Ett av livets största investeringar

/// Inlägget görs i samarbete med sverigekredit.se ///

Jag är uppvuxen i en hyreslägenhet i ett miljonprojekt lite utanför Stockholm.
Många har kallat det för ghetto osv. men för mig var det mitt hem och där jag kände mig som tryggast.
Jag bodde kvar där efter att jag hade gift mig men när vår förstfödda son fyllde 3 år så bestämde vi oss för att flytta.
Inte för att vi kände oss otrygga på något sätt. Utan för det kändes som att slänga stora summor pengar i sjön genom att hyra en dyr lägenhet, för trots att det inte var i det bästa området av Stockholm så var lägenheterna riktigt snordyra.
Vi bestämde oss för att söka lån och kanske hitta något eget, något eget på riktigt!
Vårt första lån var på 700.000 och för det fick vi en fin 3:a i en annan förort till Stockholm. Lite lugnare.
Tyvärr visste vi inte då hur viktigt det är att jämföra bolån och räntor. Det blev en rätt så dyr historia då vi bara tog första bästa. Jag tror vi betalade ca 7000 kronor i månaden bara i räntor och amorteringar, sen är det ju en månadsavgift på lägenheten med och den låg på ca 3500 kronor.

När vi sedan några år senare bestämde oss för att vi behövde hitta något större så kollade vi upp olika villkor på olika banker, vi jämförde och lyckades trots att vi köpte ett dyrare radhus få ner månadskostnaden rejält med flera tusen. Vi betalade då ca 3000 kronor i ränta och amortering och sen en månadsavgift på endast 1200 kronor.

Så det lönar sig verkligen att jämföra de olika bolånen innan man bestämmer sig för att teckna ett lån hos någon av de stora bankerna.

Kom även ihåg att banken vill ha dig som kund!
Får du ett lån med en viss procent ränta, gå till en annan bank och visa vad du ha fått och fråga vad de kan erbjuda dig!

Eller ännu bättre, titta in på Sverigekredit och jämför de olika bolånen. Där kan du se direkt vad de olika bankerna har för villkor och jämföra olika bolåneräntor.
Sverigekredit vänder sig till personer som vill ha koll på sin privatekonomi och bolånekostnader.

Känns det läskigt att ta steget från hyresbostad till att ta ett stort lån?
Jag förstår det, jag kände precis likadant, med räntor som stiger, sjunker osv. men om man läser på så är det faktiskt inte alls så läskigt och en investering man gör, och som man allt som oftast tjänar på i längden!

Följ:

1 kommentar

  1. 19 november, 2019 / 12:21

    Jag tycker att man ska kolla runt olika banker som låne givare det är nog väldigt smart att kolla om stor bankerna har ett bra erbjudande innan man går och tar ett lån på internet ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X