Tandläkarbesöket och Bidrag

/// Detta inlägg görs i samarbete med Distriktstandvården.se ///

Jag skrev igår om att jag skulle till tandläkaren pga. en trasig tand som började besvära mig?
Besöket gick bra, de tog bilder och visst var jag tvungen att rotfylla tanden 🙁 Jag var livrädd och bad om så mycket bedövning de kunde ge mig. Jag tror tandläkaren såg på mig hur ”orolig” jag var och lyssnade på mig för jag var bedövad ända upp i huvet kändes det som. Men jag klagar inte. Jag kände inte något när han började borra och rensa roten.
När han rensat det värsta (tror det var det han gjorde) så fyllde han igen provisoriskt och jag fick ett recept på penicillin då jag hade infektion i tanden. Jag ska tillbaka på tisdag nästa vecka. Alltså det betyder verkligen så mycket när tandläkare lyssnar på sina patienter. Sist jag var hos en tandläkare så borrade han fast jag nästan skrek pga. att det gjorde ont så slutade han inte. Jag tror det är därför jag var så rädd den här gången. Men nu känner jag mig inte alls orolig inför nästa veckas besök.

Dags att utnyttja tandvårdsbidraget!

I alla fall… så måste jag ju berätta om att har du inte varit hos tandläkaren på ett tag så passa på innan den 30 juni för det finns ett tandvårdsbidrag att utnyttja.
Bidraget gäller i 2 år och har du inte varit hos tandläkaren på två år kan du utnyttja bidragen och få en kanonrabatt på en undersökning eller om du behöver få något fixat.
Alltså måste du passa på innan den 30 juni så kan du utnyttja bidraget från 2017.

Jag vill tipsa om Distriktstandvården som finns på 23 kliniker runt om i Stockholmsområdet.
Där erbjuder de allmäntandvård, lagningar, akuttandvård, specialisttandvård och mycket annat som hör din munhygien till.

Det är oftast inte den roligaste utgiften, eller ett besök man ser fram emot, och ofta skjuter man fram det alldeles för länge (som jag gjorde och nu måste gå igenom en kostsam rotfyllning).
Så passa på att utnyttja bidraget innan det förfaller.

HÄR kan du se vad du kan få i bidrag

Följ:

15 Kommentarer

 1. 19 juni, 2019 / 17:35

  Hej! Kommer gå super bra är också rädd för tandläkaren. Livrädd? men bara man säger till om sina räddlsor osv, så Hjälper dom till rätt mycket tycker jag <3 hoppas det går bra

 2. 19 juni, 2019 / 17:35

  Vad skönt att det gick bra hos tandläkaren och att han lyssnade på dig. Vad bra med ett sånt erbjudande hos tandläkaren

 3. 19 juni, 2019 / 17:56

  Åh, vad glad jag blir över att det gick så bra. Tänkte på dig och höll en extra tumme under tiden! Läkare, tandläkare och andra personers viktigaste uppgift i jobbet är ju att få oss kunder/patienter att känna oss trygga. Många misslyckas tyvärr med det så jag är glad över det här. Nu ska du se att penicillinet gör susen.

 4. 19 juni, 2019 / 18:53

  Så skönt med en så förstående tandläkare som var tillmötesgående! Skönt att allt gick bra

 5. 19 juni, 2019 / 21:47

  Ja en del tandläkare ska inte jobba med tänder alls.
  Skönt att du hittat en tandläkare som lyssnar på vad du säger och inte tror att man överdriver o liknande ?

 6. 19 juni, 2019 / 22:47

  Jag går till folktandvården och frrisktanvårdsavtalet, vilket är riktigt smart. ag bli kallad och går regelbundet till tandläkafren. Så skönt att ha rena och friska tänder!

 7. 19 juni, 2019 / 22:57

  Ja det är ju så viktigt med en bra tandläkare och en som lyssnar! Man är ju så utlämnad när man ligger där och många är ju rädda/oroliga! Skönt att du fick en som var bra!
  Kram

 8. 20 juni, 2019 / 01:47

  Jag tycker inte heller om att gå till tandläkaren men det är super att din läkare lyssnade på dig det gör så himla mycket. Skönt att det nu är gjort 🙂

 9. 20 juni, 2019 / 07:08

  Vad skönt att få en tandläkare som verkligen lyssnade. Jag tycker det ofta är så att man får personer som inte lyssnar när man söker inom vården.
  Jag behövde också rotfylla en tand men valde att dra ut den istället då tanden var längst bak i munnen och det ändå inte syns att jag inte har en tand där.

 10. 20 juni, 2019 / 10:41

  Inte konstigt du är rädd om tandläkaren förut inte slutade borra när du skrek av smärtan. Tur du träffade en bättre tandläkare nu. Trist med infektion men tur du fick pencillin…

 11. 20 juni, 2019 / 10:51

  Usch, jag förstår att du var rädd efter din tidigare upplevelse. Vad skönt att det kändes bättre denna gången!

 12. 20 juni, 2019 / 11:14

  Det är sant, just det med bidragen och ja förstod det skulle bli rotfyllning =D

 13. 20 juni, 2019 / 11:39

  Men fy vilken jobbig upplevelse det där med borrandet fast du nästan skrek :/ Tur det gick så mycket bättre denna gång!

 14. 20 juni, 2019 / 12:14

  Det är så viktigt med en tandläkare som lyssnar ❤ Vissa borde inte jobba med människor, förstår att det kändes obehagligt ❤
  Min är fantastisk ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X