Nu får det vara nog

Jag tror vi var många som hade som nyårslöfte/nyårsmål att ta tag i hälsan. Hur har det gått (går det) för dig?

För mig har det inte gått alls… haha!!!
För det första fick jag så jäklar ont i ryggen för ca 2 veckor sen. Det bara kom smygande mitt på dagen när jag satt ner.
Hade så ont att jag fick åka in till akuten och de gav mig en spruta i ryggen (vad de gav mig har jag igen aning om). Det blev bättre under några dagar men sen har det kommit och gått hela tiden. Mest ont får jag när jag sitter ner eller ska gå från sittande till stående (gör ont i ländryggen). Fortsätter det den här veckan med så får jag nog ta mig till en läkare av kontroll.

För det andra kom vår son hit med svenska godsaker och det kunde jag ju inte säga nej till. Svenska ostbågar, svenska grillchips, svenskt lösgodis, Castello ost, lingongrova, bregott, hushållsost osv osv.

Men nu är chipsen, ostbågarna och godiset slut så från och med i morgon så ska jag försöka att på allvar avstå från allt skit.

Röra på mig mer och äta nyttigare.

Målet är att alla tre ringar på min klocka ska stängas, men sen är det ju självklart super om ringarna kommer runt mer än så.

Här om dagen så storstädade jag huset, gick inte ut på hela dagen. Utan var bara hemma och städade.

Det slutade med att jag hade gått nästan 15.000 steg (11,6 km), så skulle det vara så att jag är inte orkar träna så får jag kanske ta och storstäda igen 😉

I morgon gäller det.
Iväg med barn till skolan, käka frukost, träna, städa och sen en dusch och avsluta med kaffe och soffhäng en stund.

Vad har du för planer i morgon?

Följ:

28 Kommentarer

 1. 14 januari, 2019 / 09:17

  Haha ja jäkla många steg det blev av att bara städa ?
  Mina planer för idag är allergi utredning på sjukhuset som jag hoppas ska visa nånting så jag får reda på varför jag har såna allergiska besvär. Hoppas du får en bra dag 🙂

 2. 14 januari, 2019 / 09:42

  Så tråkigt att du har så ont i ryggen, hoppas verkligen att det ger med sig. Kan förstå stt det vart gott med svenskt godis och smör. Vilken mat saknar du mest som är svenskt? Du får storstäda huset varje dag så du får ihop så många steg ?

 3. 14 januari, 2019 / 10:52

  Jag äter rätt mycket socker, men samtidigt så inte farligt mycket. Dock är det nått jag vill ändra på så är de det. Hur går det själv? Kram<3

 4. 14 januari, 2019 / 12:22

  Städning är ju sjukt bra när man inte vill gå ut men behöver röra sig, haha. Blir dessutom två flugor i en smäll när man dessutom får rent hemma. 🙂
  Trist med ryggen! Ja, en koll kan vara bra. Just ryggen sänker ju en rejält om man får ont. :/

 5. 14 januari, 2019 / 12:37

  Mina mål är inte så stora faktiskt men dem jag har verkar de gå bra för just nu iaf. Hoppas de håller i sig bara

 6. 14 januari, 2019 / 12:59

  Det sägs ju att städa är en bra fysisk aktivitet, och det har du ju bevis på. 11km bara för att städa ett hem liksom. Wow! Jag kanske borde storstäda jag med.. hahaha…

 7. 14 januari, 2019 / 13:04

  Jag orkar inte med nyårslöften längre, jag håller de ju aldrig 🙂
  Men hoppas du kommer igång sen som du vill, vet att det är supersvårt ju att stå emot när man får svenska godsaker. Jag hade definitivt INTE sagt nej till det 😛
  Frugan E postade nyligen…Influencernas Hemligheter (Gratis webinar!)My Profile

 8. 14 januari, 2019 / 13:22

  Jag har också tagit tag i mig själv efter nyår. Är stenhård vad gäller chips, godis och i så vidare. Men det blev födelsedagstårta när grabben fyllde år. Märker hur dåligt jag mår av socker.

 9. 14 januari, 2019 / 13:33

  Usch vad jobbigt med ryggont, här går det inte heller superbra med hälsan, jag borde egentligen börja träna mer och röra på mig hehe!
  Moa Hansson postade nyligen…Inga planer alls!My Profile

 10. 14 januari, 2019 / 14:36

  Jag har också hälsan som ett av mina mål/löften! Det går ändå bra för mig faktiskt, jag har äntligen kommit över tröskeln med träningen så är där ca 6 dagar i veckan! Äter mer vegetariskt och bättre mat 😀 Så hoppas det håller i sig!! Svenskt godis och snacks är ju tyvärr det godaste som finns… Så skönt att det är slut nu ändå haha 😀

 11. 14 januari, 2019 / 14:48

  Det har gått bra med mig, börjat med långpromenader och tagit tag i hälsan med att ändra kosten lite. Har inte gått all in då det är lätt att sluta, Men jag har kommit ett steg i alla fall.

 12. 14 januari, 2019 / 14:49

  Shit, inte alls kul det där. Jag har också haft en massa problem med ryggen senaste veckorna, misstänker att jag kan ha fibromyalgi så måste kolla upp det :/

 13. 14 januari, 2019 / 15:15

  Fy vad jobbigt med ryggvärken =( Jag har haft något liknande, fast ischias med ryggvärk i svanken som strålar ner till foten. Just sittande till stående har varit värst för mig också. Träningen har alltså blivit lite åsidosatt, men jag har ändra tränat mer än jag gjorde i slutet av förra året så jag är nog ganska nöjd ändå 🙂
  Therese postade nyligen…Justja, vi skulle ju odla chili!My Profile

 14. 14 januari, 2019 / 15:54

  Jag har aldrig några nyårslöften 🙂 Så jobbigt med din rygg :/ Hoppas den blir bra snart 🙂

 15. 14 januari, 2019 / 17:04

  Jag har inte lovat mig själv nånting i år, för jag misslyckades så katastrofalt med löftena jag gav mig föregående nyårsafton. Men visst vill jag göra som du. Ta tag i mitt ätande så att inte en massa onyttigheter slinker ner. Om jag varit du och fått hem allt det goda från Sverige skulle jag ha proppat i mig allt till sista smulan och slickat botten på påsarna! 😀
  Så långt du går när du städar! Du måste ha ett stort hus! 😀

  Imorgon hoppas jag att det stormiga vädret har lagt sig , så jag kan ta en skaplig promenad utan att frysa mig fördärvad 😀

 16. 14 januari, 2019 / 17:23

  Jag hade inget sådant specifikt mål eftersom jag generellt lever ett ganska nyttigt och hälsosamt liv, då behöver man inga nyårslöften heller 🙂

 17. 14 januari, 2019 / 20:29

  Vilken smart klocka!! En sådan vill jag ha! Kan du berätta något mer om den?

 18. 14 januari, 2019 / 21:14

  Jag hade faktiskt inga nyårslöften, jag brukar inte ha det då jag vet hur ombytlig jag är av mig så det jag vill ena dagen kan vara borta till nästa dag typ. Morgondagen bjuder på att besöka jobbet och försöka klämma in lite yoga Nidra och eventuellt kanske några ljudövningar för medveten närvaro..

 19. 14 januari, 2019 / 21:25

  Tycker nog att jag är på rätt väg iaf. Det är ju mål, och inte löften så jag är nöjd. I morgon ska jag jobba igen så då går nog dagen också.

 20. 14 januari, 2019 / 21:37

  Jag fick en aktivitetsklocka av min sambo i födelsedagspresent i September. I den har jag också ställt in mål för antal steg och annat och det gör det så roligt att uppfylla allt! Så skön känsla när klockan vibrerar till och det står att man nått 100% av sitt stegmål! Jag hoppas att du kommer igång nu, skickar lite pepp härifrån!

 21. 14 januari, 2019 / 21:50

  Jag har andra mål iår. Att ta hand om mig själv mer, min kropp å mitt mående. Och jag tror att gör jag det, så kommer min hälsa bli bättre med. kram

 22. 14 januari, 2019 / 23:01

  Jag har inte heller lyckats komma igång med träningen än. Jag sa till vår PT på jobbet förra veckan att jag nog behöver hjälp att komma igång, så nu lär jag inte komma undan länge till 😉

 23. 14 januari, 2019 / 23:17

  Nya tag imorgon! Självklart ska du äta alla svenska gottor när du väl får dom. Du städar bort alla verkar det som =)

 24. 14 januari, 2019 / 23:46

  Bra att du bestämmer och tar tg i ditt liv så du mår bättre. Har också apple watch perfekt sätt o hålla koll. Jag tränade första gång i år idag och det var så skönt. Hoppas din rygg mår bättre snart.

 25. 14 januari, 2019 / 23:49

  Ja här ska det också röras på mera, samt vara nyttigare, dock har jag gått ner 1½kg redan så fortsätt så liksom =D
  Mirre postade nyligen…Skruvar så det värker i tummarnaMy Profile

 26. 15 januari, 2019 / 02:53

  För mig har det gått bra förutom i dag och troligtvis imorgon då jag ligger däckad i värk ?

 27. 15 januari, 2019 / 10:39

  Jag bestämde mig egentligen i Söndags att ta tag i det hela. Och då sluta med synligt socker först och främst + öka promenaderna igen. Igår var första dagen utan mitt dagliga oboyglas på morgonen och 2 liter cola om dagen.. Jag KLARADE det! 😀 Såå glad! Bara kämpa på en dag i sänder nu då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X