December är här

Jag vet att jag skriver det ofta men HERREGUD så fort tiden går och snart är det ett nytt år IGEN!!

Nu är det december sen några dagar tillbaka och vi har börjat att så smått pynta här hemma. Granen är redan uppe. Vi har inga vanliga fönster här hemma så några ljusstakar blir det inte. Ska väl köpa nån julblomma oxå.

Sen tänkte jag ge mig på att baka ett pepparkakshus i år igen. Jag ska göra ett eget från grunden. Men sen har jag även köpt ett färdigt som man bara sätter i hop. Tanken är att barnen får dekorera det färdiga så får jag dekorera det som jag gör själv pga. förra året skulle barnen dekorera och det blev inte alls så fint som jag ville.. hahaha!!! hade kämpat med husdelarna i flera timmar så kommer barnen hem och förstör hela min plan 😉

Förra årets hus kan du se här

Ska du göra något pepparkakshus i år? Eller hoppar du över det?

Jag har köpt två julklappar än så länge.. det är rätt så lite med tanke på att vi har 5 barn, haha. Men så är det alltid, sista minuten.
Vi har dessutom två barn som fyller år nu i december. Vår äldsta son fyller 19 år den 8 december och vår yngsta son fyller 4 år den 23 december.
Till stora killen har jag en födelsedagspresent klar, men ska köpa två till. När de blir äldre blir paketen mindre i storlek, dyrare och betydligt färre. 😉

Nu är klockan 19 och jag ska kasta in barnen i duschen så de är klara för sängen vid 20:00. Just nu pågår operation ”sova i egen säng hela natten” och en av oss sover på en madrass bredvid deras säng (de har våningssäng). Vi är inne på dag 2 och i morse kom sonen in till mig i vår säng vid 05-tiden. Han smög över sin pappa på golvet och in till oss, fail!
Men vi får kämpa på så länge det behövs för jag har ont i ryggen av att dela säng med alldeles för många barn.

Följ:

18 Kommentarer

 1. 3 december, 2019 / 20:34

  Hihi förstår dig med pepparkakshuset! Vi gör på jobbet (jobbar på förskola) och jag har lite svårt att släppa att det inte blir mönster och lika på sidorna osv 🙈 har också mycket födelsedagar i December – inte lätt att hitta på både julklappar & presenter jämt…

  KRAM

 2. 3 december, 2019 / 20:37

  Ont i ryggan av att sova med barn får jag också. Fy sjutton vad ont jag har på morgonen. Ändå så har jag en stor säng och det bara är jag och sonen i sängen. Så smart att göra två pepparkakshus ju. Så ska jag göra nästa år 😃

 3. Paulina
  3 december, 2019 / 20:56

  Men så mysigt med denna månad och stressigt för många vilket är svin jobbigt också!!! Hatar december speciellt när det blir stress och massa olika jobbigheter
  Jag tänkte göra ett pepparkaks hus! Super mysigt verkligen 😍❤️ Så fin han är

 4. 3 december, 2019 / 22:52

  Åh, tjejerna har redan gjort pepparkakshus och jag ska snart göra ett jag med!
  Jag är alltid tidigt ute med julklappar men i år vart det sent! Nu är det bara brorsan kvar dock!

 5. 3 december, 2019 / 23:15

  Ja alltså det är helt otroligt vad tiden går fort, kan inte förstå att det om mindre än en månad är 2020! Så himla mysigt att fixa hemma, jag har satt upp lite ljusslingor och det är ju så mysigt 🤗 Lyckas alltid bli julklappar i sista minuten för mig också haha, trots att jag varje år säger att jag ska vara ute i god tid 😅
  Kramar❤️
  Yela postade nyligen…Tisdag – Behandling, Ångest & HaulMy Profile

 6. Visst är det så där när barn blir äldre dyrare och liksom mer ”användbara” också :). Kul liksom ändå, älskar det där med färre paket och dyrare på ett sätt. Pepparkakshus har jag aldrig gett mig på, eller jo ett år men gav upp. Jag är absolut ingen som har tålamodet eller skillsen för att fixa sånt där haha.
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ postade nyligen…Sista november idag. Har du julpyntat idag för att få det klart till första advent imorgon?My Profile

 7. 3 december, 2019 / 23:38

  Åhh men ja jobbig period m försökte ju sova i sängen ändå 😂🤣🤣 de är för söta . Det är jobbigt men ja nu när man inte har någon som kommer saknar man det m iskalla fötter under täcket 😂🤣🤔😄

 8. Pärla
  3 december, 2019 / 23:50

  Ja herre så fort tiden går!! Jag har pyntat klart redan så jag kanske är för snabb haha! Men mysigt. Bygger dock inga hus, har noll tålamod för sånt 😂 Du är duktig som kämpar på hehe.
  Har inte heller köpt så mycket klappar, har ju fyra småsyskon och mina föräldrar lyckades bra för tre av dom fyller dessutom år 19, 23 och 30 december så himla massa saker som ska köpas haha!
  Hoppas det går bättre med sov planerna framöver.

 9. 4 december, 2019 / 04:27

  åh va kul ni ska baka ett pepparkakshus, jag tror jag inte gjort något sånt sen ja va barn typ. har funderat på att testa flera jular i rad, men minns det som det var ganska svårt haha. Men någon jul ska jag faktiskt också ge mig på att försöka, dock blir det kanske nästa jul haha XD <3
  jessica postade nyligen…Bujo decemberMy Profile

  • Jenny
   Författare
   4 december, 2019 / 22:47

   Ja men prova, det är faktiskt rätt kul.
   Pilligt och endel svordomar får man räkna med.
   Men mysigt med julmusik i bakgrunden och roligt när det är klart sen.

 10. 4 december, 2019 / 08:13

  Jag hoppar över huset i år, som det ser ut nu iaf.. Allt kan dock ändras så vi får se lite längre fram om jag kan hålla mig ifrån byggandet 😛

  • Jenny
   Författare
   4 december, 2019 / 22:46

   Det är ju lite kul att bygga… haha… känner mig lite som en arkitekt, hahaha!!!

 11. 4 december, 2019 / 10:17

  jag har allt julpynt klart men vist går tiden fort inte länge var till 2020:) här har jag inte köpt en enda klapp en ska börja nu några veckor innan jul:) tror inte det blir något pepparkakas hus i år här 🙂

 12. 4 december, 2019 / 10:55

  Så fort tjejernas pappa är borta på jobbresa (vilket är typ halva året – sammanlagt) så kommer de över till mig och sover hos mig hela nätterna. ”Du blir ju så ensam annars” var 6-åringens tankar kring det. Men förstår dig med din ryggont att det inte fungerar.

  • Jenny
   Författare
   4 december, 2019 / 22:45

   Det är ju mysigt att sova med barnen, jag älskar det egentligen och alla våra barn har sovit länge med oss. Jag har aldrig haft problem med det innan men nu börjar ryggen ta stryk.

 13. 4 december, 2019 / 11:08

  Här blir det fler pepparkakshus i år men vi köper färdiga delar som bar är att bygga u hop. Ett stort och några små, så att barnen får dekorera ett varsitt. Förra året gjorde de ett tillsammans men de var inte alls överens 😀

 14. 4 december, 2019 / 13:20

  Ja men verkligen, så attans fort det går. Kul stt grupp lite julpynt och gran, vi har fått upp lite men mycket kvarstår och vi beställde faktiskt gran på nätet i år. Skall bli kul att få levererad

  • Jenny
   Författare
   4 december, 2019 / 22:43

   Åh hoppas du blir nöjd med granen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X