På’t igen

För ett tag sen var jag och dottern på BIO varje helg. Sen blev hon sjuk och helgen efter hade vi gäster och sen var det nått annat helgen efter det. Men den här helgen bestämde jag mig för att vi skulle på BIO.
Vi såg en film som heter Toys and Pets och jag tror det är en animerad film från Kina. Dottern tyckte den var jätte bra.

https://vimeo.com/312075236

I söndags var det morsdag här och jag fick blommor på sängen som barnen plockat i trädgården och så fick jag några presenter. Bland annat en DKNY parfym. Sen fick jag även lyxen att vara ensam hela förmiddagen och fick dessa bilder skickade till mig.

Sen på kvällen åkte vi för att äta ute och vi tog med oss svärmor. Nu är det ju ramadan och man äter och dricker inte under de timmar som solen är uppe. Alltså runt mellan 05:20 till 19:40, så det blev sen middag för barnen och de kom i säng vid 22-tiden. Några timmar senare än vad de brukar få vara uppe när det är skola/förskola dagen efter.

Lillfisen… med sin byggarhjälm på huvet.. haha!!

Nä, nu måste jag sova.
Jag är ensam hemma med barnen i några dagar och hade tänkt gå upp vid 06:00 för att i en timme, duscha och göra mig + barnen i ordning vid 7-tiden och sen vara redo att åka till skola/förskola vid 8:00… tror ni jag fixar det?
Haha… håll tummarna för mig 😉

Följ:

22 Kommentarer

 1. 14 maj, 2019 / 10:04

  Kul att ni kom iväg på bio och att hon var nöjd.
  Fina presenter du fått, låter som en fantastisk dag trots att det blev sent.
  Du fixar det säkert galant, hehe.

 2. 14 maj, 2019 / 10:29

  Så mysigt att gå på bio så ofta ! Verkar som du haft en bra morsdag ! Oj ! Vad länge man måste vänta för att äta ?? hade jag aldrig klarat av !

 3. 14 maj, 2019 / 11:03

  Vad kul grej att ni går på bio ofta tillsammans. Tror filmen är från japan utan de jag kan se på namnet (japan nörd här haha).
  Hur funkar de för era barn med ramadan? vet ju de att under mina skolår i de lägre klasserna svimmade barn och grejer så blev helt emot att barn skulle fasta. vilket de ju inte behöver har jag fått reda på senare. men tänker rent spontant, kan de koncentrera sig i skolan etc?

  • Jenny
   Författare
   14 maj, 2019 / 11:09

   Barn, gamla, sjuka, de med hårt fysiskt arbete, de som reser, gravida och de som ammar ska inte fasta 🙂
   Sen finns det säkert de som vill prova att fasta ändå. Men mina barn och inga i deras skola fastar (har frågat mina kids).

   Så om det fanns barn som fastade i din skola så tror jag att det var barn som ville prova hur det är. Inget som de ska göra och inget som några föräldrar får sina barn att göra 🙂

 4. 14 maj, 2019 / 11:47

  Så mysigt ni verkar ha haft! Själv älskar jag att gå på bio med mina små trollungar och jag älskar att dom uppskattar det så!
  Och vilken mysig mordag du fick!?

 5. 14 maj, 2019 / 12:00

  Vad mysigt med bio sådär! Vardagslyx och jag tror att din dotter kommer minnas dessa helger med värme. Så roligt att skapa traditioner och minnen på det sättet. =)

 6. 14 maj, 2019 / 13:33

  Så lyxigt att du fick tid för dig själv och fina presenter. Jag skulle nog aldrig klara av att inte äta på dagen ? Klart att du fixar barnen själv i några dagar ?❤️

 7. 14 maj, 2019 / 13:42

  Kan tro att barn tycker om att gå på bio fint att ni kom iväg på det

 8. 14 maj, 2019 / 14:14

  Så fint att höra om Ramadan igen, jag minns hur det var när vi gick i skolan och några barn i min klass och andra klasser provade på fastan. Att skippa skollunchen var en enkel match för då var de alltid först ut till fotbollsplanen som låg precis vid skolan. De var så stolta, speciellt eftersom att det var deras eget val. Festerna som alltid följde efter fastan verkade så härliga ❤️

 9. 14 maj, 2019 / 14:44

  Det är kul med bio men vi går alltför sällan trots vi har bestämt att vi ska gå minst en gång i månaden. Det är ju sällan ändå lyckas det dyka upp annat just dom gångerna man ska gå. Du fixar det, jag håller tummarna?.

 10. 14 maj, 2019 / 15:45

  Jag tycker det låter jobbigt att äta så sent? men gissar på att kroppen vänjer sig??

 11. 14 maj, 2019 / 16:27

  Vilken super härlig morsdag du fick. Låter som riktigt trevliga presenter.

 12. Så mysigt, tycker det är så fint att du och dottern gör sånt här :D. Måste uppskattas rejält från hennes sida. Sen så fint med blommor, visst var det mors dag (resten av världen) i söndags? Eller misstar jag mig? Sverige har ju om några veckor 🙂 . Alltså såg det där med mothers day på flera platser kring vänner runt om i vår värld men kanske missuppfattat att Sverige avviker 😉

 13. 14 maj, 2019 / 20:00

  Här firade vi också morsdag i söndags. Eller ja, min gubbe är tar aldrig så hårt på högtider så det blev bortglömd trots att jag påmint honom flera gånger, inklusive på söndag : /

 14. 14 maj, 2019 / 22:34

  Oh vilka härliga färgglda lekparker, så otroligt fina gungor, =D

 15. 14 maj, 2019 / 23:00

  Det är mysigt att gå på bio 🙂 Jag gör det inte så ofta för tyvärr är det ju så dyrt i Sverige :/ Najs att få en parfym 🙂 Det måste vara jobbigt med ramadan och att inte få äta på sån där lång tid :O

  Kram kram
  Sarah postade nyligen…GIORDANI GOLDMy Profile

 16. 14 maj, 2019 / 23:46

  Vad mysigt med mors dags-firande. Fina gåvor du fick och vilka mysiga bilder du fick skickade till dig. Men jag tänkte på ramadan, barnen fastar väl inte också? Med tanke på den sena middagen.
  Hannas krypin postade nyligen…Tema återhämtningMy Profile

 17. 15 maj, 2019 / 02:08

  Vilken fin morsdag present du fick att få ha lite egen tid. Härliga bilder på barnen. Brukar du också fasta under den här tiden? 🙂 kram <3

 18. 15 maj, 2019 / 08:05

  Vad roligt att ni går på bio på helgen så mysigt☺️ skönt att få sej en timmes duch innan barnen vaknar ☺️ klart du klarar gå upp vid sex ha en toppen dag

 19. 15 maj, 2019 / 16:11

  Tycker barnen det är lätt eller svårt med de tiderna när ni ska äta? 🙂 Tycker sånt är intressant så skulle väldigt gärna vilja läsa mer om det ur ditt perspektiv!

  • Jenny
   Författare
   20 maj, 2019 / 19:52

   Barnen äter vanligt vis vid sina vanliga tider 🙂
   De fastar ju inte, utan det gäller bara vuxna och friska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X