Vattenhuset

/// Detta inlägg görs i samarbete med Vattenhuset ///

Jag skrev för några månader sedan om hur viktigt jag tycker det är att man lär sig simma bra!
Vi har pool hemma och för oss känns det som livsviktigt! 

Inte så noga på 80-talet

När jag växte upp på 80-talet så var det där med simskola en lyx, något som man inte alls prioriterade.
Min mamma var dessutom ensamstående med flera jobb och hade inte tiden att ta mig eller mina systrar till någon simskola. Hon förlitade sig helt på undervisningen som vi fick i 3:e klass. 

Lärde mig aldrig simma på skolans lektioner

Jag lärde mig aldrig simma då! 

Jag har lärt mig simma under åren när jag blev äldre, jag fick helt enkelt lära mig själv. Jag simmar nu bra men inte alls lika bra som mina vänner som gick på riktig simskola där de steg för steg fick lära sig hur man tar korrekta arm-/bentag osv. 

Samma är det för min man, han gick inte i simskola alls och han är uppvuxen där det inte ens finns varken badhus eller vatten som sjö eller hav i närheten. Han hade nästan aldrig satt sin fot i vatten (ja han har ju duschat och så men ni vet vad jag menar… haha) innan han åkte till Alanya för att jobba som 15 åring. 

Det var då han kom i kontakt med pool och hav.

Han fick också som vuxen lära sig att simma själv. Han kan inte simma bröstsim än idag. Ska det gå undan är det crawl han kör… annars är det nått som liknar hundsim. 

Vattenhuset har jätte bra simskola för både barn och vuxna! 

Lektioner för alla åldrar

Det finns simlekis som är från 2,5 år där man leker i mer i vattnet för att få vattenvana.
De har ungdomssimskola och vuxen simskola men även lektioner för att lära sig teknik och crawl.

Behagliga temperaturer i vattnet

Vattnet håller 32-33 grader och det låter ju toppen!
Jag har barn som avskyr att duscha hemma för de fryser så mycket, men är det så varmt i vattnet så blir det ju mycket roligare!

Behöver du eller ditt barn lära sig simma, eller kanske bara få en bra vattenvana innan det är dags för riktiga simskolan så rekommenderar jag dig att titta på Vattenhusets hemsida. De har anläggningar på 12 olika platser runt om i Stockholm, så det finns säkert något i närheten där du bor (om du är stockholmare). 

Följ:
Dela

7 Kommentarer

 1. 13 november, 2018 / 10:18

  Jag har ännu inte gått på babysim med min son men kommer nog göra det snart. Tycker det är viktigt med vattenvana. Jag lärde mig simma på badstranden och gick heller aldrig på simskola, utöver simningen i trean. 🙂

 2. 13 november, 2018 / 12:06

  Att kunna simma är så viktigt. Skönt att ni har lärt er att simma i vuxen ålder. Min son ska få lära sig att simma. Även om jag gick på simskola så var det min mormor som lärde mig att simma 🙂

 3. 13 november, 2018 / 15:22

  Åh den graden på vattnet kan man inte klaga på! 😀 <3

 4. 13 november, 2018 / 17:09

  Jag minns simskolan vi hade på lektionstid i skolan. Jag tyckte det var roligt och jag lärde mig simma där. Tycker det är viktigt med simskola.

 5. 13 november, 2018 / 19:16

  Jag trodde att simskola var obligatoriskt i lärarplanen för idrotten förut men fick lära mig för några månader sen att det är olika beroende på kommunen 😮 Tycker det låter så konstigt att man ska behöva gå simskola på helger/efter skolan med sina barn och betala för det! Men det är ju för att vi tvingades på lektionstid vilket det borde vara för alla!

 6. 13 november, 2018 / 21:50

  Jag trodde att simskola var obligatoriskt när man gick i mellan stadiet det var det för oss i alla fall.Vilken tur att ni båda på ett och annat sett har lärt er simma i vuxen ålder.Själv går jag på plask och lek med min son och för mig är det otroligt viktigt att sonen får vatten vana i tidig ålder.

 7. 14 november, 2018 / 00:39

  Tycker det är superviktigt att barnen lär sig simma. Min äldsta dotter har alltid varit ett vattendjur, och lärde sig simma i somras. Lite halvdant. Men hon fock minsann fortsätts simma trots att hon tyckte hon kunde. Så viktigt att lära sig ordentligt, och de olika formerna. Ryggsim är ju en bra kunskap ifall man skulle behöva rädds någon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X