När det oväntat behövs

/// Detta inlägg görs i samarbete med hittasmslan.com ///

Jag minns ett tillfälle väldigt väl då jag hade behövt få hjälp utifrån med pengar.
Första tillfället är när jag var 19 år och precis hade flyttat hemifrån och hade mitt första jobb. Jag jobbade på McDonalds och de har en förkärlek till att skicka hem personal när det är lite att göra för att hålla nere löneprocenten.
Jag och många med mig tänkte inte på hur mycket detta påverkade våra löner då vi alla var timanställda.

När min lön kom så betalade jag alla mina räkningar som man ska men sen satt jag kvar med 47 kronor på mitt konto till resten av månaden. Min mamma som var förtidspensionär kunde inte hjälpa mig med pengar men erbjöd mig att komma hem till henne för att äta. Bara det att jag bodde en timmes resväg ifrån henne och en timmes resväg till mitt arbete. Allt åt olika håll, så det var orimligt att jag skulle kunna åka till henne för att äta varje dag.

Min mamma sa att jag får försöka se om socialen kunde hjälpa mig med lite pengar till mat så jag skulle klara månaden i alla fall.
Det var jobbigt, riktigt jobbigt… men jag gick dit ändå och de räknade. Eftersom det var min andra lön någonsin så hade jag rätt till hjälp, men enligt deras kalkyleringar så skulle jag få ca 30 kronor. Jag tackade nej till den hjälpen och gick därifrån.

Som tur är jobbade jag ju på McDonalds och kunde äta där mot avdrag på nästa lön, och så hade jag endel basvaror hemma som pasta och ris.

Jag kunde fylla magen, men det var ändå inte en rolig månad.

Jag lärde mig då att tacka nej till arbetsledarens erbjudande att gå hem tidigt.

Men den månaden hade jag varit glad om det fanns någon som kunde ge mig ett litet lån så jag kunde äta och köpa hygienartiklar. Tyvärr fanns det inga enkla sätt att få lån på då, för 20 år sedan.

Lån är ingen lösning, men ibland måste man för att kunna äta eller kanske gå akut till tandläkaren och måste man ta den hjälpen så är det extra viktigt att jämföra vad de har för räntor, kostnader, återbetalningstider osv.
HittaSMSLån kan man jämföra allt detta innan man bestämmer sig för att ta hjälp utifrån.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X