Upp och ner

Det känns som att världen är upp och ner.
Det är liksom avigt och fel på något sätt.
Det känns overkligt och som att det här inte händer, som att det bara är en läskig dröm och som att vi snart ska få vakna och allt är som vanligt igen.

Här händer ingenting, samtidigt som det händer mer än någonsin.
Sen jag skrev sist så har antalet corona smittade ökat från 191 stycken till 947 stycken och från 2 döda till 21 döda, och självklart så är mörkertalet mycket högre än så.

Idag bestämdes det att även alla frisörsalonger och skönhetssalonger ska ha stängt i en månad framåt.
Det bestämdes även att de som är över 65 år och de som ligger i riskgrupper har utegångsförbud från och med idag. De som är i behov av hjälp för att handla och uträtta ärenden har ett nummer de kan ringa och det finns speciella team tillsatta för att hjälpa dessa personer.

Online undervisningen börjar

Här är skolorna fortsatt stängda som planerat.
Den här veckan som gick var barnen lediga. Men från och med måndag så börjar online undervisning.
Det kommer att vara lektioner på tv som barnen ska titta på, sedan finns det en app/sida på nätet där barnen kan logga in och göra diverse uppgifter osv. Det hela verkar vara jätte bra och jag tycker det här är en bra lösning.

Det är på tre olika kanaler.
Årskurs 1-4 har lektoner på en kanal
Årskurs 5-8 har lektioner på en kanal
Och gymnasiet har lektioner på en kanal.

Varje årskurs har en timmes lektoner om dagen.
Tex. Selin som går i årskurs ett kommer på måndag, att ha Turkiska mellan 9-9:30 och sen Matte mellan 9:30-10:00
Våra stora killar som går i årskurs 8 kommer att ha Turkiska 12-12;30 och sen matte mellan 12:30-13:00.
Sen är det andra lektioner under veckan.
Schemat rullar så hinner man inte med första sändningen, så börjar schemat om igen vid 13:30 och sen ännu en gång vid 17:30.

Vi försöker att hålla oss hemma så mycket som möjligt.
Idag var jag tvungen att gå ut en sväng för jag hade sån yrsel och huvudvärk. Jag vet inte om det är för att jag har varit inne i flera dagar. Men jag kände att jag behövde komma ut. Så vi gick till affären och handlade det vi behövde och sen gick vi hem. Jag mådde faktiskt lite bättre när jag kom hem. Yrseln blev istället en huvudvärk, men jag tar huvudvärk alla dagar i veckan framför yrsel.

Yngsta sonen var sjuk några dagar, hög feber osv.
Jag har turen att känna en tjej som jobbar som läkare. Så jag skickade bilder på Emirs hals som var så svullen att han inte kunde andas på natten och alldeles vitprickig. Hon skrev ut ett recept på medicin till honom som vi kunde hämta utanför sjukhuset. (Sjukhuset är ju det sista stället man vill ta barnen nu.. om man blir smittad av corona någonstans så är det väl där).
Han fick börja med antibiotika igår och idag är han redan mycket bättre.

Jaja… det var väl allt jag har att skriva här ifrån oss. Det händer inte så mycket eftersom vi är hemma mest.
Kan avsluta med veckan i min Happy Planner 😉

Ta hand om er där ute och var rädda om varandra! ❤️

Följ:

13 Kommentarer

 1. 22 mars, 2020 / 17:06

  Ja hade feber imorse men en Alvedon vila vätska så lugnade de ner sig 🙂 Jag ligger sjuk nu för vågar inte jobba med sjuka patienter kram fina du 😍

 2. Pärla
  22 mars, 2020 / 17:57

  Jag har helt ärligt inte märkt av så mycket. Självklart läser man om andra ställen likt ert där hela samhällen stängs ner men jag jobbar, handlar och lever som vanligt så påverkas inte så mycket just nu.
  Smart ändå att ha lektioner på TV, vilken möjlighet!! Tråkigt med sonen men skönt att han redan är bättre.

 3. 22 mars, 2020 / 20:30

  Ja, det eskalerar väldigt mycket just nu allt kring Corona. Men, det verkar som människors solidaritet och medmänsklighet visas mer nu. 🙂

 4. Blir så berörd, jag känner liksom någonstans igen mig fastän vi sitter på olika delar i världen. Du där i Turkiet och jag här i Sverige. Ännu har vi ingen stängd skola även om det förmodligen och förhoppningsvis kommer. Varje dag funderar jag på varför jag inte jobbar på ett företag istället, varför jag som lärare och hypokodriker ska behöva utsätta mig för att jobba som jag nu gör. Jag har inte valt att bli utsatt för smittorisk, jag vet att det är själviskt att skriva så men det är så jag känner det. Ren och skär rädsla. Alla dessa som förlorar någon de älskar, lika väl kan det bli en själv :(.

  Det systemet ni har med tv:n och studierna låter hur bra som helst! Samt även att förbjuda äldre att gå ut, jag ser pensionärer ute hela tiden här.
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ postade nyligen…Jag legitimerar mig genom att…My Profile

 5. 22 mars, 2020 / 21:12

  Dessa tider är hemska… man vill bara vakna upp när det här är över! Vilken smart lösning de verkar ha med undervisningen!
  Kram kram

 6. 22 mars, 2020 / 22:13

  Men mitt i allt får vi vara tacksamma för att vi lever i en tid där tekniken fungerar som en portal utåt, att vi förstår hur virus sprids och hur vi ska hantera det. Isolering är tråkigt, men vi kan ändå nå ut genom sociala medier.
  Skönt ändå för er att gå ut en runda och att din yrsel blev bättre

 7. 22 mars, 2020 / 23:14

  Ja allt är helt upp och nervänt. Man tror som du skriver inte det är sant. Om någon hade sagt att detta skulle hända för ett år sedan hade man ju inte trott på det. Bra att alla äldre inte ska gå ut. Borde vara så här också tycker jag.
  Liw postade nyligen…Skrattar så man nästan gråterMy Profile

 8. 22 mars, 2020 / 23:41

  Håller verkligen med dig om att det känns så overkligt! Aldrig varit med om något liknande innan & kan knappt förstå att det här ens händer. Har ju både min man & mamma i riskzonen så försöker också vara hemma så mycket som möjligt men börjar bli lite orolig faktiskt. Hoppas det går bra för barnen med distans! Skönt att ha en läkarvän så ni slapp åka in och så skönt att höra att han nu mår mycket bättre❤️
  Ta hand om dej vännen, kram 🤗
  Yela postade nyligen…Testar Diors foundationMy Profile

 9. 22 mars, 2020 / 23:53

  Jag håller med dig om att sjukhuset är det sista stället man vill vara på. Både jag och Lilla My är kroniskt sjuka och ses som riskgrupp och trots att vi för en vecka sedan hade behövt uppsöka vård så kämpade vi på hemma istället. Jag gillar verkligen Happy Planners! Så fint att få se din!

 10. 23 mars, 2020 / 03:13

  Ja, det är inte klokt vad detta påverkas oss alla. När snacket om Corona startade hade jag inte ens kunnat drömma om att det skulle se ut såhär bara ett par veckor senare. Nu får vi alla bara göra vad vi kan och hålla alla våra tummar och tår för att det lyckas blåsa över snabbare än vad man tror.. Ta hand om er! <3

 11. 23 mars, 2020 / 08:12

  Man undrar vad som händer, Precis som du säger. Totalt overkligt. Hela världen är i ett ända kaos. Tror ändå det farligaste är masspsykosen folk har hamnat i.

 12. 23 mars, 2020 / 10:20

  Fy den här Comoran ställer verkligen till det för många nu här i Sverige är alla skolor stängda kanske arbetsplaster med snart vi får hoppas att det snart är över med det här

 13. 23 mars, 2020 / 13:59

  Vad bra de har ordnat med undervisningen ändå. Smidigt att schemat är rullande så det inte är kört om man missar en sändning. Bra att det finns hjälp att få nu när de som är äldre inte får gå ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X