Kanske en ny tradition

Som mamma till 5 barn i åldrar mellan 18-3 år är det RIKTIGT svårt att få tiden att räcka till.
Förutom att ta hand om huset ska man se till att inte tvättkorgen svämmar över och att alla är mätta och glada.
Ibland önskar man att dygnet hade fler timmar så man skulle ha möjligheten att ge sina barn mer tid… mer glädje och mer kvalitet.

Det är svårt att hitta något som alla barn vill göra pga. den stora åldersskillnaden.

Förra helgen var jag och dottern på bio och det var verkligen mysigt att ha egentid med henne.
Så den här helgen hade vi inte något planerat så vi bestämde oss för att vi skulle gå på bio igen, bara hon och jag.

Så i Lördags gick vi och tittade på Draktränaren 3 och den var bra! Selin gillade Ralf bättre än denna och det tror jag beror på att Draktränaren är mer inriktad på lite större barn än min tjej.

Jag grät… jag gråter alltid när det blir sorgligt och det spelar ingen roll om det är en tecknad film eller inte….

Vi kom lite tidigt till bion så vi beställde biljetter och sen gick vi och åt lunch, eller Selin åt. Jag var inte hungrig.

När vi var på bion så såg vi genast en film vi vill se nästa gång.
Det är en turkisk barnfilm, och den verkar rolig och bra. Jag förstår inte så mycket men det är bra så jag lär mig.

Här är trailer för den filmen

Det verkar som vi kanske skapar en ny tradition för mig och lilltjejen… Biomys, bara hon och jag så ofta vi kan och det finns roliga filmer att se.

Följ:
Dela

27 Kommentarer

 1. Moa Hansson
  5 februari, 2019 / 11:32

  Känner igen det där man önskar verkligen att dygnet hade fler timmar så man hann med allting!

 2. 5 februari, 2019 / 12:15

  Åh känner igen mig, inte i form av mamma men som barn. Vi är fem syskon mellan 11 och 25 så tiden var inte alltid där. Förstår att det kändes som en bra sak att göra, hoppas ni får mer sådan tid <3 Garanterar att det är uppskattat.

 3. 5 februari, 2019 / 12:53

  Men så mysigt med egentid tillsammans på bio! Måste gå på bio snart jag med. ?

 4. 5 februari, 2019 / 15:34

  Vet hur det är. Jag har alltid saknat flera timmar per dygn. Var själv ensam med 5 barn från spädbarn till 9 år och det var ingen höjdare för tiden sprang bara iväg och inget hann man att göra kändes det som.

 5. 5 februari, 2019 / 16:03

  Det är mysigt att gå på bio. Att införa biobesök som tradition låter som en kanon idé. Är flera år sen jag var på bio sist.

 6. 5 februari, 2019 / 16:09

  Vilken härlig ny tradition som ni håller på att skapa ihop. Det är verkligen så mysigt att gå på bio med sitt barn. Vad roligt stt hon gillade draktränaren bättre 🙂

 7. 5 februari, 2019 / 16:12

  Låter som en trevlig tradition som ni skapat. Det är mysigt, var längesedan jag var på bio,

 8. 5 februari, 2019 / 16:31

  Vilken super mysig tradition❤ Alltid mysigt och skoj med bio☺

 9. 5 februari, 2019 / 17:00

  Så värdefullt för en flicka att få ha de där speciella stunderna med sin mamma. Egentid med en förälder är så viktigt att få, en liten stund där just du får lite extra uppmärksamhet.
  Jag har iofs inte sett någon helturkisk film men turk/syriansk såpa har jag kollat på och tycker att man oftast kan hänga med ändå i handlingen dådet är mycket överdrivna känsloutspel.

 10. 5 februari, 2019 / 17:19

  Så mysigt att ni fick egentid tillsammans, det är ju så viktigt! Jag är likadan, gråter till det mesta i och med att jag är så pass känslig ?

 11. 5 februari, 2019 / 17:40

  Låter som en mysig tradition och smart sätt att lära sig språket på. Kan tänka mig att det är ett svårt språk, pratar dina barn turkiska?

 12. 5 februari, 2019 / 18:03

  Så mysigt ni verkar haft det! Bio tradition är mysigt kommer ihåg att jag och min mamma hade det så ofta vi kunde och det gav väldigt mycket eftersom jag själv har små syskon så det låter kanon!

 13. 5 februari, 2019 / 18:19

  Vad mysigt med egentid och biobesök. Draktränaren 3 vill jag också se. Älskar de tidigare filmerna i serien och tycker trailern är riktigt lovande.
  Hannas krypin postade nyligen…Bodypump och före sin tidMy Profile

 14. 5 februari, 2019 / 19:32

  Så mysigt med biomys. Visst är det svårt att lyckas få till något med så stor åldersskillnad men då är det bra att kunna dela upp det mellan dom.

 15. 5 februari, 2019 / 19:54

  Åååh så mysigt! Älskar ju att ha kvalitetstid med mamma eller pappa. Nu väntas middag, det har blivit min och pappas tradition, är han i stan käkar vi tillsammans iaf en kväll. Så mysigt!!<3

 16. 5 februari, 2019 / 21:25

  Det e klart man behöver gå på bio ibland och bara koppla sv , det ser riktigt myssigt ut ?

 17. Åh tycker detta låter som en jättefin sak att ni gör tillsammans, förstå den egentiden :). Jag har alltid tyckt just bio är det mest roliga att göra med sonen. Det är så mysigt att gå in i biosalen och se en film, äta popcorn och sådant :D. Jag är som dig också med filmer tecknat eller inte gråter floder ;). När jag såg Rapunsel på bio med William och min kompis så satt jag under 3D-glasögonen och torkade tårarna. DE var helt immade haha.

 18. 5 februari, 2019 / 21:55

  Så mycket barn du har 🙂 Förstår att tiden inte räcker till jämt :/ Bio är riktigt mysigt att gå på 🙂 Tyvärr går jag typ aldrig på bio 🙁
  Sarah postade nyligen…NÄR SKA DET SLUTAMy Profile

 19. 5 februari, 2019 / 22:03

  Det är så mysigt att ha egentid ihop, det är något jag älskar att ha med mina barn ❤
  Kul för er att gå på bio tillsammans ä, vi har inte sett draktränaren.

 20. 5 februari, 2019 / 23:43

  Det var allt en jättestor popcorn ”skål” Åt hon upp allt själv eller fick du också lite popcorn. Mysigt att du får lite egentid med henne det uppskattar hon nog 🙂

 21. 6 februari, 2019 / 08:11

  Låter verkligen mysigt med bio och just den filmen har vi velat se länge här hemma! 😀 (föräldrarna! Haha, Lilleman väljer nog Babblarna före Draktränaren!)

 22. 6 februari, 2019 / 09:16

  Åh, det önskar jag med. Och då har jag ”bara” tre barn.. Men att hitta tiden för var och en utan att det blir varken orättvist eller dumt fördelat.. Och då den äldsta har mycket sjukhusbesök är det dumt om hennes enda egentid med oss går till detta. Nä, det gäller att försöka hitta rätt tillfällen och verkligen planera in det.

 23. 7 februari, 2019 / 15:32

  Det är så härlig när man bara gör något med ett av barnen i taget. Speciell känsla. Vad rolgit att kika runt i din blogg och läsa om ert liv i paradiset?✨

 24. 8 februari, 2019 / 00:14

  Biomys låter som en riktigt trevlig tradition att bygga vidare på!? Det är alltid lika speciellt att slå sig ner i fåtöljen – fylld av förväntan och rustad med popcorn!? Förstår att det är svårt att få tiden att räcka till för egentid med alla barnen, men man kan ju inte göra mer än sitt bästa av den tiden man får!

  Ha en fortsatt härlig kväll!?
  Kramar!

 25. 8 februari, 2019 / 09:53

  Bio ärkj så mysigt, vi var med storebror förra helgen på Ralph och han älskade den och denna eller näst nästa helg blir det nog draktränaren med. Han är bara 5 år dock men gillar den serien så hoppas den skall funka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X