Fem en fredag – Avkoppling

Jag hänger så klart på även denna fredag, och denna vecka handlar det om avkoppling.

Vill du också vara med?
Besök Elisa Matildas Blogg där du kan läsa mer.

Veckans frågor:

 1. Hur kopplar du av på bästa sätt?
 2. Är du bra på att vara ledig?
 3. Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö?
 4. Använder du dig någonsin av skärmfria tider?
 5. När kände du dig som mest avkopplad sist?

Hur kopplar du av på bästa sätt?
– Åh, hade jag haft ett badkar så hade jag sagt att jag tänder ljus och släcker lampan och så ligger jag i ett varmt och skönt bubbelbad när barnen har somnat för dagen. Men tyvärr så har vi inte något badkar och det saknar jag så otroligt mycket.
För mig är avkoppling att jag får vila min hjärna från alla måsten och barn som tjatar. För mig är det det som tar min energi mest. Så en shoppingtur utan barn är avkoppling för mig. Det räcker med en enkel tripp till mataffären helt ensam och få handla mjölk och bröd.

Är du bra på att vara ledig?
– Inte i vardagen. Men är jag på semester borta från mitt hem så kan jag vara ledig på ett effektivt sätt 🙂

Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö?
– Oj, har inte tänkt på detta. Men det kan vara missnöjda barn (mina egna barn, andras barn stressar mig aldrig).

Använder du dig någonsin av skärmfria tider?
– Jag har inte några bestämda skärmfria tider men jag kan välja bort mobil/dator/tv vissa tider på dygnet som tex. när barnen kommer från skola, vi äter middag, nattar barn osv.

När kände du dig som mest avkopplad sist?
– Åh… det var länge sen, minns inte ens. Men jag HOPPAS att jag får en avkopplad dag i morgon då jag får en barnfri shoppingdag då vi ska fira alla hjärtans dag i efterskott.

(Nu verkar det som att jag bara kan koppla av när jag inte är med mina barn. För mig som är introvert och trivs att vara ensam, så är det när jag är ensam de stunder jag tankar energi)

Följ:

3 Kommentarer

 1. 16 februari, 2019 / 01:16

  Det är lätt att förstå att barnen stjäl mycket uppmärksamhet och tid och tid är en bristvara för föräldrar. Hoppas ni fick en trevlig shoppingdag!

 2. 19 februari, 2019 / 18:14

  Härliga frågor med bra svar! Jag hade mer än gärna velat ha ett badkar jag med, men den lyxen fick jag inte den här gången heller då jag flyttade. Mitt allra första hem hade jag ett badkar, sedan flyttade jag med mina föräldrar till ett hem utan badkar och mina två flyttar med sambon är lika badkarslösa haha. Hoppas att nästa boende har ett badkar alternativt finns plats för ett badkar 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X