Billigaste Bilförsäkringen

/// Detta inlägg görs i samarbete med billigastebilförsäkringen.nu ///

Jag minns när jag precis hade tagit körkort och fick min första bil. Vi kollade försäkringar och det skulle bli dyrt som ny körkortsinnehavare.
Då önskar jag att jag hade haft mer koll på vad det fanns att välja mellan.

Bilen var inte splitter ny och jag nöjde mig med en halvförsäkring pga. att försäkringen kändes dyrare än själva bilen.

Viktigt med en bra försäkring

Men att ha en bra försäkring är viktigt. Extra viktigt när det gäller fordon kan jag tycka då en skada kan bli en dyr historia.

Men bara för att man vill ha en bra försäkring så behöver det inte betyda att det är dyr. Det finns bra försäkringar som inte är svindyra.

Men vad ska man ha för försäkring och hur ska man då hitta en bra sådan med de krav man vill och till det bästa priset?

Jämför olika försäkringar online

Du behöver inte ringa runt till de olika bolagen och fråga, du kan istället lätt att göra på nätet hos tex. Billigastebilförsäkringen.nu.

Där kan du även läsa om vad du bör tänka på innan du tecknar en försäkring för just din bil. Priset (premien) baseras bland annat på vad man har för bil, hur länge man har haft körkort, var man bor, hur man parkerar och hur många mil man kör per år.

Lönar sig i längden

När jag hade haft mitt körkort i ca 1 år så bestämde jag mig för att sälja den och köpa en ny och större bil.
Det blev en Nissan Qashqai +2 och eftersom den var ny så ville jag ha något mer än en halvförsäkring och tecknade en helförsäkring.
När man köper bil måste man ju teckna en försäkring samma dag som man köper den och det fick bli en Nissan försäkring där och då. Men efter några månader funderade jag på om jag betalade alldeles för mycket och efter en del koll på andra försäkringar så fick jag svaret att jag betalade nästan 1000 kronor mer än vad jag behövde. Så jag bytte försäkringsbolag och tjänade nästan 12000 kronor per år när jag gjorde det bytet.
Så, det lönar sig verkligen i längden att jämföra olika försäkringsbolag. Även kontrollera vad det är man får för pengarna.

Samla försäkringarna i samma bolag

Något annat som är bra att veta är att samlar man sina försäkringar hos ett och samma bolag kan man få ner sin månadsavgift en hel del också.

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X