Redan tisdag?

Wow… det går så fort nu… dagarna alltså!
Känner du med så?

Jag hade tänkt skriva ett inlägg igår men hann tyvärr inte. Så det kommer idag istället.

Hur var din helg?
Min var allt annat än bra kan man säga.

Ont i öronen

Natten mot fredag sov sonen på 3,5 år oroligt, han grät i sömnen och rörde sig mycket. När vi vaknade på fredagen för att göra oss i ordning för lämning på förskolan så sa han att han hade ont i sitt öra och började gråta. Så det var bara för honom att stanna hemma med mig.
Han grät otröstligt och hade hög feber hela förmiddagen trots febernedsättande. Så vi åkte in till sjukhuset för att få hans öra kollat. Det var kraftig öroninflammation och han fick antibiotika utskrivet.

Framåt kvällen var han redan lite bättre och sen på lördagen var han symptomfri.
Lördagen rullade väl på i vanlig takt, vi gjorde inget speciellt. Var bara hemma och tog det lungt. På kvällen var det ett riktigt åskoväder och det verkligen SPÖREGNADE, och poff så gick elen vid 21-tiden.
Utan el blir allt rätt trist, speciellt på kvällen när det är kolsvart. Så vi gick alla och la oss för att sova.

Vid 01:30 vaknar jag av att dottern (som sov i vår säng pga. mörkrädd och rädd för åska) vaknar och säger ”-Mamma jag tror jag ska kräkas” jag flyger upp och hon sätter sig och kaskadkräks över hela sängen. Hon satt ju vid huvudändan och kräks rakt ut som en fontän som nådde nästan ända ner vid fotändan. Jag säger i panik ”-Nej nej inte sängen… kräks på golvet!” men hon hinner inte vända sig mot golvet och kräks ännu en gång över sängen (täcken och allt).

Så in med henne i duschen, kasta lakan ute i soporna och in med täcke och (som tur är att vi har) madrasskyddet i tvättmaskinen på 90 grader och 3 timmars program.

Dotter in i duschen och sen bädda rent. När allt detta var klart hade sonen så klart vaknat och trodde det var morgon så som vi höll på att städa och dona. Så han var klarvaken och vägrade somna om. Hej och hå!!!

Bäddade till dottern på vårt golv med en madrass och den obligatoriska kräkhinken bredvid. Sonen skulle så klart sova på golvet han med. Och ni ser på bilden hur (inte) trött han var.

Själv låg jag klarvaken hela natten pga. bara väntade på att gå upp och hjälpa dottern och så låg jag och oroade mig för att vi alla skulle bli magsjuka och allt vad det innebär.

Lättad att det inte blev värre

Men som tur var verkar det ha varit något som hon har ätit som gjorde henne dålig, för det var de två gångerna i sängen som hon kräktes sen var det inget mer. Dagen efter var hon pigg och glad igen och mådde inte alls dåligt. Tack och LOV… magsjuka är inte roligt när man är en liten familj och ännu mindre kul när man är en stor familj som vi är.

Den här bilden får avsluta det här inlägget, haha. Jag tycker den på ett bra sätt demonstrerar hur jag har haft det den här helgen, haha!!

Följ:
Dela

8 Kommentarer

 1. 3 april, 2019 / 08:58

  Så mysigt med regn och åskväder, det längtar jag till väldigt mycket kände jag nu när jag läste att ni hade åskoväder. Så tråkigt att barnen blev sjuka, ännu bättre och skönare att dom mår bra nu.

  • Jenny
   Författare
   3 april, 2019 / 14:00

   Jag var väldigt rädd för åskan som liten, men nu som vuxen tycker jag oxå det är mysigt 🙂

 2. 3 april, 2019 / 08:59

  Tråkigt med strömavbrott! Men vilket uppvaknande du fick, inte lätt de där haha! Skönt att det inte blev värre som sagt. Helgen här var ganska lugnt.

  • Jenny
   Författare
   3 april, 2019 / 13:59

   Ja jag är tacksam att det var så ”lite” som det var. Kunde som sagt varit värre 😉

 3. 3 april, 2019 / 10:46

  Men Hua, att hela sängen blev nedspydd. Stackars liten att hon kräktes så mycket. Hoppas att det bara var nått som hon ätit. I såna lägen är det skönt att ha en egen tvättmaskin.

  • Jenny
   Författare
   3 april, 2019 / 13:58

   Ja gud ja!! Det har man lärt sig under åren att man måste ha tvättmaskin med barn i huset 😉

 4. 3 april, 2019 / 12:03

  Skönt att det verkade bättre med öronen snabbt. Samt ja kräks det är min fobi och fasa det, för kommer det ex på väggaroch sådant så blir det ju fläckar efter och det blir så mycket extra jobb tvätt och ja allt, så det är hemskt, hua. krya på er, här är det med sjukstuga
  Marie postade nyligen…Nu förlorade jag ronden faktisktMy Profile

  • Jenny
   Författare
   3 april, 2019 / 13:57

   Ja kräksjuka är bland det värsta som finn!!! Tack tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X