Då var det på gång!

Oj oj… med fem barn hemma 24/7 så hinns det inte med så mycket ”egentid” som tex. skriva inlägg på bloggen, tyvärr.

Det ska städas, tvättas, tröstas, plockas, vara fredsmäklare, laga frukost, lunch och middag, passas vid poolen och vid utelek, avstyra bråk osv osv osv.

Det är rätt så utmattande med sommarlov 😉

Men i fredags gick vi förbi en förskola som vi har åkt förbi några gånger. Vi tänkte att vi ska titta hur det ser ut, fråga lite och känna efter om det kan vara något för Emir som nu är 2,5 år gammal.

Förskolan är ett hus på 4 våningar.


Varje våning är för olika åldrar.
Äldst längst ner och yngst högst upp.
De har en egen trädgård med lekställning, lekhus och de har odlat grönsaker. Det är staket runt hela huset och låsta portar som bara går att öppnas inne ifrån av personalen.
De har övervakningskameror i alla rum och inne hos förskolechefen (2 st) är det en stor tv på 52 tum där alla kameror syns hela tiden.

De ger mat till barnen 3 gånger om dagen, frukost klockan 9:00, lunch vid 12:00 och middag vid 16:00.

De har planerade aktiviteter och vistas mycket ute 🙂

Vi blev helt sålda och bestämde att Emir skulle få börja. Förskolechefen tyckte att han skulle börja nu direkt och inte efter sommaren. Nu har de mindre barn på plats och därför skulle han få en lugnare start och inskolning. Så vi bestämde att det var bäst och idag Tisdag var hans första dag!

Vi var på plats 8:40 och satt inne på kontoret ett tag och såg på kamerorna vad han gjorde 🙂 Han kom in till oss några gånger och sen var det dags för frukost så då bestämdes att vi säger hejdå. Han var lite ledsen när vi gick men ca 30 minuter senare kom det mms med bilder på en glad kille.
De har uppdaterat oss med bilder under dagen och det verkar som att det går kanon bra för honom. Jag trodde inte att han skulle äta lunch men fick bildbevis på att han äter.

Jag och O åkte till ett cafe och åt frukost för vi tänkte att de kommer nog ringa rätt fort och säga att han är för ledsen. Men efter att vi ätit klart och fått bilder så bestämde vi oss för att jag skulle åka hem och O åkte och jobbade (han är in närheten av förskolan så ringer de kan han snabbt vara på plats).

Så, nu sitter jag här… Killarna är ute i poolen och badar och selin sitter och tittar på sin Ipad. Jag har städat och tvättat 3 maskiner + hängt upp dem ute.
Så ovant att inte ha en svans efter mig som går och gnäller och gråter… Jag saknar honom redan, men han har det bra och han är så glad och leker. Han behöver få träffa kompisar.

Glad kille på väg i morse

De här bilderna fick vi skickade till oss nu under dagen… de två första efter 30 minuter efter att vi hade lämnat honom.

Åh han älskar att klippa

Lunch time… mums med cacik!! (typ som tsatsiki men mer som soppa i konsistensen)

Nu är klockan 14:10 och vi har inte hört något mer sen efter lunchen, jag är nyfiken på om han har somnat eller inte.
Första dagen verkar ha gått bra ändå, så roligt för honom!!!

Hur gick det för ditt/dina barn i början på förskolan?

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X