Sjukt…

Åh så tröttsamt…
Här är det bara sjukt sjukt sjukt…

Emir (2,5 år) har inte ätit på 4 dagar (idag) och haft feber som gått mellan 39,5-40,5 och inte gått ner under det trots febernedsättande. I natt vaknade jag för jag trodde att han hade kissat igenom sina kläder men han var helt dyngsur av svett, det var som att man tagit honom direkt från duschen och sen lagt honom i sängen. Hela håret var blött och tröjan var nästan så man kan vrida ur den.

Jag är inte så värst nojig när barnen blir sjuka och avvaktar gärna innan vi går till läkaren.
Speciellt här då de gärna skriver ut antibiotika för att man är lite snorig.

Men eftersom han var så påverkad av febern och den inte gick ner på flera dagar så bestämde vi oss att åka till sjukhuset med honom och vi tog med oss Selin oxå (5 år) som har haft liknande symptom men inte riktigt lika hög feber.

Jag har skrivet det förut men jag är så imponerad av akutmottagningen här!
Man skriver in sig i kasssan, får några lappar med sina uppgifter på. Sen går man vidare till akutrummet där finns massor med sängar och de är avdelade med draperier.
Man ger sina lappar till de som sitter där och man får en säng, inom 5 minuter kommer en läkare och man får beskriva sina besvär, i vårt fall idag så kollade hon lungor, öron, hals.
Både Selin och Emir var svullna och hade vita prickar i halsen och eftersom de har haft feber som inte går ner och inte vill äta i flera dagar och bara blir värre och värre, så var det solklart halsfluss!
Så inom ca 15 minuter hade vi träffat en läkare.
Här har de någon spruta de ger till de som är så sjuka som våra barn. Jag har ingen aning om vad det är i den sprutan men jag TROR det är antibiotika och nått annat i. Sprutan får man i skinkan som vuxen men barnen fick den i benet.
Sen recept på febernedsättande och en kur pencillin till dem båda.
På 30 minuter var vi klara 🙂

Hoppas det börjar visa förbättring i morgon för jag börjar bli trött nu, självklart är det mest synd om barnen! Haha… Men jag börjar bli sliten efter 6 dagar utan sömn och barn som gråter. Idag har min huvudvärk vägrat att ge med sig, har tagit tabletter men den sitter envist kvar och Emir har gråtit hela dagen.
Min man jobbar och just nu i en väldigt intensiv period så han är inte hemma innan 00-tiden på kvällen… Så typiskt att de ska bli sjuka precis nu!

Aja, nog om det 😉

Förra veckan (tror det var förra veckan?) så fick jag ju paket från Sverige och det innehöll bland annat Tacokrydda!!
Jag köpte tacokrydda här, men det smakar INTE som svensk tacokrydda och var inte alls speciellt gott.

Men här om dagen så gjorde jag tacos igen, barnen var helt lyriska. Tänk att något så vardagligt som Tacos kan bli så festligt när man äter det sällan!

Det är så härligt att kunna sitta ute och äta igen OCH inte smutsa ner i köket.. haha

Yummie, åt mer än vad jag borde!!

När ni är utomlands, eller du kanske bor utomlands, vad saknar du för något från Sverige då?

I natt drömde jag att vi var i någon svensk butik och handlade och jag köpte sånt jag inte ens tycker om som tex. messmör.
Men sen köpte vi även knäckebröd, husållsost, bregott, gräddfil, ostbågar, kycklingkorv från willys, osv osv.. hahaha… tänk att jag i mina drömmar går och shoppar mat. Förstår ni hur mycket jag saknar det då?

Nä, nu sover Emir så jag ska ta en ipren och hoppas att huvudvärken vill ge sig tills jag ska gå och lägga mig i alla fall.

Ha en fin kväll,

Kram kram
Blogboost Topplista

Följ:

17 Kommentarer

 1. 27 april, 2018 / 09:57

  Åh krya! 🙂

 2. 27 april, 2018 / 10:03

  Hoppas du kryar på dig snart 😀

 3. 27 april, 2018 / 12:43

  Vad jobbigt med sjuka men tacksamt med sjukvården ? Tacos är ju så gott och alla gillar det, vuxen som barn ?

 4. 27 april, 2018 / 12:54

  Underbart när sjukvården fungerar så just att få en säng tilldelad är ju guld värt om man är dålig.
  Kommer ihåg när jag bodde i USA att jag saknade massor av mat och godis ?

 5. 27 april, 2018 / 14:06

  Åh krya! Jag tycker att det är så jobbigt att se barnen sjuka, speciellt feber eller magsjuka ?

 6. 27 april, 2018 / 15:29

  Åh nej vad jobbigt Hoppas det blir bättre snart. Krya på er där hemma 🙂 // Petra Elisabeth

 7. 27 april, 2018 / 18:37

  Stackars liten. Hoppas sjukan snart vänder. Kram från mig

 8. 27 april, 2018 / 18:39

  Stackare! Hoppas han kryar på sig !

 9. 27 april, 2018 / 18:51

  Så jobbigt med så mycket sjukdom. Hoppas att det blir bättre snart!

 10. 27 april, 2018 / 23:54

  Hoppas på att de blir friska snart! Att ha sjuka barn är krävande för föräldern också.. tacos tröttnar man aldrig på! Ni får storhandla krydda nästa gång ni är i Sverige ?

 11. 7 maj, 2018 / 15:32

  Hoppas de mår bättre nu! Här i Tunisien peppras man också med antibiotika så fort man har lite ont i halsen typ, helt ofattbart. Däremot har min ena dotter ofta halsfluss och det går tyvärr inte att få bukt med utan..

  Jag hade det superjobbigt i början här att acceptera att det bara fanns tunisisk mat, haha. Längtade jämt efter svenskt och handlade på mig massor när vi väl var där. Nu är jag lite mer lugn med den biten, nu har man liksom hittat sina favoriter här. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X