Fem en fredag

Jag har under en längre tid läst alla andra svar på Elisa Matildas återkommande frågor varje fredag.
Tycker det är jätte roligt att läsa alla andra svar och tolkningar. Så jag tänkte att jag hänger med från och med nu 🙂

Vill du vara med så besök gärna ElisaMatildas blogg där du kan läsa mer.

Veckans frågor:

 1. På vilket/vilka sätt ser du tillbaka på dina minnen?
 2. Vad är ett minne från när du var 10 år?
 3. Vilket minne värdesätter du mest?
 4. Hur minns du din barndom?
 5. Är du glömsk av dig?

På vilket/vilka sätt ser du tillbaka på dina minnen
– Åh jag älskar minnen och jag har försökt på bästa sätt att bevara saker som jag vill minnas. När jag var yngre skrev jag dagbok dagligen. Jag fotade mycket under skoltiden och framkallade alla kort och hade i album.
När jag sen fick barn så fotade jag massor, och innan jag hade en digitalkamera så framkallade jag alla bilder. Sen fick jag en digitalkamera och då började jag med scrapbooking och gjorde album till mina tre äldsta barn, där jag skrev mycket text, satte in bilder och andra minnen som tex. kvitton eller annat.
Nu är jag värdelös på att spara minnen. Alla bilder är sparade på en hårddisk och jag har nog inte framkallat en enda bild på kanske 4 år. Måste bättra mig!!! Så nu tittar vi genom mobil/dator nrä vi vill se tillbaka på minnen.

Vad är ett minne från när du var 10 år
– 1988 var året jag var tio är gammal. Min största idol då var min storasyster som är 6 år äldre än mig. Minns att det var där omkring hon fick för sig att leka frisör och skulle göra en cool frisyr på mig. Det skulle vara kort och som en trappa i nacken. Alltså flera steg med hack.
Detta slutade inte bra, jag har lockigt hår och det såg bara jätte konstigt ut. Tog ett år innan det hade vuxit ut.

Vilket minne värdesätter du mest?
Åh, dagen jag träffade min man är ett roligt minne men även då mina barn föddes är dagar jag verkligen inte vill glömma bort.

Hur minns du din barndom
-Åh jag minns inte så mycket alls faktiskt. Har endel fragment från olika tillfällen men jag kan inte berätta några längre historier. Jag bodde med min mamma i Stockholm och pendlade till min pappa på lov och långhelger, han bor i Blekinge. Minns mina somrar hos min pappa och julafton. Har bara bra minnen från min barndom faktiskt. Önskar att jag kunde komma ihåg mer än vad jag gör.

Är du glömsk av dig?
– Något otroligt glömsk!!! Glömmer allt, hela tiden! Tror det kan bero på att jag lider av sömnbrist och har gjort de senaste 18 åren… haha..
Tyvärr minns jag inte mycket från när barnen var små heller.

Följ:
Dela

3 Kommentarer

 1. 8 februari, 2019 / 22:49

  Även om du inte minns mycket så har du bilder att titta tillbaka på. Det måste ju ge en del också tänker jag. 🙂
  Åh, misslyckade frisyrer kan ju vara jobbigt. Men det blev inte så då att någon fick fixa till frisyren? Strongt att ändå gå runt med den då ett år.

 2. 9 februari, 2019 / 00:57

  Hej, inne och läser om dina minnen. Så många fina barn du har! Du har bloggat jättelänge, jag började 2006 när min dotter tjatat hål i huvudet på mig, något jag är glad över idag. Ha en skön helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X