Jag blir GALEN!!!

Alltså de som känner mig eller har följt mig på sociala medier genom åren vet att min dotter är VÄLDIGT busig, eller påhittig kanske man ska kalla det?

Hon kommer säkert ha användning för det när hon blir vuxen, men just nu driver hennes påhitt mig till VANSINNE!!!

Så fort man släpper fokus från henne så passar hon på. Hon är ju snart 6 år så man tycker ju att man inte ska behöva sitta som en hök dygnet runt för att hon inte ska hitta på hyss.

Vårt hus har tre våningar (fyra om man räknar med källaren) och på tredje våingen är det som en separat lägenhet med kök, vardagsrum, badrum, sovrum osv.

Jag var upp dit för att dammsuga och damma av och då möttes jag av detta….

Soffbordet målat med en tuschpenna som verkar vara halvt omöjlig att få bort!

Handavtryck på väggen… hade tyvärr börjat skura innan jag kom på att jag skulle fota för att visa min man… hela väggen som är vit bredvid elementet hade handavtryck också…

Hon har även haft en period då hon har försökt tillverka slime… och grisat med saker hon hittat i köket som tex. ägg, mjöl, karamellfärg och även saker från badrummet som raklödder, schampo, tvål, tandkräm.

En dag när jag la Emir för att vila så hade hon smetat in hela vardagsrumsgolvet med tandkräm!!
För er som aldrig har haft vardagsrumsgolvet in smetat med tandkräm så kan jag berätta att det är ett helvete att få bort, det ligger lixom som en hinna på golvet och jag tror att jag skurade golvet kanske 5 gånger om dagen i nästan två veckor innan det försvann!! Det luktade i alla fall mintigt och gott ett bra tag 😉

Annat som hon har hittat på är målat katten med nagellack (när farmor var barnvakt) och upprepade gånger gett sin lillebror på 2 år hela nutellaburken så han kunnat smaska i sig helt fritt…

Det är hela tiden något och har varit sen hon var ca 3 år gammal…

Varför inte måla på fönstret, eller på dörren… eller kanske hälla chipsen i sängen?

Några rullar toapepper….

En morgon efter att jag hade lämnat Selin på förskolan och tittade på Dr Phil medan jag ammade lillebror. Det tog rätt lång tid innan jag förstod att det satt något på tv’n. Tittade närmre och det var en skiva KALKON… hon hade matat tv’n med sin frukost.

Nu idag skulle jag laga lunch och behövde mjöl till gräddsåsen, den var inte i skåpet så jag frågade Selin eftersom hon är känd att ta saker i skafferiet.
Efter lite tjat kom det fram att det fanns på tredje våningen. Då har hon i en byrå lagt ett paket mjölk, mjölet och sin pappas wax… och grisat runt.. fräscht med gammal mjölk i en byrålåda!!?

Någon mer som har barn med dessa idéer?

Nä nu åskar det här och jag måste avsluta, sist drog vi inte ut kontakter och alla våra apparater slutade att fungera så bäst att vara duktig det här gången och dra ut all elektronik.

Följ:

24 Kommentarer

 1. 9 april, 2018 / 16:06

  Hua Hua visst får jag ett leende på läpparna och minns hur vårt mellanbarn var som liten. Precis överallt hela tiden. Intensiv för två eller tre. Nu när HSB blir 17 i sommar har han samma energi och driv. Men visst blev jag galen och slet mitt hår många gånger. Kram till dig.

 2. 9 april, 2018 / 19:54

  Oj då, såna bus är riktigt jobbiga :-/ Min 8 åring var inte så rolig heller när hon var runt 4 år. Hon gick bla loss med en sax inne på sitt rum när jag jobbade en kväll, då skulle mannen ha koll på barnen *hehe* Iallafall, så trodde ju han att hon lekte lugnt på sitt rum, men istället gick hon verkligen loss med saxen.

  Hon hade håret en liten bit nedanför axlarna då, hon klippte av det ovanför axlarna 🙁 Sen klippte hon i nallar och gardiner och sånt. Hon mådde så dåligt över detta dagen efter, som tur var så var jag ledig dagen efter så jag kunde ordna ganska snabbt ett besök hos frisören. Hon fick sen en Lotta på Bråkmakargatan page. Hon var ganska söt i det med, men hon ångrade sig djupt.
  Hon tyckte det var kul att rita på väggarna och på sin säng också, så det gjorde hon en hel del :-/

  https://lifebyjia.se

 3. 9 april, 2018 / 20:59

  Alltid kul att göra något man inte får för att se om föräldrarna är med 🙂

 4. 10 april, 2018 / 00:39

  Åh, jisses. Vad ska det bli av den tjejen då hon blir stor? :O
  Jag förstår din frustration.

 5. 10 april, 2018 / 08:13

  Oj, jag förstår helt o hållet att du blir vansinne. Min dotter gjorde likadant fram till att hon var 4 år sen totalvände det. Hoppas det blir bättre snart, så du får andas lite ❤

 6. Carro
  10 april, 2018 / 08:25

  Oj vilken buse. Min dotter är också otroligt busig. Hon är dock 2 så lite skillnad på ålder. Hoppas dessa busigheter försvinner snart ❤️/ nouw.com/melanc

 7. 10 april, 2018 / 08:52

  Oj vilken busungar! Känner igen lite i det…chips i säng gjorde mig galen..då minsting va ca 2-3 år.

 8. 10 april, 2018 / 10:24

  Oj förstår att du blir galen! ? hoppas det kanske lugnar ner sig lite snart!

  • Jenny
   Författare
   11 april, 2018 / 00:05

   Åh hoppas det jag med ♥️

  • Jenny
   Författare
   11 april, 2018 / 00:05

   Haha ja hon kvalar lätt in som BUSUNGE 😉

 9. 10 april, 2018 / 11:36

  Men vilken busunge! Jag hade blivit galen ?

  • Jenny
   Författare
   11 april, 2018 / 00:04

   Haha… jag känner mig lite galen, ventilerar mkt via sms till min man som får läsa på jobbet om hur frustrerad jag är här hemma 😉 Hahahaha

 10. 10 april, 2018 / 13:53

  Men gosh! haha! Vad ska man göra liksom,skratta eller gråta?! 😉 kommer bli som du skriver,en styrka för henne framåt i tiden!

  • Jenny
   Författare
   11 april, 2018 / 00:03

   Haha!!! Ibland får man lov att bara skratta för att undvika att bryta ihop och gråta 😉 när hon blir vuxen har vi många roliga historier att berätta för henne 😉

 11. 10 april, 2018 / 15:03

  Så charmigt men förstår att du blir tokig, jag har en son som är lite likadan, svårt att veta hur man ska hantera det. ???

  • Jenny
   Författare
   11 april, 2018 / 00:02

   Ja man vill ju inte gå runt och vara arg på dem hela dagarna heller. Vi pratar mycket men det känns som det går in i ena örat och sen ut ur det andra 😉

 12. 10 april, 2018 / 20:22

  men oj vad busig man är :O tania är sex år i november men hon har inte inte gjort något så bara pillat sönder väggarna på olika ställen och sen ätit det :O <3

  • Jenny
   Författare
   11 april, 2018 / 00:01

   Haha ätit väggarna ? jag har ju fem barn och innan av de andra 4 har varit eller är som den här bustjejen ?

 13. 10 april, 2018 / 21:23

  Visst kan det verka charmigt, men jag förstår att det inte är så roligt för er <3 Samtidigt så har ju barn sina egna idéer om hur de ska använda sin kreativa sida. Det är inte så lätt för dem heller ? Försök att kommunicera med känslor och tankar så gott ni kan ?

  • Jenny
   Författare
   11 april, 2018 / 00:00

   Vi kommunicerar, massor!!! Jag blir sällan arg… men när hon har gjort samma sak 4 gånger efter varandra trots att vi har pratat om att man inte får klippa i mammas nya överkast, i sina kläder osv så brister det lite grann för mig och jag känner att min pedagogiska sida sviktar en aning 😉

 14. 17 april, 2018 / 17:50

  Men oj … vilka bus hon hittar på, förstår din frustration! Jag vet inte om det fungerar, men har sett att cocacola och tandkräm ihop funkar att få bort sådana pennkladdar =) Hoppas du får bort det från bordet.

  • Jenny
   Författare
   17 april, 2018 / 23:54

   Åh tack för tipset!!!
   Värt att testa i alla fall!!! ♥️?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X