Freshface

/// Detta inlägg görs i samarbete med Freshface.se ///

Jag har haft rätt så fin och problemfri hy som tonåring och yngre. Visst har jag runt mens fått lite finnar. Men annars har jag varit skonad från Akne osv.

Men under graviditeten med dottern så fick jag pigmentfläckar (vi var utomlands när jag var gravid) på överläppen och näsan. Dessa pigmentfläckar kommer så fort jag vistas i solen nu. Det ser ut som att jag har fått mustasch. För mig är detta super jobbigt och jag har sökt mycket om hur man kan minska dessa fläckar.

Nått annat som har dykt upp nu senaste året är att min hy helt plötsligt har blivit fet och större porer i T-zonen.
Jag är tyvärr en sån som måste klämma på allt som går att klämma, och jag klämmer mina porer på näsan varje dag.

Nytt hudvårdskit

Jag har nu beställt ett hudvårdskit som ska vara bra mot fet hy och porer som jag ska prova så fort jag har hämtat ut det från posten.

Jag har provat endel köpta masker lite sporadiskt och det är säkert super bra, men då tror jag att man måste använda det mer regelbundet.
Tyvärr så glömmer jag att köpa dessa masker och tänkte nu prova att göra egna.

Det finns en sida som heter Freshface.se där det finns recept på ansiktsmasker för ALLA slags hudtyper och som ska fungera olika för olika ”problem” man kan ha.

Mask mot porer och fet hy

Jag vill få bukt på min feta hy, få bort stora porer.
Det jag behöver är alltså en mask för: Fet och oren hy
En mask mot: Pormaskar

Detta kan man lätt fixa hemma. Recepten finner man på freshface’s sida. Det är lätt, billigt och produkter man ofta har hemma i köket.

Jag ska testa dessa masker.
Jag tänkte att jag gör dem båda men med några dagar mellan, och att jag ska göra det regelbundet, kanske varje vecka i några veckor. Jag lovar att återkomma med recension sen om hur jag tycker att de fungerar.

Bra och naturliga produkter

Peeling masker och så kanske inte är bra att göra för ofta om de kan slita på huden. Men dessa hemgjorda kan ju inte vara skadliga. Tex. en innehåller bara vispad äggvita.

På Freshface kan man även hitta information om olika ansiktsmasker och vad de är bra för, även de man köper i butiken som tex. Sheetmask’s, Peel off och Fuktmask.

Jag tror att även om du inte har några problem med din hy just nu så är det bra att rengöra eller använda sig av ansiktsmasker regelbundet för att förebygga problem.

Som jag skrev tidigare så har jag inte haft problem med min hy och jag har då tänkt att jag inte behöver ta hand om den på något mer sätt än att tvätta ansiktet på kvällen och använda fuktcreme.

Hade jag regelbundet gjort ansiktsmasker osv. så hade jag kanske inte haft stora porer idag.
Jag vet inte att det skulle vara så, men kanske…

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X