Sån skillnad

Vissa saker är det så stor skillnad på här och i sverige….

I söndags var på ju på Bio och jag har inte tänkt på det förut men det är verkligen en STOR prisskillnad på att gå på bio här och att gå på bio i Sverige.

För oss som har 5 barn har bio besök och annat sånt roligt varit en del av lyx i vardagen och verkligen något som man bara har gjort några ggr per år. Man har inte råd att gå med flera barn på bio så jätte ofta.
Förutom biljetterna så vill man ju ha drickor och popcorn och kanske godis med och då klättrar summorna rätt så fort upp.

Vårt BIO besök i söndags betalade vi totalt 36 tl för… Det är ca 67 kronor.
För de pengarna fick vi två biobiljetter (21 tl tillsammans) och en stor popcorn + 2 stycken 33 cl läsk (15 tl)


Jag tittade på filmstaden vad vi skulle få betala för två personer till samma film som vi såg och bara biljetterna i Sverige kostar 235 kronor. Sen vill man väl ha popcorn och drickor och det har jag för mig kostar runt 60-70 kronor (rätta mig om jag har fel?). Så för mig och dottern att gå på bio i Svergie hade kostat runt 300 kronor.

Skulle vi gå två vuxna och två barn hade det kostat oss ca 140 kronor med snacks här och i Sverige hade vi fått betala 600 kronor för ett biobesök! GALET!!!

Tro nu inte att biograferna här är sämre än i Sverige för det är de verkligen inte, här finns 3d osv. precis som i Sverige, salongerna är fina och fräscha precis som i Svea… Hur kan priserna skilja sig åt så pass?

Det samma gäller om man går på en nöjespark här… skulle vi gå med våra fem barn till Grönan så skulle vi behöva ha med oss minst 3000 kronor om alla ska ha åkkort, äta osv.

När vi gick till nöjesparken här så kostade det 20 tl per barn (ca 40-45 kronor) och då får de åka endel för den summan oxå.

Går du ofta på BIO?

Följ:
Dela

5 Kommentarer

 1. 31 januari, 2019 / 12:43

  Tycker det är otroligt dyrt i Sverige. Jag går aldrig på bio men det är för att jag inte gillar det, föredrar att sitta hemma i soffan.

 2. 31 januari, 2019 / 13:26

  Ja det var verkligen en stor skillnad!! Man blir rånad i Sverige om man går på bio. Det är så trist för det är så bra med kultur och att vi umgås som familj! Hur är kostnaden för att gå på teater? Kram

 3. 31 januari, 2019 / 13:47

  Men herregud vilken skillnad. Vad skoj att få se! Nu blev jag nyfiken på hur skillnaden är på andra saker, kan du inte göra fler såna här inlägg där du jämför priser från er och Sverige… Mat, kläder, andra nöjessaker, bilar osv.. =) Hade vart så intressant.

 4. 31 januari, 2019 / 22:52

  Det beror förstås på vilken film det är men en biobiljett för en person kostar mellan 90-130 kronor. Och så vill man såklart ha snacks och något att dricka. Jag får en chock varje gång jag går på bio då det händer en gång per år eller ännu mer sällan 😛

 5. 1 februari, 2019 / 00:28

  Ja det låter ju som det är billigare att gå på bio i Turkiet. Ja i svergie där jag bor så går kanske en biobiljett på 85kr minst och det kan vara högre summa också. Och man kan ju fråga sig varför prisskillnaden skiljer sig så mycket? Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X