Så nöjd

En sak jag var nervös och ledsen över när vi flyttade var att Selin skulle sluta på sin fantastiska svenska förskola! 

Min bild av skolor och förskolor här är att det skulle vara mer förvaring än pedagogisk verksamhet och eftersom jag har jobbat på förskola i 1000 år så vet jag hur viktigt det är att man inte bara ”passar” barnen i 8 timmar utan att de får lära sig saker genom lek andra roliga sätt.

När vi flyttade fick selin börja på Ana Okul, det är förskoleklass, hon var då 4 år och var ett år yngre än alla andra men det var helt okej att hon gick två år i förskoleklass. Det var väl bra men bara mellan 8:30-12:00 så det kände som att hon hann inte dit förens hon skulle hem igen (under den här 3,5 timmar så äter de mat oxå) så det var väl bara 2,5 timme då de gjorde något. (detta var statliga skolans förskola och gratis för alla)

Nu skulle hon ju ha börjat i ettan men vi tog bort henne från klassen och hon fick börja på Emirs skola. Emir går på kres (som är förskola) och selin började på Ana Okul (förskoleklassen).
Den här skolan är privat och vi får betala för att ha barnen där men det är så mycket bättre än den statliga.
De får tre måltider om dagen som i Sverige (frukost, lunch, mellanmål och frukt).

Vi lämnar dem 8:00 och de får vara där till 18:00 om man har behov men vi hämtar dem 16:00 (de vill inte att man hämtar innan 16:00 för de har verksamhet tills dess).

De uppdaterar ofta sitt instagram konto med bilder och skickar bilder via whatsapp till oss föräldrar och de har verkligen aktiviteter hela tiden!!!

Så skönt att barnen har det bra på dagarna och min oro och det jag var ledsen för innan vi flyttade har verkligen släppt helt nu.

Jag är så nöjd med barnens förskola/förskoleklass!!!

Några bilder som de har skickat till oss.

Följ:

2 Kommentarer

  1. Vilken befriande känsla att du får känna så, det är ju något som man som förälder verkligen behöver få känna. Precis så där är min känsla för sonens skola, är så otroligt glad över att han går där han gör. Tror även att om man arbetat inom skola/förskola ställer man lite extra krav och vet mera om vad som är viktigt 🙂

  2. 29 september, 2018 / 00:22

    Åh, vilken otroligt skön känsla det måste vara att känna sig så nöjd och trygg över skolvalet. Glad för din skull 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X