Alternativ Hälsa

/// Detta inlägg görs i samarbete med Alternativhalsa.se ///

När jag var yngre brydde jag mig inte ett dugg om hur jag mådde. Alltså hade jag inte feber så var jag frisk. Att man på insidan inte mådde så bra av för mycket socker och onyttig mat var inget man på den tiden tänkte på.
Man var på något sätt odödlig i sitt tänk. Livet varar för alltid osv osv.

Men på senare år har man börjat känna av kroppen. Lite krämpor här och där, yrsel i bland, sköra naglar, torr hud, plitor då och då. För mig har ryggen krånglat en del senaste 2 åren och man känner verkligen nu att, nä, livet är nog inte för evigt ändå. Jag blir också äldre och det är kanske dags att nu börja tänka på hur man vill leva när man blir pensionär. Vill jag vara fast i en rullstol eller gå med rullator eller vill jag leva att aktivt och fartfyllt liv även då?
Jag tror de flesta av oss väljer det sistnämnda och vill göra vad vi kan för att leva så.

Jag har börjat träna dagligen och har gått ner från övervikt till normalvikt (jag har några kilo kvar innan jag är nöjd) och jag känner redan nu hur mycket bättre kroppen mår.
Men det finns mer man kan göra än att bara träna och äta bra.

Som att till exempel fylla på reserverna, hjälpa kroppen på traven med vitaminer och mineraler som man behöver (jag äter nog inte tillräckligt med det som jag behöver, så kosttillskott är nästan ett måste för mig).

Den här vintern har jag varit mycket förkyld, febrig och rent av hängig. Och jag tror att det kan vara bra att fylla på med tex. Q10 som är en antioxidant. Med åldern, stress osv. så minskar produktionen av antioxidanter i levern och då kan det vara bra att hjälpa kroppen på traven.

Vet man inte (som jag) hur mycket antioxidanter man får i sig via de livsmedel man äter så kan det vara bra med kosttillskott. En tablett om dagen räcker. Q10 är viktigt för hjärtat, immunsystemet och cellandningen.

En burk Q10 Green Line innehåller 60 kapslar och man tar som sagt en om dagen.
De är veganska och innhåller Alfalfa. De är skonsamma mot magen och fulla med mineraler.

Du hittar kapslarna hos Alternativ hälsa. Där hittar du även annat som är bra för dig och din kropp. Kosttillskott som tex. Vitamin B6 som är bra för immunförsvaret, Omega-3 som som innehåller viktiga fettsyror för hjärta, hjärna och ögon.
Men hittar även Raw food som nässelpulver som är bland annat blodrenande och gröna teér.

Sidan är värd ett besök, det finns alltid något vi behöver för vår kropp att må bra.

Följ:
Dela

7 Kommentarer

 1. 18 juni, 2019 / 17:12

  Jah trodde också att jag var odödlig men i höstas så var jag tvungen att tänka om för att orka vardagen. Vilka bra kosttillskott som du har hittat. Bra gjort att du har tagit tag i din hälsa 🙂

 2. 18 juni, 2019 / 18:06

  Det finns så himla mkt nytt för hälsan nuförtiden. Jag försöker dock hålla mig till Alvedon.

 3. Åh de där har jag missat, känner att de kan vara något att kolla upp :). Sen så bra att du kunnat prioritera din hälsa också. Det är mitt mål i sommar att ta långa promenader och låta kroppen verkligen få tillbaka hälsan och glädjen, det är ändå något med att låta kroppen bli glad både av hälsokost men även naturen 🙂
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ postade nyligen…Varje sommar ångrar jag att…My Profile

 4. 18 juni, 2019 / 23:52

  Brydde heller inte så mkt om hälsa men nu gör jag det tycker de e otroligt viktigt o tänka på vad man äter o visst ibland fuskar man . Men bara man är medveten om allt .

 5. 19 juni, 2019 / 08:52

  Så roligt att du skriver om hälsa jag själv kan inget alls om sådant ?

 6. 19 juni, 2019 / 09:33

  Håller med dig. Jag har också börjat tänka på hur kroppen mår. Ta hand om den på annat vis än vad jag gjorde för typ 10år sedan.

 7. 19 juni, 2019 / 14:09

  Jag tycker olika kosttillskott är superviktigt, äter själv en hel del pga fibron och depressione. Det hjälper faktiskt. Tack för tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X