Makeover

När vi byggde det här huset så var det tänkt som en semesterbostad. Vi skulle inte bo här året runt utan komma hit på somrarna.

Våra svärföräldrar skulle bo här och samtidigt ta hand om trädgården/huset åt oss de månader vi inte var här. 

Eftersom svärföräldrarna skulle bo här majoriteten av tiden så lät vi svärisarna + svägerskor välja ut möbler så det skulle vara klart när vi kom hit första sommaren. 

Här har de en helt annan stil och smak på möbler. Ofta är det viktigare att möblerna ser fina ut, än att de är bekväma och praktiska.

Helst ska det finnas blommor och det ska vara mjuka former, eller hur man ska förklara det. Det ska se dyrt och lyxigt ut. Vår nordiska smak ser de mest som billig. 
När vi tex. sa att vi ville ha vita luckor i köken så blev alla besvikna, och när vi sa att vi ville ha helvita badrum blev de ännu mer besvikna. Helst ska det vara kakel med guld och blommor på typ. 

Nu blev varken kök eller badrum som vi ville trots att vi har vitt kakel och vita luckor, men det är en annan historia som vi ska ta sen.

Vårt hem är inte vår smak… det är svärfamiljens smak och det känns inte som hemma här fastän vi har bott här i två år nu. 

Jag har tjatat sen vi flyttade hit att vi måste byta ut våra soffor, ja egentligen hela vardagsrummet då det är så lååååångt ifrån vår smak som man kan komma. 

Jag tror att jag börjar komma någonstans med min man och han börjar luta åt att vi måste börja fixa vardagsrummet snart och självklart är jag då redo med vad jag har för planer… haha!!

Jag vil ha en U-formad stor soffa med djup sits. Jag vill ha grå väggar, gärna grå gardiner (antingen mörkare eller ljusare än väggarna) jag vill ha grå parkettgolv och sen vitt och svarta detaljer, kanske några kuddar i puder rosa eller en filt eller två i samma rosa nyans. Gröna växter och mysiga lampor. 

Så här såg vårt vardagsrum ut när vi bodde i sverige

Jag älskade vårt vardagsrum… älskade soffan som var så bekväm!!! Man kände sig som hemma och kunde slappna av.

Så här ser vårt vardagsrum ut nu (enda bilden jag kunde hitta men ni ser ju skillnaden på stil), blommor, glansiga gardiner, möbler med ”svängiga snickerier” (kommer inte på vad det heter) lull-lull. Sofforna är vita tyg soffor så de är fläckiga och vi har fått lägga ett slags överdrag över, blommig matta osv osv.

Vardagsrummet är stort (syns inte på bilden, men man ser bara ungefär 1/3 del. Bakom mig som tar bilden är matsalsbord och så..

Så jag har gjort ett litet collage för att visa min man hur jag skulle vilja att det sa se ut. 

Vad tror ni? Kan det bli fint?
Nytt golv, ny färg på väggarna, nya möbler… osv osv!! 

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X