Julutmaning dag 21

Bakar eller köper du färdigt gottis

Jag försöker baka det mesta själv.
Här går det inte att köpa det mesta färdigt ändå så man blir så illa tvungen!

Knäck, pepparkakor, lussebullar, rockyroad osv osv.
I år ska jag till och med ge mig på att baka eget vörtbröd.

Igår fick jag ett paket av min mamma med pepparkakskryddor, saffran och vörtkryddor. Så vi får se hur det blir med vörtbrödet. Undrar om jag ska göra med eller utan russin i. Jag köper alltid utan russin i Sverige för jag gillar inte russin i bakverk (de ska man äta som de är).

Så i morgon ska jag ge mig ut på jakt efter rågsikt…

Innehållet i paketet från mammi

Gör du eget gottis till jul?

Följ:
Dela

12 Kommentarer

 1. 22 december, 2018 / 01:06

  Jag blandar lite, det mesta bakar jag bara för att det knappt finns mjölk och äggfria alternativ att köpa hahah. Tycker ändå att det blir roligast att baka själv 🙂
  Melissa postade nyligen…Vill du läsa om World of Warcraft?My Profile

 2. 22 december, 2018 / 01:18

  Åh, jag har sån ångest över att jag inte har hunnit julbaka någonting i år. Jag brukar alltid baka knäck, fudge och lussebullar åtminstone men i år har varken tiden eller energin funnits. Jag hoppas att jag kan finna tid till det i helgen!

 3. 22 december, 2018 / 01:45

  Det är så mysigt att baka eget till jul! 🙂 Här har det bakats lussebullar, knäck (som är slut, ooupps!) safransfudge, risbräck och pepparkakor. Kola har jag kvar att koka och ska fixa det på söndag. 🙂
  Hannas krypin postade nyligen…Tipsar om Sofia LissmyrMy Profile

 4. 22 december, 2018 / 02:23

  i år har jag inte gjort ett endaste dugg. inte ett skit….. Och det är julafton på måndag. KUL….

 5. 22 december, 2018 / 03:44

  Hoppas du hittar så du kan baka! Speciellt brödet!! 🙂 Jag suger verkligen på att baka, så lika bra att låta bli! 😉 Hoppas du sover gott och att du får en härlig helg! 🙂

 6. 22 december, 2018 / 06:30

  Så mysigt att julbaka, det bidrar till julstämningen tycker jag. Hoppas att vörtbrödet blir gott!??

 7. Moa
  22 december, 2018 / 09:04

  Jag försöker också baka det mesta själv men för mig finns det traditioner att köpa vid jul så som toffifee och alladin 🙂

 8. 22 december, 2018 / 11:09

  Hoppas att det blir smarrigt det du bakar. Önskar att jag hade orken att baka.

 9. 22 december, 2018 / 11:21

  Absolut ingenting sånt finns ju här i Tunisien så hade jag velat ha hade jag snällt fått baka själv.. 😛 Har aldrig tänkt på att ta med mig sånt inför julen då vi inte firar på så sätt. Men är ju hysteriskt sugen på vörtbröd och julmust just nu.. :O Men jag vet att det är inte riktigt samma sak även om smaken är god. Stämningen fattas. 😛
  Frugan E postade nyligen…40 tips på vad man kan blogga omMy Profile

 10. 22 december, 2018 / 13:16

  Åååh vad duktig du är! Vi bakar idag, ser sååå gren emot de faktiskt. Blir lixom mysigare och lyxigare med egenbakat<3 kram

 11. 22 december, 2018 / 15:33

  Svar: Alltså så underbart glad jag är att ni inte har alkohol vid jul! Har med en anhörig som just nu är nykter alkoholist. Det känns lite som att antingen blir man helt emot då eller tvärt om… Vi som upplevt saker kring alkohol förstår mer kring hur man upplever allt. Jag kan än idag bara någon öppnar en öl, känna obehag och jag fyller 30 år nästa år.

  Önskar dig en underbar jul! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X