Vaccinationer

/// Detta inlägg görs i samarbete med sveavaccin ///

Jag är den som verkligen tror på vaccinationer. 
Mina barn är alla vaccinerade enligt svenska vaccinationsprogrammet  och de två yngsta har även fått vaccin mot vattkoppor.
Eftersom våra barn har en svensk mamma och en utländsk pappa där Tuberkulos fortfarande finns bland den äldre generationen så har våra barn även fått vaccin mot det.

Men jag är lite skeptisk till de nya vaccinationer som kommer och då speciellt de som tas fram fort som tex. vaccinet mot svininfluensan. Men där och då, i paniken så vaccinerade vi oss alla mot även det. 

För några år sedan blev sonen biten av en katt i Turkiet och då fick han rabiesvaccin som är vad jag förstått ett vaccin man kan få i förebyggande syfte om man reser till ett land där rabies finns och ska vistas bland djur. Men ges även om man redan har blivit biten av ett djur då det verkar även i efterhand. 
Förra året blev andra sonen biten av en hund i handen och fick sy några stygn både i handflatan och utanpå handen och då fick även han vaccin mot rabies (och stelkramp). 

Vi har dock varit lite dåliga på att vaccinera oss inför resor och det har jag tänkt på varje gång vi har rest någonstans. 

När jag och maken var i Thailand så fick jag massor av myggbett och då tänkte jag flera gånger att vi kanske skulle ha vaccinerat oss mot malaria. Som tur är klarade vi oss från det. 

Vaccinerar du dig inför resor?

Förut var det så omständigt att boka tid på vårdcentralen och ibland blev man nästan ifrågasatt varför man skulle vaccinera sig. 

Men nu finns Sveavaccin.
Har ni hört talas om dem?
Där kan du vaccinera dig inför resa eller om det ”bara” är vaccin inför årets influensa som du vill ha, även för fästingburen TBE och andra vaccinationer.

Det är mottagningar som finns runt om i Stockholm, Malmö, Örebro och Lund. I Stockholm har de till och med drop-in tider. Så smidigt!


Följ:
Dela

15 Kommentarer

 1. 19 oktober, 2018 / 14:11

  Jag har vaccinerat mig inför resor om det har rekommenderats av nån anledning för just det resmålet. Men vaccin som t ex det mot svininfluensan skulle jag aldrig våga ta. Oddsen att drabbas av svininfluensan var förmodligen lägre än oddsen att bli förstörd för livet av hastverket som folk lät spruta i sig. En arbetskamrat blev fruktansvärt sjuk av det vaccinet, medan vi andra som inte tog det inte fick någon influensa överhuvudtaget.

 2. 19 oktober, 2018 / 15:09

  Jag vaccinerade mig när åkte till Eyptien för flera år sen. Som har fått alla vaccin som bvc erbjuder det känns tryckt att han har fått dom ?

 3. 19 oktober, 2018 / 16:38

  Jag har aldrig behövt vaccinera då jag inte rest någonstans ! Haha men om jag skulle åka utomlands så skulle jag absolut göra de 🙂

 4. 19 oktober, 2018 / 17:38

  Vaccinerade mig när jag skulle till Turkiet och USA faktiskt 😀

 5. 19 oktober, 2018 / 19:39

  Oj vilken tur ni hade. Hoppas att ni vaccinerar till nästa resa så slipper ni oroa er eller bli drabbade

 6. 19 oktober, 2018 / 20:32

  Vaccination är viktigt, det är så jäkla dumt att inte göra det!
  Men förstår att man är skeptisk efter svininfluensan
  Ida postade nyligen…Get To Know MeMy Profile

 7. 19 oktober, 2018 / 21:34

  Tycker vaccination är viktigt! Min man hadw TBC som liten men de kunde undvikits genom vaccin.

 8. Jag vaccinerar mig :). Har grundvaccinet och även tagit mot hepatit, arbetar inom skolan och allt blod ska där räknas som blodsmitta. Jag beslutade mig 2012 när jag var nyexad att vaccin mot hepatit var något jag ville ha så tog William samtidigt. Det känns skönt att fått gjort den saken. Jag vaccinerar mig även varje höst mot säsongsinfluensan och för två år sedan tog jag mot lunginflammation. Jag har astma så räknas som riskgrupp 🙂

 9. 19 oktober, 2018 / 22:10

  Jag har bara vaccinerat mig för en utlandsresa och det var när jag reste till Kap Verde 2014. Hade absolut vaccinerat mig igen om jag skulle resa till ett land där det rekommenderas att vaccinera sig 🙂

 10. Denevigaresenären
  19 oktober, 2018 / 22:14

  Brukar vaccinera mig när jag ska iväg. Kollar alltid vad som reklommenderas.

 11. 20 oktober, 2018 / 00:43

  Jag har vaccinerat mig mot allt man kan. När jag var i Kenya fanns det liksom inget alternativ. Nej, jag har aldrig hört talas om dom så tack för tipset! KRAM
  Fnulan postade nyligen…Haha bästa pumpan på gatanMy Profile

 12. 20 oktober, 2018 / 13:04

  Reser inte mycket, men med vaccinationer skulle jag annars varit noga med. Dumt att ta risken känner jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X