Julutmaning dag 17

Min mest minnesvärda julafton

Åh, det måste ändå vara julen 2015.

Den 23:e December var jag på sjukhuset för kontroll av bebis. Sista kontrollen innan alla röda dagar.
Läkaren som gjorde kontrollen passade på att göra en hinnsvepning då hon tyckte att jag inte skulle behöva vara gravid så mycket längre. Mitt magmått hade stått stilla och till och med blivit nån cm mindre senaste kontrollerna så barnmorskan på MVC var lite orolig.

Jag åkte hem och tänkte att hinnsvepning är nog bara humbug och inte nått som sätter igång något.

Vid 16 började jag få lite mensvärk… men jag trodde det berodde på att läkaren varit där och ”rört runt”.

Vid 19-tiden började jag få riktigt ont. 
Jag tog en dusch och ringde min mamma att hon skulle göra sig beredd på att kanske få komma hit och vara barnvakt.
Ca 30 minuter senare ringde jag min mamma igen och sa att Okan kommer och hämtar henne pga. mycket ont.
Min mamma blev orolig och sa att hon skulle ta en taxi till oss i stället så vi kunde åka iväg fortare till BB. 
Men jag var envis och ville inte åka in ännu för jag skulle säkert ändå bara bli hemskickad. Så Okan åkte iväg och hämtade mormor medan jag packade det sista.

När mamma kom hade jag riktigt ont och det var rätt så tätt mellan värkarna. Vi sa hejdå till barnen och så åkte vi in när klockan var ca 20:00. Vi var på plats runt 20:30 och fick ett rum direkt. 

Jag hade ont nästan hela tiden. 

Vid 22:30 frågade de om jag ville ha epidural och jag sa JAAAA, ge mig så jag får andas lite…  Läkaren kom väl runt 23:15 och då hade jag värkar nonstop och han var nästan irriterad på mig att jag inte kunde ligga stilla men jag hade så satans ont att det inte gick. Minns att han stack flera gånger och hur det ilade i mina ben, och Plopp så forsade vattnet ut. 
Det blev aldrig någon epidural för där och då behövde jag krysta… Efter några krystvärkar (tror kanske 4-5 stycken) så kom han vår lilla tomte… 23:46 föddes han… 14 minuter innan julafton!
Vi skojjade om att ifall han kommer efter tolvslaget skulle han få heta Jesus… haha… tror han kände att han måste ut fort så han slipper dras med det namnet resten av livet… hahaha!!

Jag minns att jag tyckte han såg ut som en liten apa… haha stora öron… Men han blev sötare efter några timmar 😉

Dagen efter, på julafton så åkte vi hem runt 12-tiden och barnen fick den finaste julklappen man kan få. 
Det blev en väldigt speciell jul, allt blev lite halvdant och många julklappar var inte inslagna i papper (jag är sån som köper julklappar och slår in allt i sista minuten). Men de var rätt nöjda ändå. 

Vilken är din mest minnesvärda julafton?

Följ:
Dela

11 Kommentarer

 1. 17 december, 2018 / 15:31

  Ja det förstår jag är din mest minnesvärda, kanske kul att han fyller dagen innan så han får en egen dag och slipper heta jesus. Min mest minnesvärda är nog när jag fick min röda dockvagn, jag var 5 år o hade väll velat ha den i en evighet

 2. 17 december, 2018 / 17:05

  Vilken fin jul ni fick. Bästa juklappen någonsin. Skönt att ni fick komma hem på julafton och fira med barnen.

 3. 17 december, 2018 / 18:00

  Åh men vilken vacker födelseberättelse. Nästan som att det är lilla Jesus som kom till er ju. Ert lilla julmirakel. kram

 4. 17 december, 2018 / 19:01

  Men åååh!! Hahaha du beskriver hinnsvepningen så roligt, som att det inte är någon större grej man gör varje vecka ? älskar förlossningshistorier 🙂

 5. 17 december, 2018 / 20:10

  Förstår att den julen var minnesvärd! Och vad skönt att ni kunde åka hem redan dagen efter och fira jul ihop hemma! Måste ha vart den finaste och mest spännande julklapp för hela familjen 😀 <3

 6. 17 december, 2018 / 20:16

  Vilken fantastisk julklapp ni fick! Låter som det var tur att han hann komma före tolvslaget.?

 7. 17 december, 2018 / 20:25

  En mera minnesvärd julafton måste vara svårt att få! 😀 Det skulle väl möjligen vara om lille sonen hade tittat ut efter tolvslaget och fått heta Jesus, för då hade ni säkert tänkt på julen varje dag sen dess! 😉 Men tänk vilken fantastiskt fin julklapp han blev åt alla i familjen! <3
  Ha en fortsatt härlig kväll! 🙂
  Kram!

 8. 17 december, 2018 / 21:04

  Vilken julberättelse och gåva ni fick. Ett år firade vi jul hemma hos mina svärföräldrar, Vi stod vid telefon och väntade, plötsligt händer det, makens kusin fick en liten dotter. Det var också sådär magisk ❤❤

  • Jenny
   Författare
   18 december, 2018 / 15:26

   Åhh ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X