Det man inte tänker på

/// Inlägget görs i samarbete med lavendla.se ///

Jag vet inte om jag är den enda eller om det är vanligt att man skjuter undan och inte vill tänka på det oundvikliga?
Vad menar jag då?
Jo, döden och allt det som hör där till.

Tanken skrämmer mig, att det kommer ta slut en dag. Men så är det ändå viktigt att man tänker på det och hur det kommer bli den dagen som man inte längre finns och lämnar sina nära och kära efter sig.
Hur blir det för dem?

När någon går bort så är det mycket som man måste göra som man inte tänker på innan. Inte bara en begravning att planera utan även bouppteckning och dödsbo, arv och en hel del annat.

Har man många barn som vi har så tror jag att det lätt kan uppstå mycket känslor och konflikter om vem som ska få vad om vi som föräldrar inte har förberett testamenten.

Ibland kan man behöva ta hjälp av någon utomstående och få en juridisk hjälp och se så att allt går rätt till.

Hos begravningsbyrån Lavendla i Sollentuna kan man få hjälp med familjerättsliga ärenden. De hjälper till hela vägen från bodelning till bouppteckning och arvskifte. En trygghet som gör att man kan undvika eventuella konflikter och istället fokusera på sorgen.

Trots att Lavendla är en begravningsbyrå så kan de kan även hjälpa till med frågor som uppstår mitt i livet som till exempel samboavtal, testamente och äktenskapsförord så att de blir upprättade på rätt och lagligt sätt.

Även vad bonusbarn har för juridisk ställning och eventuella gåvor inom familjen kan man få hjälp med.

Sånt här är riktigt jobbigt att tänka på och oftast trycker man undan alla dessa tankar. Det poppar upp hos mig då och då, om jag skulle dö oväntat i en olycka. Hur skulle mina barns arv se ut?
Vet min partner hur jag vill bli begravd?
Vet jag hur han vill ha det inför sin begravning?

Ja det är många frågor när man tänker efter och inte alls så mycket svar. Jag har tagit upp det här med min man om att vi måste skriva ner våra viljor och kanske även vem som ska få vad eller i alla fall vad vi skulle vilja ge till vem.
En viktig tanke och handling som vi alla borde ta tag i, kanske inte för vår egen skull (vi är ju inte här) men för våra efterlevandes skull.

Följ:

1 kommentar

  1. 4 december, 2019 / 01:59

    Jag får sådana tankar jag med ibland men nu tänker jag inte alls på det.Jag vill inte tänka på det där nu utan jag lever en dag i taget =)
    Therese Carlsson postade nyligen…En kall tisdag ❄️My Profile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X