Endast det bästa till din bästa vän

/// Detta inlägg görs i samarbete med diopet.com ///

kosttillskott hund

Mitt första minne

Mitt första minne i livet är från när jag var riktigt liten, kanske runt 3 år och hemma hos min farmor som bodde i Blekinge. Hon bodde i en fin lägenhet med mycket prylar som jag bara älskade att utforska. 
Hon hade en virkad hund och i hunden var det en flaska som var fylld med massor av mynt. Jag älskade att leka med den, hälla ut alla mynt och sen fylla flaskan med mynten igen en efter en. 
Vi satt ofta i hennes kök, hon läste Allas och löste korsord. Hon hällde kaffet på tefatet och satte sockerbiten i munnen och sippade kaffet från fatet, och jag gjorde det samma. Farmor var min stora idol. 
Men det jag älskade mest av allt, när jag kom hem till farmor var att få gosa med hennes hund som var en strävhårig tax vid namn Bessan. Vi gick på långa promenader längs med vattnet och jag fick hålla i kopplet. 
Tyvärr dog Bessan, men farmor köpte en ny Tax som såg precis lika dan ut och fick namnet Bessie.

Såg farlig ut men hon var snäll

Sen hade min pappas sambos föräldrar en hund som jag tyckte så väldigt mycket om, hon var en schäfer som hette Zita, hon såg farlig ut men var så snäll. 

Bolognese, mat eller hund?

Mitt nästa minne av människans bästa vän är när min syster köpte en hund, hon var kanske 16 år och jag var 10 år gammal. 
Det var en Bolognese och rasen var väldigt ovanlig i Sverige då, jag tror att det bara fanns ca 10 stycken i landet då. Han fick namnet Plutzo och var så liten vit och fluffig. Han hade blivit mobbad av sina syskon och en av dem hade bitit av honom svansen så han hade bara en liten stump av vad som skulle ha varit en fin ”krullig” svans. Han fick mycket problem med sina njurar när han blev äldre och fick äta special kost. Men han levde otroligt länge. Jag tror han levde tills han var ca 15 år. Jag minns inte exakt för jag hade flyttat hemifrån och fått barn.

Ingen hund för mig

Jag har alltid sagt att jag inte ska skaffa en egen hund för det är så mycket jobb. Men när vi flyttade så blev det att vi skaffade en hund ändå. En gatuhund hade fått valpar och vi räddade en av dem. Han fick namnet Simsek som betyder ”Blixten” och är av rasen Kangal.
Kangal hundar är herdehundar och är väldigt beskyddande mot sin familj. De ska ju valla får och hålla rovdjur borta. Simsek är verkligen så. Som en stor nallebjörn mot oss i familjen men kommer någon han inte känner så visar han direkt att de ska hålla sig borta. Förra julen när ”tomten” kom så bet han tag i ”tomtens” byxor så när han kom in hos oss så var hans byxor trasiga (byxorna var gjorda i filt och gick sönder väldigt lätt). Haha…

Inte bara en gatuhund, utan två

Efter några månader fick Simsek sällskap av en gatuhund som kom till oss dag efter dag. Han visste att hos oss fanns det mat och vatten. Vi klappade och pratade ofta med den hunden och tillslut bodde han också hos oss. Han fick namnet Dogge. Tyvärr så började Simsek och Dogge bråka mycket och efter att vi hade fått dra isär dem och båda var skadade så fick Dogge flytta till mina svärföräldrar för båda deras säkerhet.

En kangal tillsammans med ett litet lamm.

Hundar är helt fantastiska djur, de är verkligen ens bästa vän och trogna oavsett vad.

Ge din bästa vän det bästa möjliga

Så, visst vill man sin bästa vän det bästa i livet?
Precis som vi människor äter kosttillskott så kan det vara bra för våra bästa vänner att äta något för att få dem att må bra.

Något till hundens alla olika skeden av livet

Är din hund stressad eller har ledbesvär så finns det kosttillskott som kan få din hund att må bättre.
Är din hund dräktig så finns det ett ökat behov av kalcium och då kan det vara bra att ge ett kosttillskott under den perioden av din hunds liv.

Omega-3

Ibland kanske man inte vet vad det är som felar, pälsen är glanslös och fäller mer än vanligt. Då kan det vara att din hund behöver ett tillskott av omega-3.

Diomega-3 är bra för så mycket, bland annat ger det din hund engergi, stärker hjärta och kärl, lindrar ledbesvär och hjälper vid hudproblem.
Om din hund har hudproblem gör det att hunden fäller sin päls mer än vanligt.

Kosttillskott Hund

Besök sidan och klicka dig vidare till ”Vad har din hund eller katt för behov?” och du kan lätt hitta vad som passar dig och din hund.


Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X