A, B, C, D….

Jag vet det har varit lite ovanligt tyst från mig här på bloggen. Det har sina olika förklaringar.
Både roliga och lite jobbigare.

Den roliga förklaringen är att vår son är här och hälsar på oss på höstlovet och det är så härligt att ha hela familjen samlad. Vi har hittat på endel roliga saker och har mer planer på gång.

Det lite tråkiga är att yngsta sonen varit sjuk IGEN… halsfluss och allt vad det innebär. Men idag började han må bättre igen.

Även jag har känt mig hängig, det har jag gjort ett bra tag. Men de senaste två veckorna har varit katastrofala, mest för min familj som fått stå ut med mig och mitt vidriga humör.

Jag har varit arg och irriterad på allt och alla, för precis varenda liten småsak. Vill dottern ha ett glas vatten så har jag suckat och känt det som att jag är en slav som måste göra allt för alla.

På kvällen när jag tänker efter så har jag mått dåligt av att jag har varit så arg på de jag älskar mest av allt, och så säger jag till mig själv att i morgon ska jag vara snäll, glad och positiv. Ha tålamod och ge min barn all tid.
Men så kommer nästa dag och det kokar över i huvudet på mig, jag vill inte vara en ragata, men jag kan inte hjälpa det.

Jag är ju inte längre super ung och har funderat på om det kanske är klimakteriet som är på väg och hormoner som spökar på något sätt.

I tisdags kväll bröt jag ihop och vi bestämde oss för att det blir ett besök till läkaren som får kolla upp om det är något som felar.

Hos läkaren tog de flera rör med blod + urin.

Några av svaren fick vi efter några timmar och några svar kommer om en vecka då de skulle skickas till ett annat labb i en annan stad.

Svaret på de prover vi fick idag var att mina hormoner är som de ska och även min sköldkörtel är tiptop.

Det som inte var så bra var B-12 vitamin, D-vitamin, folsyra (tror jag det var) och att jag hade rätt så kraftig blodbrist.
Jag har fått ett helt gäng med mediciner utskrivet som jag ska ta nu i en månad sedan ska jag tillbaka och ta nya prover.

Läkaren sa att dessa brister kan göra att humöret blir upp och ner och att jag borde känna en förbättring redan om 2-3 veckor.

Gud så skönt att jag tog tag i det… jag började fundera på om jag hade en depression eller liknande. Men det verkar inte vara så. 🙂

Följ:
Dela

16 Kommentarer

 1. Camilla
  31 oktober, 2019 / 13:17

  Dom vitamin bristerna gör så mkt!

  B12 är bra att äta livet ut. Jag äter dessa varje dag. Har en kollega som forskar om B12 och hon berättade att vi alla borde äta B12 jämt.

  Hoppas du mår bättre snart ❤

 2. Paulina
  31 oktober, 2019 / 21:05

  Ojjj men vad jobbigt ! Hoppas det blir bättre så himla jobbigt!! Kramar!
  Skönt med höstlov! ?❤️

 3. 31 oktober, 2019 / 21:26

  Nej men usch stackare verkligen inget skoj

 4. 31 oktober, 2019 / 21:27

  Oj nu åkte det iväg
  Ja skulle typ skriva krya på och hoppas ni andra klarar sej

 5. 31 oktober, 2019 / 21:48

  Åh känner så igen mig, tror dock jag är utsliten också. men brist på samma som du har.
  Så himla jobbigt.
  Hoppas du märker skillnad när du ätit detta ett tag.
  ha en fin kväll

 6. Pärla
  31 oktober, 2019 / 21:48

  Mysigt att hela familjen är samlad. Men det låter inte alls bra med dig. Väl ni gick till läkaren och du har fått det utrett, hoppas det vänder snabbt nu, eller ja att de veckorna går snabbt.

 7. 31 oktober, 2019 / 21:56

  Inte lätt när man känner sig arg på allt och alla men inte vet varför. Så mår man dåligt för man har varit så sur och otrevlig. Kan va likadan ibland. Inte alls kul! Hoppss medicinerna hjälper dig iallafall!

 8. Jennysvardag
  31 oktober, 2019 / 22:34

  Så bra att du gick till läkaren och tog prover och fick svar. D vitamin borde jag börja med. Så roligt att eran son har vart hemma hos er 🙂 halsfluss är så hemskt att ha, jag lider med eran minsta son

 9. 31 oktober, 2019 / 23:05

  Vad jobbigt att ni inte mått så bra. Skönt att du fick hjälp hos läkaren och att hen hittade orsaken till ditt måede. Det är så jobbigt när man är så där upp och nervänd och är arg på de man älskar mest. Hoppas att det blir bättre snabbare än de två-tre veckorna läkaren trodde att det skulle ta.
  Hannas krypin postade nyligen…Det är inte mitt ansvar!My Profile

 10. 1 november, 2019 / 00:25

  Det är verkligen inte alls kul när man är sådär irriterad och sur över allt och skönt att det inte var depression Hoppas nu att du snart känner en förbättring. 🙂 kram

 11. 1 november, 2019 / 00:49

  Så tufft när man hamnar i sådana perioder i livet och man vill vara glad och borde vara deg men man orkar inte. Bra att du tog tag i det och hoppas du snart får må bättre ❤

 12. 1 november, 2019 / 01:34

  Men så kul att ha sonen på besök, hoppas ni får det superbra! Så tråkigt att du mått som du gjort dock men va skönt att du fått en förklarlig så får vi hoppas på att medicinerna får det att släppa snart ☺️ Borde nog också kolla upp mina värden, känt mig så himla hängig och på dåligt humör ett bra tag nu.
  Yela postade nyligen…Skogspromenad & bloggideérMy Profile

 13. 1 november, 2019 / 06:17

  Vad bra att du endå kollade upp varför du känns dej så ireterad på allting hela tiden vad bra att du gick till läkaren och fick vittamniner och sådant utskrivet hoppas det hjälper dej och att du snart är pigg och glad igen, ?

 14. 1 november, 2019 / 11:31

  Usch det lät ju inte alls roligt att må så men vad skönt att ni fick svar på vad det kan bero på och att man kan åtgärda det <3

 15. Tänk ändå vad brister kan göra med en. Man kan verkligen bli så där ledsen bara av att sakna vitaminer och liknade. Just med blodet säger de ju att vi kvinnor kan ha det extra jobbigt med så kan förstå att det dragit ner en del för dig. Skönt att du fick en del utplockat.

  Gällande din son, vart bor han? 🙂
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ postade nyligen…Bloggutmaning: 30 dagar i november.My Profile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X