gå och dra nått gammalt över dig kärring” och så gick jag… inte jätte stolt över sista meningen, men jag var bara så arg!!!!

Så jag bemöter kritik på olika sätt beroende från vilket håll det kommer 🙂

”Detta är en del av @victoriajongard och @moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här”

Följ:

8 Kommentarer

 1. 31 januari, 2018 / 01:17

  Jag håller med dig angående att man bemöter kritik olika beroende på vem det kommer ifrån! Jag har nog alltid lite svårt att ta kritik dock. Inte så att jag kanske visar det utåt, men det är ju sällan roligt att höra. Sjukt drygt av en främling att lägga sig i ditt och dina barns liv för övrigt. Jag hade också blivit rosenrasande!

 2. 31 januari, 2018 / 09:22

  Jag håller med! Kritik hanterar man på olika sätt beroende på i vilka situationer man befinner sig i. Personligen tycker jag att jag är väldigt bra på att handskas med kritik, men man kan alltid bli bättre 😉

 3. 31 januari, 2018 / 10:13

  Vilken surkärring. Henne hade jag också snäst av rakt upp och ner. Personer som ska tycka och tänka en massa men inte har en susning om historien kan dra något gammalt över sig. Ha en fin dag. KRam Kamilla

 4. 31 januari, 2018 / 10:20

  Jag tycker att det var rätt av dig att skrika på kärringen! Människor ska alltid ha så mycket åsikter om vad andra gör, strunta i det och sköt ditt egna! ??

 5. 31 januari, 2018 / 11:36

  Hahaha men va? Ofta en tant gick fram och sa sådär till dig från ingenstans? Tycker du inte sa ifrån tillräckligt mycket haha, hade blivit så arg!

 6. 31 januari, 2018 / 11:51

  Men vilken gumma… Tycker man definitivt inte har rätt att kommentera hur man hanterar sitt barn. Och som du skrev, hon hade ingen aning varför han grät. Så fel av henne. Gillade ditt inlägg sjukt mycket!

 7. 1 februari, 2018 / 12:17

  Jag reagerar olika beroende på vem som säger det och hur dem säger det. Det är nog samma när man säger något kritiskt allt beror på hur man säger det. Ha en härlig dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X