Oj va tiden går….

… Nu är det ett tag sen jag bloggade igen.

Redan Juni, får nästan ångest för snart är sommaren slut igen 🙁 Blä… jag gillar inte kyla. Alls. Jag får försöka att inte tänka på vinter nu och njuta av sommaren!

Just nu är det Ramadan här och man fastar från soluppgång till solnedgång. Här där vi bor är det alltså mellan ca 05:12 till 19:52 och då varken äter eller dricker man något. När solen går ner klockan 19:50 så får man äta som vanligt igen. (tiderna varierar var på jorden man befinner sig i Stockholm är det mellan 03:40 till 21:50 tex).

Varför ska man fasta då kanske du undrar?

Under fastan ska man avstå från inte bara mat och dryck utan även andra ”sinneliga begär” som tex. sex och att röka cigaretter från soluppgång till solnedgång.
Att fasta ska föra den troende närmare gud men även öka förståelse för de som svälter och är fattiga.
Det var lite kortfattat (vill ni veta mer är google ett bra ställe att söka info på) 😉

I Fredags kom vår stora son hit. Han valde ju att stanna kvar i Sverige när vi flyttade hit för att gå klart gymnasiet + att han har alla sina kompisar i Sverige och de betyder ju så mycket när man är i hans ålder.

Hans resa var allt annat än smidig dock.
Hans plan skulle gå 01:30 från Arlanda. Som vanligt var den lite sen med att starta (01:50, jag kollade på nätet hela tiden hur det gick med planet… jag är flygrädd och ännu mer nojjig när mitt barn sitter på planet utan mig).
Men planet lyfte och allt var lugnt tills jag vaknade 05:30 och planet som skulle landa i Istanbul 30 minuter senare. Men… på Istanbuls sida stod det att planet var 2 timmar sent. Hur kan det bli så sent om det lyfte bara 20 minuter försent? Alla tankar… och om planet var två timmar sent så skulle han missa sitt nästa flyg. Kaoset i mitt huvud…
Flygbolaget svarade inte i telefon och jag sökte runt på olika sidor och hittade tillslut att hans plan blivit omdirigerat till Bukarest. När vi tillslut fick tag i flygbolaget så hade planet fått nödlanda där pga. att en passagerare blivit sjuk. Trist för den som blev sjuk men jag blev ändå lättad att det inte var något problem med planet.
Efter mycket om och men fick vi tag i sonen på Istanbul flygplats och de hjälpte honom med nya biljetter till ett senare plan osv.
Han kom tillslut, några timmar senare men han var i alla fall här 🙂

Med sig hade han svenska godsaker som Bregott, Lingongrova, hushållsost, sirap, tacokrydda osv osv.

I fredags började även sommarlovet här och det varar ända till September någon gång 🙂
Så skönt att slippa gå upp tidigt nu och bara få njuta av dagarna och kvällarna till max!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

 

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X