Polygami

Jag har följt serien Sister Wives på TLC under några år. Om en man som har 4 fruar. De till hör fundamentalistiska mormoner (AUBApostolic United Brethren) där man får ha flera fruar, de är en mer liberal gren från FLDS.

Den här familjen verkar super härlig. I början tänkte jag gud vilka konstiga människor. Men de är helt normala.
De berättar öppet om hur det är att dela sin man med 3 andra fruar om svartsjukan och om systerskapet dem emellan.

Men sen så såg jag ett annat program som heter ”finding sister wife” där är det några par som är LDS men även ett par som inte vill ha en andra fru pga. religion utan bara för att de vill.

Och nu började jag titta på en annan serie som heter ”Escaping Polygamy” där några tjejer som har brytit sig ur en ”sekt” som kallas ”the order” och de hjälper nu andra som vill ta sig där ifrån.

Warren Jeffs, en pedofil

Här får man även se de som tar sig bort från FLDS som är den ”Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints” vilket är en mormonsksekt. Deras ledare heter Warren Jeffs och han har runt 78 fruar!!! 78!!!

Warren Jeffs med en av sina ”fruar”.
JÄVLA VIDRIGA GRIS!!

Warren gifte sig med barn och tillslut blev han arresterad och sitter nu i fängelse för sexuella övergrepp mot mindreåriga (även sina egna döttrar). Han fick livstidsfängelse + 20 år!
Efter att han blev arresterad så styr han sekten från fängelset. Bland annat så har han förbjudit alla som är gifta att ha fysisk kontakt med varandra mer än hålla i handen.

Warren Jeffs

Vissa i denna sekt har så många barn att de inte har råd att ge barnen mat att äta!

Så länge du är lycklig

Jag har inställningen att vuxna människor gör vad de vill. Vill man ha fem fruar eller fem män så har man det.
Men när det blir som i ”The order” eller FLDS så blir det läskigt.

Har du sett någon av dessa serier?
Vad tänker du om Polygami?

Själv hade jag aldrig fixat att dela min man med en, två eller 70 andra fruar… vilken ångest de dagar han är med de andra.

Följ:
Dela

23 Kommentarer

 1. 6 februari, 2019 / 17:51

  Ja jag har sett den första serien, tycker de år rätt härliga ändå och ävenno. Jag själv inte skulle vilja leva så tycker jag det är upp till var och en

 2. Det där med pedofilen fick jag ont i magen av :(. Usch och fy verkligen. Men han med fruarna däremot tänker jag upp till var och en, förstår egentligen inte hur vi fortfarande har en lag som säger att vi ska leva monogamt folk är olika helt enkelt :).
  Däremot imponeras jag av att kvinnorna inte är svartsjuka :-p, jag är kanske sådan som ser mig som ägande 😉
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ postade nyligen…Jag känner för mycket.My Profile

 3. 7 februari, 2019 / 09:49

  Hum.. detta väckte ett flertal frågor till, min bästa vän som även är mitt ex är mormon, i Sverige dock. o så vida jag vet så får man inte ha flera fruar här iaf. Så nu ska vi se om han dolt något mer om sin ¨underliga ¨religion. Vi har diskuterat mycket i just detta ämne då jag så sett inte tror på något men anser att svenska kyrkans grund är helt okej och därmed inte går ur den.
  Så tack för tankarna, nu får han de tufft när han kommer från jobb haha! skämt och sido.

  • Jenny
   Författare
   7 februari, 2019 / 09:54

   Du har rätt! Jag har skrivit fel. I går kväll läste jag mer om detta och ”vanliga” mormoner tillåter inte längre polygami. Så din vän har helt rätt ❤️ jag ska ändra i mitt inlägg. Jag vill inte sprida någon osanning.

 4. 7 februari, 2019 / 12:17

  Har aldrig hört talas om dessa program faktiskt. Tycker det är bra att uppmärksamma polygami, det är ju trots allt upp till var och en! Fy vad obehagligt med pedofilen, blir så ledsen av sånt.. ?

 5. 7 februari, 2019 / 13:35

  Jag har absolut ingen åsikt och tycker inte heller man ska ha det om hur andra människor väljer att leva sina liv så länge alla är lyckliga och ingen kommer till skada.

 6. Moa Hansson
  7 februari, 2019 / 14:30

  Spännande hur folk kan vara så olika, skulle heller inte Kunna tänka mig att dela min man med någon annan!

 7. 7 februari, 2019 / 14:59

  Jag har så svårt att tycka att det är okej att ha fler än en fru. Men visst så länge alla parter är med på det. Det är ju upp till var och en.
  Det där med pedofilen är ju bara vidrigt. Det är såna här sjuka grejer som gör att jag har så svårt för sekter. Mår illa!
  Hannas krypin postade nyligen…Gästblogg: Fröken RödlökMy Profile

 8. 7 februari, 2019 / 15:19

  Men usch så himla hemskt det där med pedofilen, blir verkligen så ledsen för barnen… Jag skulle nog säga att jag är emot det, om andra vill så är de upp till dom och inget jag bryr mig om men jag själv skulle aldrig kunna dela med min man med någon annan.

 9. 7 februari, 2019 / 19:04

  Jag håller med dig, så länge det är lagligt får folk göra vad de vill, men jag vill inte dela min partner med någon, haha. Är för svartsjuk! Kram <3

 10. 7 februari, 2019 / 19:36

  Den serien om sekt låter väldigt likt bok serien sekten på dimmön. Det handlar om en tjej som går med i en sekt men som sen flyr från sekten och flyttar. Han som styr sekten hamnar i fängelse för sexövergrepp på minderårig. Den bok serien är bra. Försök och få tag i den bokserien om du vill läsa 🙂

  • Jenny
   Författare
   8 februari, 2019 / 13:21

   Åh den låter intressant. Ska se om ja hittar den. kanske finns den som ljudbok 🙂
   Tack för tipset

 11. 7 februari, 2019 / 19:49

  Pedofiler är fruktansvärda och borde bli strilizerade.
  Att ha fler fruar är dock upp till var och en, jag vill nog inte dela min man med någon däremot ❤
  Vi pratade om en 3-kant i början av vårt förhållande, men inte nu…inte idag efter 15 år tillsammans ❤

 12. 7 februari, 2019 / 20:50

  Njae jag är inget fan utav de dör . Att han har så många fruar e helt sjukt . Jag tycker det e konstigt ens med tre el fyra fruar . Jag vill bara ha en man o han mig . Men alla få väl göra som de vill förutom de med pedofilen e inte okey !

 13. 7 februari, 2019 / 20:55

  Religion kan verkligen styra och förstöra mycket ”i guds namn”. Gör man det av fri vilja och alla är med på det. Fine. Men har svårt med sekter som säger att det är guds vilja osv

 14. 7 februari, 2019 / 21:33

  Intressant inlägg. Jag har inte sett någon av dem. Den sista hade jag nog lbivit förbannad av se, pedofile är det värsta jag vet.

  Jag hade inte kunna dela en kille med någon annan, men hur andra lever sitt liv är upp till dem.

 15. 7 februari, 2019 / 22:11

  Blev verkligen skrämd när man läste om den pedofiliska mannen! :O Hade ingen aning om den serien eller mannen ovan. Får verkligen ont i magen… 🙁

 16. 7 februari, 2019 / 22:50

  Sålänge dom är lyckliga, hade dock själv inte kunnat dela på min man med ens en till haha! Usch pedofili är inte kul nånstans! 🙁

 17. 8 februari, 2019 / 00:31

  Serien sisterswife har jag bara sett reklam för dock ingen serie för mig då det är alldeles för mycket drama. Men däremot så har jag sett en dokumentär om mannen som hade denna sekt, en väldigt intressant än 🙂 Kram

 18. 8 februari, 2019 / 02:10

  Jag har kollat på Sister wifes ibland när man suttit och chillat vid tvn och den serien har gått 😛 Så äcklig man är om man gifter sig med ett barn..

 19. 8 februari, 2019 / 09:15

  Jag är totalt emot polygami. Man är väl för tusan två stycket i ett PAR? 😉 Allt annat känns bara fel för mig.. Men så länge de som har 2-3 fruar verkligen kan ta hand om dem, försörja dem och vara rättvis mot alla 3 – ja då är det väl bra för dem, tänker jag.
  Annica postade nyligen…Hur har jag blivit gravid?My Profile

 20. 8 februari, 2019 / 20:43

  Sålänge alla är med på det så ok.. men med barn?!! Aldrig i hela helskotta. Bra att han kommer att ruttna i fängelset. Vilket praktäckel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X