Tandläkarbesök

Blääää… idag är en dag jag har skjutit fram i månader… För en tid sedan, ja det kan vara nästan ett år sedan så råkade en av mina tänder gå sönder. Det är tanden näst längst bak (alltså en tand man tuggar med). Det var en så liten bit på kanten så jag tänkte att det är nog ingen fara.
Har inte haft ont eller känt av att den var sönder och har kunnat tugga och äta som vanligt.
Men så för ca 1 månad sedan började jag känna att det ilar när jag äter/dricker kallt och nu gör det ont om jag biter på den tanden.
Så ett tandläkarbesök är nu oundvikligt och dum som man är och skjuter upp sånt som är obehagligt kommer nog göra det här tandläkarbesöket ännu mer obehagligt. Från att kanske bara behöva göra en liten lagning och nu måste säkert hela jäkla tanden rotfyllas… BLÄ!!!
Sist jag fick göra en rotbehandling gjorde det så satans ont att jag nu är så rädd att jag nästan hellre drar ut skiten. Men jag är vuxen och man överlever, så bara att ta tjuren i hornen och göra det. Jag har fött fem barn… haha… jag klara nog av att fixa tanden oxå.

I alla fall… i söndags var det farsdag här och vi valde att käka middag ute 🙂 Här uppmärksammas morsdag VÄLDIGT mycket och det firas stort. Barnen gör presenter i skolan osv. Men farsdag verkar inte vara lika stort. Lite rabatter i affärerna osv. men våra barn hade inga presenter med sig hem till pappa från skolan.

Vad har du för planer idag?
Hoppas du ska ha roligare än mig i alla fall… haha…

Följ:
Dela

12 Kommentarer

 1. 18 juni, 2019 / 11:13

  Lider med dig.. verkligen hatar tandläkaren med..
  men går hos en privat super bra är den!
  Blir verkligen inte rädd eller så, det är trevligare än folktandvården osv.
  Här ska dammsugas , torkas och tvättats 🙂

 2. 18 juni, 2019 / 11:34

  Håller på att rotfylla OM en tand jag rotfyllde för några år sedan, och det har tagit sådan tid. Trots att jag varit där fyra gånger håller vi fortfarande på och det gör mig SÅ FRUSTRERAD! Nu har jag valt att inte boka in någon ny tid förrän lillebror har kommit för jag har så svårt att ligga en längre stund. Så jag et vad du står inför. Hoppas det går bättre än du förväntar dig!

  • Jenny
   Författare
   18 juni, 2019 / 15:34

   Oj… kan man behöva fylla om dem sen?
   Jag trodde att en rotfylld tand var klar för evighets framtid.. haha… åh nej…

   Förstår att du inte orkar ligga med magen osv. Jag kunde inte ligga på rygg alls slutet av mina graviditeter.

 3. 18 juni, 2019 / 11:36

  Alltså tandläkaren kan vara det värsta jag vet med! Hoppas att det kommer gå bra, kommer vara skönt när det är klart!! Tänker på dig! Kramar

 4. 18 juni, 2019 / 11:37

  Är inge kul att gå till tandläkaren. Är flera år sen jag gick dit själv, om man bortser från besöken jag har gjort med barnen och den gången jag själv drog en tand som hade gått sönder för ett år sen.

  • Jenny
   Författare
   18 juni, 2019 / 15:33

   Drog du själv ut en tand? OMG.. alltså utan hjälp av en tandläkare?

 5. 18 juni, 2019 / 12:13

  Jag har nog inte varit hos tandläkaren på över 10 år ??! Men jag ogillar det verkligen sjukt mycket ! Värsta jag vet ! Så mysigt med farsdag !

 6. 18 juni, 2019 / 13:19

  Fy fan! Tandläkarbesök är oftast inga roliga – har dock aldrig rotfyllt så vet inte hur det är men kan ana att det är mindre bra! Hoppas dock ditt besök blir bra och att du inte behöver känna sånt obehag och att tanden rättas till.

 7. 18 juni, 2019 / 13:30

  Såhär när du skriver låter det som ev en rotfyllning, men det beror ju som helt på. Men är det så långt bak kanske du inte beh ha den tansen och du är ju bedövad så nog ska du fixa det =D

  • Jenny
   Författare
   18 juni, 2019 / 15:32

   Det blir en rotfyllning… 🙁
   Men jag hade en bra tandläkare som bedövade bra så jag kände nästan ingenting även fast jag låg super spänd hela tiden och bara väntade på smärta skulle komma.
   Nu är den provisoriskt fylld och jag har fått recept på nån medicin jag ska äta i en vecka. Sen tillbaka på tisdag nästa vecka… hoppas det inte blir värre än vad det var idag.

 8. 18 juni, 2019 / 15:02

  Åh det är så dumt när man skjuter upp såna saker. Min sambo bet av en tand för någon månad sen. Inte kul det där med tänder….

 9. 20 juni, 2019 / 11:17

  Det blir inte så stor skilland, det kommer gå jättebra och det kommer ju bedövas även då med, och nålarna idag är ju så tunna så det känns ju knappt =D
  Lycka till, bra gjort att du tog dig igenom detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X