Förskola eller hemma?

Som ni vet så är jag ”bara” hemma.

Det är väl inte helt självvalt, men med tanke på att min turkiska är väldigt begränsad så ser vi ingen anledning att söka arbetstillstånd till mig (vilket är rätt svårt att få). Vi väntar istället på att jag ska bli medborgare här så jag kan söka jobb precis som alla andra som bor här.

I alla fall, Emir är nu 2,5 år gammal och är hemma med mig om dagarna.

Jag känner ingen här med barn i hans ålder och här finns inga öppna förskolor eller liknande.

Han träffar sällan barn i hans egen ålder.

Vi har märkt att när vi väl träffar barn i hans ålder så blir han så glad. Han älskar att leka med kompisar.

Barnens kusiner var ju här från Norge och hälsade på och han lekte så fint med dem.

Vi har även märkt att Emir bara gråter och gnäller hela dagarna. Jag försöker aktivera och hitta på saker att göra men jag har så mkt mer jag måste göra än att leka med honom. Vi har ju 4 barn till + ett stort hus med trädgård som oxå måste hinnas med. Man ska laga mat, städa och tvätta osv. Och Emir springer efter mig och gråter. 🙁

Detta konstanta gnäll och gråt driver mig till vansinne, jag känner mig helt utmattad av att lyssna på det konstant hela dagarna. Och jag tror att Emir oxå tycker det är trist att bara vara på dåligt humör.

Så, vi har nästan bestämt att han ska få börja på förskola när skolorna börjar igen. Han behöver stimuleras mer, få kompisar, komma bort från mig, få byta miljö…

Vi har inte bestämt ännu hur mkt han ska vara på förskola men jag funderar på mellan 8-9 till 15-tiden, tre dagar i veckan, kanske?

Jag har ju jobbat på förskola i ca 17 år och jag vet ju att barnen har det bra. Men ändå känner jag mig elakast i världen som ska vara hemma medan han går på förskola.

Har kollar lite på de förskolor som finns här där vi bor och de verkar bra. Men jag tror jag vill besöka dem innan vi bestämmer oss för var det kommer att bli 🙂

Följ:

5 Kommentarer

 1. 13 juli, 2018 / 23:28

  Förskola kan ju vara en bra idé. Vi hade våra på det ett tag när det var små just därför att de annars var själva. Jag hade inte heller några vänner här med barn, så. Tyckte att det kändes bra och de gillade det. 🙂

  • Jenny
   Författare
   13 juli, 2018 / 23:33

   Skönt att höra att fler tänker som jag ♥️
   Jag är den som tror förskola är bra för barn, lära sig socialt samspel, få vänner och rutiner. Men åndå känns det i hjärteroten att lämna bort när man ”bara” är hemma. Alla mina andra barn har gått på förskola, heltid, ofta mellan 7-16 ibland senare eftersom jag jobbade.

 2. Camilla
  14 juli, 2018 / 00:36

  Förskola kommer ju bli super!
  Då dom dagarna han är hemma kan och hinner du ägna mer tid åt han.
  Blir ju bra för alla!
  Jag tror som du,förskola är bra för barn
  Puss ?

 3. Sandra
  14 juli, 2018 / 01:12

  Han kommer väl även kunna utveckla språket lättare iom att han får vara tillsammans med barn och vuxna som endast talar turkiska. Och du ska inte känna dig elak, du är precis lika mycket mamma även om ert barn går på dagis.

 4. 14 juli, 2018 / 02:15

  Du är inte elak för att du är hemma o han är på förskola! Han kommer må bra av att leka med andra barn o barn i samma ålder. Du är snäll som låter honom få träffa andra barn, precis som du vill umgås m andra vuxna. Han kommer må bra av det o då får ni mer kvalitetstid tillsammans sen istället för gnäll o irritation.
  Han behöver det också eftersom ni inte träffar så många barn i hans ålder annars o han måste få träna på socialt samspel med jämnåriga och det är bra för honom att lära sig språket där ännu bättre också, antar att ni bara pratar svenska mest hemma?
  Klart pojken ska få gå på förskola! Ni kommer båda må bra av det! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X