Apotek på nätet?

/// Detta inlägg görs i samarbete med Apoteksvea.se ///

Är det något jag har varit misstänksam emot så är det mystiska apotek på internet.  Jag tror att det har berott på att förr var man tvungen att köpa all medicin på just Apoteket på stan, och allt på nätet var mystiska droger. 

MEN… tider förändras och tur är väl det ändå!? 

Nu kan man gå till läkaren genom en app på mobilen OCH köpa sina mediciner eller andra apoteksprodukter online och sedan smidigt få dem hem i brevlådan, hur smidigt?!

Jag är sån som alltid glömmer hälften av vad jag skulle ha, behöver jag tex. Flux munskölj så kommer hem med alvedon, nässpray och en lypsyl som låg vid kassan. Munsköljen glömde jag… haha, är det inte typiskt?

Men beställer man vad man behöver från nätet så glömmer man inte och skulle man glömma så är det ju bara att lägga en beställning till bekvämt från soffan.

Har man ett bank-id kan man till och med beställa hem receptbelagda mediciner och ofta är frakten ultra snabb, redan dagen efter får man det hem eller i alla fall inom 1-2 dagar!

Är man inte så insatt i detta med nätapotek ännu så finns det en sida som heter Apotek Svea där de har samlat alla stora online apotek. Där du lätt kan få en översikt och jämföra priser, fraktavgift osv. 

Bild från Apotek Svea’s hemsida

Du kan även se vad de olika apoteken har för specialerbjudanden just nu och hitta bra rabattkoder som du kan använda.

Bild från Apotek svea’s hemsida

Så, den där munsköljen som jag glömde när jag var och handlade då?
Vill jag nu beställa den på nätet så går jag bara in på Apotek Svea och där söker jag efter Flux munskölj och då kommer den varan upp. Jag klickar på den och då får jag upp vilka online apotek som säljer den och vad de tar för priser.

Bild från Apotek svea

Som ni ser så skiljer sig priset rätt så mycket mellan de olika butikerna och går man bara till sitt apotek så kan det nog bli att man då betalar 69 kronor när apoteket lite längre bort säljer det för 53 kr. Men det är ju rätt så svårt att se i fysiska butiker. 

Så det finns många kronor att spara på att shoppa online! 
De flesta har fri frakt så det blir ju inte dyrare än att handla i en fysisk butik heller. 

Följ:

25 Kommentarer

 1. 4 november, 2018 / 11:27

  Åååh vad bra app, måste nog börja med den jag också då jag är precis som dig att jag glömmer de flest/viktigaste sakerna när jag handlar, haha <3

 2. 4 november, 2018 / 12:10

  Jag är likadan är det inte uppskrivet så glömmer jag. Brukar använda Willys appen när jag handlar.

 3. 4 november, 2018 / 12:23

  Jag tycker att det är så smidigt att man nu kan beställa från apoteken och få det hemskickat. Det gör jag nästan jämt förutom nät jag ska hämta ut astmamedicin till sonen. Jag beställer mest hem mat från mataffären. Tycker att det är så skönt och slippa trängas och bärs tunga matkassar ??

 4. 4 november, 2018 / 13:56

  Tack snälla för tipset!! Ja och jag är lika sent ute och glömsk när det gäller tabletter. Tyvärr glömmer jag allt bra jag fått utskrivet haha

 5. 4 november, 2018 / 14:22

  Vilket bra tips,det blir en ny app på telefonen med en gång!

 6. 4 november, 2018 / 15:38

  Jag beställer alla mina vitaminer via nätet 😀 Mycket billigare OCH smidigare 😀

 7. 4 november, 2018 / 16:29

  Tycker att det är superbra att man numera kan beställa hem från apoteket. Jag har inte testat det själv än, men kommer garanterat att göra 😀

 8. 4 november, 2018 / 16:41

  Så himla smart och smidigt att inte behöva ta tiden att ta sig till affären 😀
  Lite läskigt nästan att nätet/teknologin börjar ta över så mycket dock!
  Chanelle postade nyligen…Vill inte dö, för trött för att levaMy Profile

 9. 4 november, 2018 / 17:04

  Tycker det är supersmidigt att handla från nätapotek och det här lät ju som en bra app! Tack för tips!??

 10. 4 november, 2018 / 17:15

  Tack för tipset!? Ja det är smidigt att handla via nätet, och speciellt när man kan jämföra priser. Apoteken kan ta väldigt olika betalt. Jag är också sådär när jag ska handla – kommer inte alltid hem med vad som var tänkt!?

 11. 4 november, 2018 / 17:21

  Smart! Jag gillar jämförelsesidor för att kunna hitta det billigaste, hehe. Kör dock mycket på Apotea där det jag beställer kommer dagen efter.

 12. 4 november, 2018 / 18:12

  Bra med Apotek på nätet. En del av mina mediciner måste jag ändå beställa långt i förväg eftersom dom inte finns hemma på Apoteket här i stan. Det är ju inte så många som behöver 25 förpackningar Viagra för en 3-månaders period, så det finns så klart inte hemma.

 13. Pärla
  4 november, 2018 / 18:19

  Jag handlar mer eller mindre bara sådana varor på nätet, mina smärtstillande tex kostar ca 40:- på apoteket på stan med 13:- på nätet, helt sjukt!

 14. 4 november, 2018 / 19:34

  Allt finns verkligen att handla via nätet snart! 🙂

 15. 4 november, 2018 / 21:11

  Ja det är så bra med apoteket på internet. För jag känner igen mig i det du skriver, glömmer ofta något jag skulle ha som är slut. Och då är det bra att Apoteket finns på internet utifall man inte orkar gå dit igen 🙂 Kram kram

 16. 4 november, 2018 / 21:20

  Alltså jag är likadan, köper allt annat som inte skulle köpas men kunde behövas!
  Jag glömmer också ofta det viktiga haha och de man skulle köpa, det är lite jobbit ibland 😛

 17. 4 november, 2018 / 22:16

  Apoteket här ute på landsbygden har inte alltid grejerna hemma och då blir man tvungen att åka in till Norrköping.Känns helt meningslös att åka 3 mil fram och tillbaka för att köpa en enda grej.Så nu mera beställer jag allt på apoteket genom nätet visste dock inte att det fungerar att beställa efter sin medecin som man har på recepten .

 18. 5 november, 2018 / 00:00

  Men åh vad smart, känns ju lite som hemsidorna pricerunner och prisjakt fast för apotek. Jag har också varit väldigt skeptisk till sånt tidigare 🙂

 19. 5 november, 2018 / 00:42

  Jag som tycker att det är så smidigt att shoppa på nätet köper även medicin produkter på nätet. Sjukt bra..

 20. 5 november, 2018 / 02:49

  Vad smidigt ? Jag glömmer alltid också varför jag går in på apoteket, har alltid samma sak med mig ut, huvudvärkstabletter och tamponger, oavsett vad jag egentligen skulle ha ?

 21. Denevigaresenären
  5 november, 2018 / 08:13

  Mycket bra tips! Jag har handlat via nätet några gånger men hade ingen aning om att det fanns något som Apotek Svea där man kunde jämföra olika apotek. TACK! Kram ❤️

 22. 5 november, 2018 / 10:46

  Va bra! Jag har börjar använda tjänsten mer och mer men just Apotek Svea har jag missat. Bra att kunna jämföra priser också.
  En fråga. Ni som bor i utlandet. Kan ni använda tjänsten när ni är hemma eller gäller tjänsten enbart inom Sverige
  Ariella postade nyligen…EFITMy Profile

 23. 5 november, 2018 / 11:29

  Åh det där är verkligen standard! Jag kommer alltid hem med fel saker. Deras sätt att marknadsföra produkter i en affär är verkligen effektivt! Det där är en sån bra grej! När man är sjuk vill man ju ändå inte gå hemifrån och då är ju detta så bra! 🙂 Jag testade sjukvård på nätet också när jag skulle förnya ett recept och det gick sååå bra och smidigt! 30 min senare hade jag ett nytt recept. Om jag hade gått till vårdcentralen hade jag först vart tvungen att boka en tid. Och de flesta vet att väntetiden på en tid är ungefär 5 månader… Hoppas du får en bra dag! 🙂 // Petra Elisabeth

 24. 9 november, 2018 / 15:15

  Jag tycker att det är jätteskönt att kunna köpa på nätet. Glömmer också alltid något ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X