Aldrig varit så rädd

Hur är det med dig idag?

Veckan som var har rullat på och i Torsdags var det dags för dottern att börja på fritids.
Vår 3-årings förskola har en avdelning för skolbarn så det är där dottern kommer att gå.

Från och med måndag så kommer skolbussen att komma hit och plocka upp barnen 7:40, de lämnar de stora i skolan och sen kör minsta till förskolan.

Vid 14:30 hämtar skolbussen dottern i skolan och kör henne vidare till fritids/förskolan. Där får hon hjälp med sina läxor, äta mellanmål och leka med kompisar.
När dagen är slut kör de hem barnen och de är vid vårat hus vid 17:30 tiden. De lämnar flera barn så det tar ett tag innan de är framme vid oss, jag tror att vi bor längst bort så våra barn är bland de sista som lämnas.

I fredags var vi på ett viktigt möte ca 1 timme ifrån skolan. Det här var första dagen som skolbussen skulle hämta dottern utan att jag var där och visade henne vilken buss osv.

10 minuter efter att dottern hade slutat skolan fick vi ett samtal att de inte hittade dottern och hade åkt vidare för att plocka upp barn vid en annan skola.
Jag förstår att de måste följa ett tidsschema och inte kan leta efter barn som inte är där. Men det kan ju inte bara åka där ifrån utan att barnet är hittat. De trodde då att vi hade hämtat henne.

Vi ringde direkt till hennes fröken men hon svarade inte så vi satte oss i bilen för att åka mot skolan. Paniken vi kände, fy fasiken va rädd jag var!

Skolbussen åkte tillbaka till skolan när de fick veta att vi inte hade hämtat henne. Men innan de var framme så hann jag tänka så mycket otäcka tankar. Allt från att hon sitter utanför och gråter för ingen kommer och hämtar henne eller att hon har börjat gå hem själv och är helt vilse och gråter till att någon har tagit henne.
Varför hittade inte skolbussen henne??

Efter ca 5 minuter när vi kört rally för att försöka komma fram fort så får vi ett samtal från skolbussen och då hade de hittat henne. Hon hade gått och lekt med sina kompisar lite längre bort på skolgården, hon hade inte ens märkt att ingen kom för att hämta henne så för henne var det inte läskigt alls.

Men då brast det för mig, och jag började gråta i panik. Fy fan va rädd jag hade varit. Jag tänkte bland annat på hur jag skulle kunna fortsätta leva utan henne, så vidrig tanke att få!!

Skolbussen har nu berättat tydligt för dottern var hon ska vara när hon slutar för dagen och hon ska vänta där tills bussen kommer.

I Sverige hade något sånt här aldrig hänt, i alla fall är det något jag fått för mig. Att man är mer förberedd inför sånna här händelser.

I alla fall på mitt jobb (förskola) så har man noga planerad handlingsplan inför ifall ett barn skulle försvinna från tex. utevistelsen osv.

Men fritids personalen var riktigt skärrade efter vad som hände och erkände att det var deras fel helt och hållet och att man inte kan förvänta sig att en 7 åring ska veta att man ska stå på en plats om man inte har informerat barnet om det.

Följ:

26 Kommentarer

 1. Paulina
  30 september, 2019 / 10:50

  Men vad hemskt men hur hon kom hem!
  Hade blivit livrädd asso! Förstår din räddSla och oro! Fyy <3

 2. 30 september, 2019 / 11:06

  Åh fy vilken mardröm! Kan bara tänka mig vilken panik jag hade fått. Tur att det inte hänt något och att hon mår bra

 3. Rosie
  30 september, 2019 / 11:10

  Oh my god.. hjärtat skulle varit utanpå kroppen!!!❤?

 4. 30 september, 2019 / 11:14

  Men gud så läskigt, förstår att du blev rädd. Jag hade fått panik! Skönt att de erkände iallafall och att det förhoppningsvis löser sig i framtiden.

 5. Liza
  30 september, 2019 / 11:37

  Ja fy…. sådant skulle inte hända här.
  Här får ju inte heller vem som helst hämta från fritids, utan föräldrarna måste medela personalen om det är någon annan som hämtar barnen. För annars släpper dom inte iväg dom.

  • Jenny
   Författare
   1 oktober, 2019 / 11:29

   Här är de oxå jätte noga med vem som får hämta barnen.
   barnens farbror har hämtat flera gånger och de ringer oss varje gång trots att vi har sagt att det är okej att han hämtar.

   Här är även alla grindar/dörrar låsta och ingen kan ta sig in i lokalerna utan att bli insläppta av personal och de har kameror uppsatta i alla rum och föreståndaren kan alltid se vad som händer under dagen.

 6. Fy jag ryser vilken mardröm. Jag minns när William gick i ettan eller förskoleklass, och var i ungefär samma ålder då som din dotter? Tänker att hon är 7 så då bör de varit ungefär lika gamla. Jag kom till skolan och han var ingenstans, egen mobil var liksom inte ens tanken för så liten på den tiden. Annat är det idag när ettor och förskoleklass barn kommer till skolan med egen, men då han hade ingen. Jag och hans pappa åkte och letade, åkte hemåt och då står han där och gråter. HAN hade gått hem själv, de hade slutat och så hade han gått ut för att se om jag var där. Eftersom jag inte kommit ännu (var 5 min sen) så GICK han hem. Jag minns skräcken, alla tankar bilar osv. Är ju aldrig samma man upplever men ändå man kan relatera eller hur man ska säga.

  • Jenny
   Författare
   1 oktober, 2019 / 11:27

   Oh gud va hemskt… Jag tror vi nog hade rätt liknande känslor här faktiskt!
   Att ens barn försvinner är det värsta som finns!!

   Som tur är så kommer de ju oftast fram igen och är oskadda och det bara hänt pga. ett missförstånd. Men det hindrar ju inte att man tror det värsta när man står där och ens barn är ”borta”.

   kram kram

 7. 30 september, 2019 / 13:55

  Åhh nej förstår din panik usch va hemskt

  Nä här hade de nog inte hänt men att man ska behöva bli rädd

 8. 30 september, 2019 / 14:26

  Men fy va obehagligt!!! Fattar att du blev rädd. Visserligen är min syster vuxen 20 år men man slutar nog aldrig va rädd om den man har närmast, att man är rädd att det händer nåt liksom. Usch.

 9. Jennysvardag
  30 september, 2019 / 15:34

  Men fy! Jag hade också hunnit tänka tusen olika tankar. I Sverige finns det ju handlingsplaner för vad som än skulle hända. Tur att hon blev hittad.

 10. 30 september, 2019 / 16:04

  Men fy så hemskt! Förstår att ni blev rädda. Minns när äldsta grabben avvek från skolan och jag själv var inlagd på sjukhus och inte kunde göra något. Förstår precis hur du känner. Skönt att allt var okej med dottern.

  • Jenny
   Författare
   1 oktober, 2019 / 11:25

   Usch va läskigt!!
   Var hade han tagit vägen?

 11. 30 september, 2019 / 16:23

  Oj ja jag hade också blivit rädd, men man förstår ju ju äldre de blir ju mer ansvar har man ju förstått att det blir också, så känner jag med vår tös med, att numera måste man lita på att hon är klädd ordentrligt om dagarna om inte fröknarna kontrollerat osv. Skönt att allt gick bra i slutändan och nu lärde hon sig ngt av det
  Marie postade nyligen…Det färgsprakar på min powerwalksrundaMy Profile

 12. 30 september, 2019 / 22:31

  Men fy tusan vilken skräckupplevelse! Jag tycker att det är förskräckligt att skolskjutsen körde iväg utan att veta var hon var! Helt otroligt faktiskt! Så skönt att hon var välbehållen, och hoppas personalen tar lärdom.

  Kram!

  • Jenny
   Författare
   1 oktober, 2019 / 11:24

   Ja jag var faktiskt arg senare på kvällen men så måste det varit något missförstånd av någon slag då de trodde att vi skulle ha hämtat henne då de inte såg henne. konstigt…

 13. 30 september, 2019 / 23:58

  ja oj förstår du blev orolig, lätt hänt att tänka det värsta. Håller med hur ska en 7 åring veta det liksom om ingen informerat, tur att det löste sig <3
  jessica postade nyligen…en annorlunda form av korv med bröd.My Profile

 14. 1 oktober, 2019 / 00:14

  Usch vad läskigt förstår att du var både orolig och rädd, vad bra att dom nu har förklarat för henne tydligt vart man ska stå när bussen kommer 🙂 Kram

 15. 1 oktober, 2019 / 00:18

  Usch vilken jobbig upplevelse. Man hinner tänka mycket under en kort period men så skönt att allt löste sig till slut ❤

 16. 1 oktober, 2019 / 01:16

  Men fy så obehagligt!!! Förstår att du var livrädd, men tur att inget hade hänt <3

 17. 1 oktober, 2019 / 03:55

  Men fy vad läskigt :O Kan inte alls föreställa mig alla de tankar som for i ditt huvud..

 18. 1 oktober, 2019 / 03:58

  Men usch så otroligt läskigt, förstår verkligen att du blev jätterädd! Skulle också fått panik. Kan ju tycka att de borde ha ett bättre system för att sådant inte ska hända 🙁 Vilken tur att hon var oskadd! Kramar

 19. 1 oktober, 2019 / 11:06

  Men fy vad hemskt att ett barn skulle försvinna ❤️

 20. 1 oktober, 2019 / 13:17

  Oh så skönt att allt gick bra, vilken mardröm ?
  Här har vi skola/förskoleklass/fritids och förskola på samma plats. En fröken följer alltid med till bussen och ser så att alla kommer med när de ska åka hem ?
  Däremot har de satt någon unge på bussen av misstag när de skulle ha varit på fritids, så det var man lite rädd för innan de fick mobil och nyckel, men då la vi ut en nyckel i en sko utifall det blev fel och skrev upp våra telefonnummer så de kunde ringa när de kom hem.
  Sandifighter postade nyligen…Fibromyalgins onda fötter är ett av mina jobbigaste symtom.My Profile

 21. 1 oktober, 2019 / 13:58

  Förstår paniken, det samtalet vill man inte få. Tur det gick så bra ändå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X