14 år!!

Idag fyller mina tvillingar 14 år!!
Det är ju helt sjukt att de är så stora nu!

Jag fick veta i vecka 17+1 att jag väntade tvillingar på rutin ultraljudet. Innan det hade vi inte ena aning. Men vi skojade om det för vi tyckte att min mage var rätt så stor.

Vecka 5
Vecka 5

Vecka 8
Vecka 12+1
Vecka 11+1

Med vår första son mådde jag super dåligt hela graviditeten, kräktes dygnet runt osv. Den här graviditeten var lättare om man får jämföra. Det står oftast att man ska må mer illa när man väntar tvillingar men det gjorde inte jag så inte ens det kunde göra att jag misstänkte att jag hade två i min mage.

Att jag blev stor fort trodde vi berodde på att det var bebis nr 2 och då går det kanske fortare att bli stor runt magen.

13+0
Vecka 13+0
Vecka 16
Vecka 16+0
Vecka 17+1
Vecka 17+1

Som jag skrev ovan så fick vi veta på RUL att det var två bebisar. Min man kunde inte följa med mig på Ultraljudet pga att han hade en egen restaurang (eller en liten pizzabutik) han jobbade ensam och kunde inte stänga under lunchen för att åka iväg.
Så min vän Catya följde med.

Det var en helt overklig upplevelse att få höra att man ska få tvillingar, glädje, oro, tacksamhet osv osv. Jag grät och skrattade så mkt att hon som gjorde ultraljudet fick be mig andas djupt då magen hoppade så pass att hon inte kunde undersöka bebisarna.
Båda såg friska ut och vi såg att de båda var pojkar 🙂

Vecka 19
Vecka 19+0
Vecka 23+1
Vecka 23+1
Vecka 26+0
Vecka 26+0

Graviditeten var rätt så lätt i början men sen blev det ju tungt.
I vecka 21 blev jag sjukskriven på heltid, jag jobbade på förskola och det är ju ett rätt så tungt jobb och mitt blodtryck var redan högt så de ville motverka komplikationer genom att jag tog det lugnt innan det blev värre.

Stränga order om att jag skulle vila några timmar om dagen för att avlasta livmodertappen som annars pga. det tunga trycket kan börja förkortas.

vecka 29
Vecka 29+1

Vecka 33+1

Vecka 34+0

I vecka 29-30 blev jag inlaggd på sjukhuset och jag firade min födelsedag där.
Fick inte gå upp ur sängen mer än när jag skulle gå på toaletten.
Detta pga. att jag hade börjat få värkar och bebisarna ville komma ut lite för tidigt. Eftersom Tvilling 1 (emre) var tillväxthämmad så ville de inte att de skulle komma ut riktigt ännu då de har de mycket bättre i magen än utanför.

Jag fick betaped för att livmodern skulle slappna av och sprutor som jag inte minns vad de heter för att snabba på bebisarnas utveckling av lungor ifall det skulle dra igång och chansen större att de skulle klara sig bättre utanför magen.

Tillslut fick vi åka hem (jag och magen) och de stannade kvar i magen till vecka 35+5, vid 02:00 den 17 april gick mitt vatten i sängen och vi åkte in till förlossningen.

Jag hade tid till planerat kejsarsnitt den 15 Maj pga. att tvilling 1 låg med rumpan ner och med tvillingar är det för riskabelt att föda i säte och det går inte att göra vändningsförsök.

På sjukhuset var mina värkar intensiva och de satte CTG för att mäta bebisarnas hjärtan/rörelser och värkarna.

Jag satt där i en timme med kläder på osv. Jag kände hur det började trycka på och vi fick ringa in barnmorskan.

Hon frågade om jag kunde föda i säte och jag sa att jag inte hade någon aning, första barnet fick de dra ut med sugklocka och jag visste inte alls om mitt bäcken kunde få ut bebisar i säte. Det är ju sånt man brukar få mäta innan och kanske inte nått man bestämmer i sista sekunden.. haha!

Tillslut säger jag att jag måste nog krysta snart och de hjälper mig upp i sängen och av med kläderna för att kontrollera hur öppen jag är.

Jag var öppen 10 cm och det blev lite panik i rummet. På bara nån minut är rummet fullt med människor och de rusar iväg med mig. Min man springer efter…
In på operationen och de sätter ryggbedövning, jag kan säga att med tvillingar i magen är det väldigt svårt att böja ihop sig då magen är så jäkla stor och tar emot… haha!
Men bedövningen läggs och jag känner hur hela kroppen blir som bomull och all smärta bara försvinner!

De spänner upp ett skynke och berättar hela tiden vad de gör. Jag kan se i lampan ovanför ner till min mage, men jag väljer att inte titta där.
Helt plötsligt känner jag hur min kropp åker fram och tillbaka på bordet och jag känner mig illamående, och slurp… och en bebis gråter, de lyfter upp en liten flintis bebis och sen springer de iväg med honom (jag såg honom bara i farten). Sen slurp… en till bebis kommer ut och de springer iväg med honom oxå.

De är i ett annat rum som öppnas med sånna där automatiska dörrar när någon går in och ut och jag ser min man där inne med ett stort leende och jag känner mig lugn för han ser bara så lycklig ut och inte alls orolig.

De syr i hop mig sen kör de iväg mig på uppvaket. Efter någon timme så kommer min man med vår digitalkamera och visar mig bilder på dem. Så små och så fina… de mådde bra men låg i kuvös.

De föddes 04.20 och 04:21

Det här var de första bilderna jag fick se.

Emre, 1944 gram och 42 cm lång

Ilyas, 45 cm lång och 2820 gram.

Jag fick träffa dem först vid 18-tiden, då på mitt eget initiativ då jag kände att jag behövde få se att de verkligen fanns på riktigt. Ingen på BB försökte få mig att åka ner till NEO för att träffa dem.

De körde ner mig i sängen till dem och de var så små och så fina!

Dagen efter fick vi ett familjerum på NEO och vi stannade bara i 5 dagar sen fick vi åka hem 🙂

Tänk att de där små trollen är stora killar

Emre


Har du en blogg?
Gå gärna med i Toplistan, klicka på bannern här under!
Blogboost Topplista


Följ:

16 Kommentarer

 1. 17 april, 2018 / 18:22

  Va tiden går fort !! Grattis till tvillingarna

  • Jenny
   Författare
   17 april, 2018 / 23:54

   Tack så jätte mycket ♥️

  • Jenny
   Författare
   17 april, 2018 / 23:53

   Tack ♥️

 2. 17 april, 2018 / 21:06

  Stort grattis på deras födelsedagar!

  • Jenny
   Författare
   17 april, 2018 / 23:53

   Tack så jätte mycket 🙂

 3. Camilla
  17 april, 2018 / 22:00

  Minns dom så små. Tänk vad tiden har gått fort ❤ Grattis till E och I ??

  • Jenny
   Författare
   17 april, 2018 / 23:53

   Ja, Gud det går så galet fort nu ?

  • Jenny
   Författare
   17 april, 2018 / 23:53

   Tackarrrr ♥️

  • Jenny
   Författare
   17 april, 2018 / 23:52

   Tack så jätte mycket ?

  • Jenny
   Författare
   17 april, 2018 / 23:52

   Tack tack ♥️

 4. 18 april, 2018 / 23:24

  Ohh stort grattis till dem

 5. 19 april, 2018 / 15:15

  Stort grattis till dem! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X