Vabril?

Det känns som hela April har kantats av sjukdomar… Det började med sonen på 3 som fick ont i örat och feber. Sen dottern på 6 år med samma symptom. Efter henne var det ena 15 åringens tur med öron ont och hosta och sen andra 15 åringen med öron ont + hosta.
Detta var i början av april och höll väl på de två första veckorna.

De har alla hostat och snorat sedan dess men i alla fall varit pigga och glada.

Igår kväll började 3 åringen se hängig ut igen och började klaga på ont i örat, och hela natten har han vaknat till och från pga. ont.

Idag har han haft feber men inte sagt något mer om sitt öra. Jag trodde inte att det fanns någon speciell bakterie som satte sig i öronen utan att det var typ förkylningen som går upp i örongångarna. Men nu har alla barn haft ont i öronen den här månaden och jag minns inte ens när mina 15 åringar hade ont i öronen sist? Kan ju inte bara vara ett sammanträffande väl?

Fick upp minnen från förra året och då låg sonen på 3 år sjuk samma dag förra året.. Kanske April är Turkiets vabruari? Vabril…?

Förra året
Idag… 🙁

I morgon ska de ha stort uppträdande i skolan och de har övat så mycket. Hans fröknar vill han ska komma och vara med på uppträdandet, i fall han mår bättre. Vi får se hur han mår i morgon.

Bäst mot gräsfläckar?

Innan jag avslutar det här ”sjuka inlägget” så måste jag fråga, någon som har en dunderkur för att få bort gräsfläckar?
Dessa byxor köpte vi för en vecka sen och hon hade på sig dem en gång.

Att hon smutsar ner sig gör inget, hon är barn 🙂
Men det hade varit roligt om jag fick bort fläckarna.

På bilden så har jag tvättat dem en gång med bara tvättmedel.
Nu är de i maskinen igen. Den här gången la på vanish innan jag stoppa dem i maskinen, men jag är tveksam på att fläckarna går bort…

Följ:

21 Kommentarer

 1. Zanne Stricker Hiob
  25 april, 2019 / 20:40

  Sådan fjerner du græspletter: Bland 1 dl husholdningssprit, 1 dl salmiakspiritus og 3 dl lunkent vand. Dyp en klud i blandingen og dup forsigtigt på pletten. Husk handsker, da de stærke sager kan skade din hud. Herefter vasker du tøjet i vaskemaskinen som normalt

 2. 26 april, 2019 / 09:10

  Men fy för att barnen har haft ont i öronen, det är ju så jobbigt för dom med öroninflammation. Hoppas att det försvinner och inte kommer tillbaka. Ska ska ju finnas något tvål eller något som tar bort gräsfläckar väl? Minns inte vad den heter ?

 3. 26 april, 2019 / 09:46

  Åh gud så tråkigt. Mysko med öronen. Hoppas han repar sig snabbt!
  Jag köer ett medel på Ica som heter TaBort. Jag hade en vit chiffongblus som hade både gräsfläckar och fettfläckar + legat så i ett halvår, de försvann på två tvättar med det och då hade jag testat mer eller mindre allt innan de.

 4. 26 april, 2019 / 09:58

  Vannish är bra samt torka lite försiktigt med microduk man kan även ha på flytande tvättmedel på och gnugga innan man har i tvättmaskinen
  Marie postade nyligen…Alltid skönt att få det gjortMy Profile

 5. 26 april, 2019 / 11:32

  Usch, det är så himla kämpigt med VAB. Speciellt när det känns som att det bara går runt i cirklar. Jag skickar massa kryakramar härifrån och hoppas att ni lyckas få ett stopp på det snart. På tal om gräsfläckar, om du får tips om någon mirakelkur så kan du väl hojta till? Lilla My fick sina första här på förskolan i förra veckan och jag har inte ens vågat ge mig på de ännu då det känns smått omöjligt.

 6. 26 april, 2019 / 12:00

  Åh vad jobbigt med alla sjukdomar 🙁 Hoppas det snart blir bättre <3
  Gräsfläckar kan vara svårt att få bort… Har inget bra tips tyvärr…

 7. 26 april, 2019 / 12:14

  Ja det är väl inte omöjligt att vabruari är förskjutet där nere ?
  Jag är själv sjuk här hemma. Jobbigt när alla blir sjuka om vartannat och det går runt. Hoppas ni kryar på er och att sonen kan delta imorgon ? Gräsfläckar. Vanish ska ju ta bort fläckar tycker man ju…
  Liw postade nyligen…Kommer aldrig händaMy Profile

 8. Johanns
  26 april, 2019 / 12:16

  Dessa sjukdomar ! Här har det också varit otroligt mycket ! Och när ett barn blir friskt så blir de andra sjuka ! Så segt verkligen !

 9. 26 april, 2019 / 12:56

  Så himla tråkigt och jobbigt att det har varit så mkt sjukdom :/ Typiskt att han blev sjuk nu igen 🙁 Han får krya på sig 🙂 Det är så tråkigt med fläckar som inte går bort.. Håller tummarna för att du lyckas 😉 Kram kram
  Sarah postade nyligen…TJEJKVÄLLMy Profile

 10. 26 april, 2019 / 15:27

  Men vad trist att ni varit sjuka så länge. Konstigt att tonåringarna fått öroninflammation också. Brukar väl för det mesta vara bakterier som orsakar det. Men nu spekulerar jag lite. Han får krya på sig!
  Hanna – Hälsa och träningsglädje postade nyligen…En dag i StockholmMy Profile

 11. 26 april, 2019 / 17:23

  Konstigt det där med öronen. Du kanske bör fråga nån läkare om dom inte blir bättre på ett tag. Du får krya på er. & hoppas barnen mår bra snart igen.

 12. Det enda som funkat mot gräsfläckar för oss är diskmedel som man har på byxorna. Kan rekommendera det. Just gällande sjukdomar har vi haft det liknade här i omgångar, nästan så man tänkt att det handlat om något typiskt virus i april. Jag hade öronvärk förra året i april, men vet inte vad det beror på.

 13. 26 april, 2019 / 19:37

  Hoppas barnen kryar på sig snart. Det där med gräsfläckar har jag ingen aning om, men min moster har sagt att diskmedel fixar det mesta. Hon gnuggar diskmedel på fläckar, sen in i maskinen tror jag. Lycka till:).

 14. 26 april, 2019 / 20:15

  Så tråkigt med sjukdom och att dom vaknar på natten av att det gör ont :/ hoppas det går över snart!

 15. 26 april, 2019 / 21:12

  Så. Jobbigt när barnen blir sjuka❤️ vad roligt att dom ska uppträda på skolan

 16. 26 april, 2019 / 23:05

  Åh det är ju så tråkigt att vara sjuk. Jag hoppas barnen mår bättre och att det kan deltas I uppvisning ❤️

 17. 27 april, 2019 / 01:49

  Jag brukar spraya på vanish eller blöta upp vanish pulver med lite vatten ovanpå fläckarna, så får det dra sig ett tag innan jag stoppar det i maskin, tror det blir svårare om man tvättat den en gång redan.

 18. 27 april, 2019 / 01:51

  Glömde ju skriva att jag hoppas alla kryar på sig ❤

 19. 27 april, 2019 / 10:28

  Ja man tror ju att allt var sjukdomar heter skall vara avstökat i februari men vi har bara varit sjuka nu i april med ? ont i öronen är ingen hit, hoppas det läker ut snabbt, har alla haft det måste det ju vara ngt tänker jag

 20. 28 april, 2019 / 02:29

  Men usch vad tråkigt att höra! Stort krya och att ni snart slipper sjukdomarna!

 21. 29 april, 2019 / 23:12

  Jag trodde det bara var februari som man var mycket sjuk, men det kanske hänger kvar även till april. Hoppas iaf att ni snart blir friska där hemma och att barnen kan gå till skolan 🙂
  kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X