Nu är det dags

I höst är det fyra år sedan vi flyttade hit.
Gud va tiden går fort!

Ett av mina ”nyårslöften” var att jag ska lära mig språket bättre. Jag kan ju endel redan och har kunnat sen jag var ca 15 år.
Men om jag ska vara ärlig så har jag inte lärt mig något mer sedan vi flyttade hit.

Det är inte lätt som vuxen att lära sig ett nytt språk, speciellt inte när man är mest hemma eller mest umgås med andra som pratar svenska.

MEN, nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det.

På Tisdag nästa vecka så börjar jag skolan!!
Det är tre dagar i veckan i tre månader (till juni) och sen fortsätter det i höst på nivå 2.

Jag kan mycket redan, men har lite av en låsning som gör att jag inte vågar prata. Jag låtsas hellre att jag inte förstår än att öppna munnen… haha! Jag hoppas att med en här kursen så får jag mer självförtroende att våga prata mer, pratar man mer så lär man sig mer också.

Det ska faktiskt bli roligt, köpte igår en ryggsäck och skrivblock, jag är redo 😉

Följ:

12 Kommentarer

 1. Pärla
  6 mars, 2020 / 12:03

  Åh så kul att få börja i skolan, det kommer säkerligen hjälpa dig mycket. Jag håller med om att det är svårt att lära sig nya språk som vuxen men ack så kul.

 2. Paulina
  6 mars, 2020 / 12:36

  Vad roligt att du vill lära dig språket mer 😊 Det är ju otroligt viktigt att kunna. Så fina saker du köpt, det gör ju att man blir extra motiverad 🥰

 3. 6 mars, 2020 / 14:18

  Vad roligt att du ska lära dig mer i språket där du bor. Jag hoppas att kursen ger dig den trygghet du behöver för att känna dig bekväm i att prata mer. Men handlar inte det mest om någon undermedveten rädsla att säga fel och göra bort sig?

 4. 6 mars, 2020 / 15:23

  Åh va kul för dig 🙂 lycka till vännen. De kommer bli bra ❤️👌🏻

 5. 6 mars, 2020 / 21:23

  Vad roligt! Sådär blev det för mig i Tunisien, att jag hellre var tyst, och det var ju egentligen bara negativt för mig. Man lär sig ju inget och så tär det tillslut på självförtroendet. Så jättebra att du ska börja plugga och det kommer säkert bli kul 🙂

 6. 6 mars, 2020 / 21:52

  Åh heja dig & ett stort lycka till! Jag skulle med vilja lära mig ett språk till ordentlig! Men samtidigt är det svårt att finna motivationen när man inte har någon att prata med och dessutom bor i Sverige…
  Kram

 7. Åh så roligt och även spännande :). Det där fixar du det är jag övertygad om. Jag kan någonstans förstå din rädsla, jag pratar ogärna engelska och problemet är att jag som loppisjunky numera står med några engelsmän i kön varje torsdag. De snackar engelska med mig och varje gång mår jag skit, jag har svårt för språk. Förstår men vågar liksom inte prata, skulle vilja gå kurser i flera olika språk som engelska, arabiska och teckenspråk. Kanske jag vågar en dag :).
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ postade nyligen…Denna månad börjar alltså skatten på plastpåsar, hur påverkar det dig?My Profile

 8. 6 mars, 2020 / 23:57

  va kul du känner dig redo, ja det där med språk blir ju alltid lite svårare ju äldre man blir att lära sig. Men jag tror på dig, har själv försökt lära mig lite finska då sambon är halvfinsk, dock kan ja mest svordomar och olika mat ingredienser 😂❤
  jessica postade nyligen…skaparglädje tema tv spelMy Profile

 9. 7 mars, 2020 / 00:59

  Åh, så spännande! Det är ju så berikande att kunna fler språk och särskilt för dig som har användning för det i vardagen kan jag tänka mig : ) Önskar att jag kunde fler språk!

 10. 7 mars, 2020 / 07:45

  Och ändå är det så viktigt att kunna språket då man bor i ett annat land. Jag tänker att ju mer du pratar, ju lättare blir det. 🙂 Lycka till med studierna

 11. 7 mars, 2020 / 12:43

  Vad roligt att du ska lära dej språket mera härligt att du är på nivå två nu 🙂 hoppas att det går bra för dej i skolan nu 🙂

 12. 7 mars, 2020 / 12:44

  Vad roligt att du ska lära dej språket mera härligt att du är på nivå två nu 🙂 hoppas att det går bra för dej i skolan nu 🙂 hoppas du får en underbar dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X