Tur i oturen

För ca 7 år sedan köpte jag ett par billiga glasögon på Specsavers för att ha på kvällar och mornarna när jag inte har mina linser i ögonen.

Men så blev jag bekväm och det blev att jag hade dessa glasögon på mig 24/7. I perioder har jag köpt linser och haft det i stället men för det mesta under de här åren har jag haft dessa billiga men bekväma glasögon på mig.

De har sedan länge egentligen gjort sitt, de är snea och glasen är repiga. Men de funkar ju så varför köpa nytt… haha!!

Jag är i princip blind utan glasögon, eller jag ser ju men allt är suddigt och jag skulle aldrig kunna gå och handla utan linser/glasögon eller köra bil osv. (har -4,25 och -4,50 i synfel + astigmatism).

Men så igår så skulle jag putsa dem efter att jag hade simmat och plopp sa det så gick de i två bitar. Jag borde blivit sur, men kände mest en lättnad för nu måste jag göra mig av med dem och skaffa nya eller linser.

Planen är egentligen att jag ska operera mina ögon så jag slipper vara blind. Men det blir nog inte innan hösten så tills dess måste jag ju se.

Så vi åkte till sjukhuset (här gör de inte synundersökningar direkt hos optikern) och fick mina ögon undersökta och hon fastställde att mina ögon har inte ändrats sedan ett år tillbaka (vilket är ett krav för att få göra en ögonoperation).
Sen skrev hon ut recept på linser och nya glasögon.

Hos optikern provade jag ett gäng glasögon men hittade inget som passade mig. Jag provade bara billiga plastglasögon för jag vill inte betala flera tusen när jag ändå ska korrigera mina synfel och sen inte kommer behöva glasögonen mer. Men eftersom jag inte hittade något bra så beställde jag bara linser.
De kommer på lördag och jag kan inte gå runt och vara blind så länge så jag köpte superlim och det gick faktiskt att klistra ihop glasögonen igen… haha… det lär väl inte hålla så jätte bra. Men förhoppningsvis till på lördag i alla fall 🙂

Följ:
Dela

19 Kommentarer

 1. 12 juni, 2019 / 09:52

  Vilken otur att de gick sönder, men som du säger kanske tur också! Synd att du får vänta så länge på linserna men hoppas att dina lagade glasögon håller till dess =)

 2. 12 juni, 2019 / 11:05

  Jag behöver inte glasögon hela tiden, men dom är gjorde till det. Förstår känslan! Haha
  Jag använder mina nästan hela tiden! ❤️

 3. Pärla
  12 juni, 2019 / 11:20

  Men skön känsla! Tur i oturen som du säger. Vilken känsla det kommer bli när du väl opererat även om jag tycker det låter lite läskigt haha!

 4. 12 juni, 2019 / 11:29

  Detta fick mig att komma ihåg att köpa solglasögon 🙂 hade glömt bort
  Hoppas du får operation som du vill & att det blir mycket bättre efteråt

 5. 12 juni, 2019 / 13:03

  Jag hoppas att dom håller ihop ett tag nu så du kan använda dom. Du borde ha testat silvertejp ?? så skönt att du ska operera ögonen så du slipper linser och glasögon 🙂

 6. 12 juni, 2019 / 18:18

  Segt att de gick sönder, även om det var positivt att du kom iväg. Tänk så skönt sen när du varken behöver linser eller glasögon 🙂 modig du är som ska operera dig!

 7. 12 juni, 2019 / 18:28

  Haha så där tänker jag oxå så länge de funkar varför ska man köpa nya ? men ibland e det bra o förstärka glasen . Har oxå specsavers

 8. 12 juni, 2019 / 20:04

  Jag resonerar lite som du, jag må se galet utan brillor.. Men är de repor i dem jag har så köper jag inte nya.. För de funkar ju?

 9. 12 juni, 2019 / 22:17

  Inget ont som inte för någonting gott med sig brukar det ju så fint heta. Det här verkar vara ett praktexempel på det. Tror på operation stenhårt!

 10. 12 juni, 2019 / 23:42

  Jag har också glasögon och dom är verkligen så himla dyra att köpa. Dock så köpte jag också billiga glasögon sist men det är inte billigt. Skönt att du kunde lösa problemet med glasögonen tills på lördag 🙂 Kram

 11. 13 juni, 2019 / 01:38

  Sådär är jag också med glasögon! Vet inte ens hur länge jag haft mina repiga sneda haha, min syn har förändrats sedan dess så är ju egentligen dags för nya. Funderar på att testa linser också då jag i princip bara använder glasögon vid tv tittande men skulle behöva hela tiden, är bara så känslig i ögonen att jag är rädd för att de skaver? ?

  • Jenny
   Författare
   17 juni, 2019 / 10:53

   Åh testa linser!!! Så befriande!!! Kanske känns ovant i början men man vänjer sig fort 🙂

 12. 13 juni, 2019 / 01:46

  Typiskt att dom fick sönder ändå :/ Najs att dom gick att laga i alla fall så att du kan ha dom så länge 🙂 Kram kram
  Sarah postade nyligen…EXTRATRÄNINGMy Profile

 13. 13 juni, 2019 / 08:08

  åh jag är på jakt efter ett par nya solglasögon 🙂 lite läskigt med operation men hoppas att det går bra

 14. 13 juni, 2019 / 10:47

  Ajdå med glasögonen, men tur att det gick att lösa och skönt att synen ej ändrat sig

 15. 13 juni, 2019 / 11:34

  Vilken otur! Tur att superlim finns, det fixar det mesta ? Önskar dig en kanonfin dag! Kram

 16. 13 juni, 2019 / 18:22

  Jag hoppas verkligen att de håller ihop tills dess! Man känner sig så snygg när man går runt med trasiga glasögon, i höstas så blev min syn lite sämre men istället för att ta itu med det så så skaffade jag sådana billiga läsglasögon från Rusta och tiger of copenhagen så att jag iaf kan läsa i bloggarna och sköta kassaarbete.. repiga är de och otroligt icke-estetiska men äsch.. Vem vill se bra ut ändå liksom???

  • Jenny
   Författare
   17 juni, 2019 / 10:52

   Än så länge håller de… fick tag i ett super bra superlim tydligen. Tur det för linserna som skulle komma i lördags kommer i dag som först. 🙂

 17. 14 juni, 2019 / 01:07

  Superlim, det var påhittigt tycker jag ❤
  Min make har astgmatism och i början när vi blev ett par lät det som något super ovanligt när han berättade om det. Sen kom det upp reklam att det var supervanligt då höll jag på att dö av skratt. Han själv såg väldigt förvånad ut ?
  Bra att du lyckades få linser, hoppas det blir bra sen ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X