Det ökar fort nu

Känns som hela vardagen kretsar kring Corona just nu, det är det enda som visas på nyheterna, det enda som pratas om i grupper på facebook, det enda man tänker på om man går utanför dörren, att inte röra sitt ansikte, grönsakerna i affärerna är färdig paketerade i plastpåsar så man inte ska peta på allt. De som jobbar i affärerna som är öppna har ansiktsmasker och handskar på sig.
De flesta affärer har stängt och man ser nästan inga människor ute.

I onsdags kom nyheten att alla skolor och förskolor ska ha stängt till den 30 april. Online undervisningen fortsätter.

Vi gör vårt bästa för att hålla oss hemma så mycket som möjligt men vi har ändå tagit en promenad om dagen. 30 minuter ner till havet och sen 30 minuters promenad hem. Lagom för att få röra på sig lite och få frisk luft. Eftersom det är så lite folk ute är det väldigt lätt att hålla avstånd från andra.

Igår fick jag lite ont i halsen och kände direkt att vi varit dumma som varit ute. Men så kom jag på att yngsta sonen hade ju halsfluss för några dagar sedan och han blev bra av penicillin så antagligen är det väl han som smittat mig med det. (idag har jag lite ont men känner mig inte sjuk).

Här ökar antalet sjuka riktigt fort nu. Igår kväll var antalet bekräftade smittade uppe i 5698 och totalt har nu 92 stycken dött. 2069 nya bekräftade fall på bara ett dygn och 17 döda.

Usch, tycker det här är läskigt.
Alla borde ha munskydd när de går ut!
Ofta är man smittad innan man vet om det själv.
Så om alla bär mask (sjuka som ”friska”)så sprids smittan mindre.

När man är så sjuk att man har symptom ligger man ofta i sängen.
Så smittan sker ju innan man blivit så dålig.

Nåja… nu ska vi äta lunch, det blir Yayla Çorbası, en god och snabblagad soppa som passar toppen att äta när man vill ha något att äta. Kan dela med mig av receptet lite senare idag om ni är intresserade. 🙂

Ikväll blir det lax med färskpotatis, jag hittade färskpotatis i affären här om dagen. Så gott!!
Vad ska du äta till middag idag?

Hoppas du får en härlig fredag!

Följ:

16 Kommentarer

 1. 27 mars, 2020 / 15:18

  Det är så sjukt och fruktansvärt hur detta har utvecklat sig. Har varit sjuk i några dagar så håller mig hemma och går bara ut i trädgården eller skogen här bredvid. Vi får hoppas att detta går över snart så man kan börja leva normalt igen

 2. 27 mars, 2020 / 15:19

  Vi har suttit isolerade i 20 dagar idag och jag förstår att ni unnar er den där 30 minuters promenaden. För man blir fan knäpp i huvudet annars. Speciellt när man har barn. Min treåring klättrar på väggen och min 8-månaders tycker allt är trist. Måste kännas ännu mer påtagligt när det ser ut så i affärerna.

 3. 27 mars, 2020 / 16:03

  Ja herregud vad detta tagit över! Skrämmande att det blivit så här, det känns som en dålig film. Klart vi ska uppdateras men vi behöver lite ljus i detta mörker också. Nu hoppas jag bara att det är över inom en rimlig framtid så vi kan leva normalt!

 4. Pärla
  27 mars, 2020 / 17:22

  Ja herre det är det undan man hör om nu. Jag orkar tyvärr inte ens lyssna. Jag tror det är vettigt att gå ut lite iallafall, på promenad som du säger. Tråkigt om det är halsfluss dock men vad ska man göra.
  Jag har ätit kycklingsallad idag 😍

 5. 27 mars, 2020 / 17:35

  Jo de är ganska dött här med.. åkte buss in till repis där vi bor o knappt nå folk på bussen heheh men va gör man.. Corona tar över hela städer å byar

 6. 27 mars, 2020 / 19:39

  Jag börjar tröttna på allt prat om viruset, det är som du säger, står inget annat om det i tidningar och på nyheterna! Men klart alla pratar om det eftersom det är så nytt. Jag märker inte riktigt av det om jag ska vara ärlig, mer än att alla är så försiktiga när man ska träffas och allt som står på nätet. I affärerna är det fullt med folk som vanligt känns det som.

 7. 27 mars, 2020 / 23:10

  Det är lite obehagligt när det är så folktomt. Här i Stockholm tycker jag att jag ser oförändrat antal folk i den lilla del jag fortfarande rör mig i, men jag ser andras bilder på tomma gator.
  Min man och jag konstaterade nyss också att det inte är så mycket andra nyheter nuförtiden. Det mesta filtreras bort bland allt med corona. Det är verkligen som att världen på ett sätt står still just nu.

 8. 27 mars, 2020 / 23:10

  Ja vart man än vänder sig är det Corona… jobbigt samtidigt som man förstår det! Läste någonstans att ”för varje dag som går är vi en dag närmare slutet på den här katastrofen”. Det gav mig lite, lite hopp!
  Gott med färskpotatis!
  KRAM

 9. 28 mars, 2020 / 00:08

  Låter soännande med den där soppan, du får gärna dela med dig av receptet. Ja även här är det mycket coronaprat men allt är inte nedstängt som på många andra ställen. Jag var ute på restaurang med dottern och hennes pojkvän och vi var några stycken där med långa avstånd mellan oss, men vi såg att det var många som hade beställt hem och det är ju bra så att restaurangerna inte går i konkurs.

 10. Fy jag tycker det är läskigt och skyddsmask finns det inte att få tag på här i Sverige :(. Så man bara väntar på att bli sjuk. Speciellt som lärare, och nu vet jag dessutom att det är relativt stor samhällsspridning här i stan så ja det är bara en tidsfråga. Alla människor som dör skrämmer mig, och framförallt det där att vissa inte tycks märka något med symptomen :(. Känns som Sverige experimenterar med oss som vi är kaniner i bur. Där tycker jag länder som där ni bor är så mycket bättre. Har förresten berättat på jobbet om ert koncept med tv och hemstudier. Det är ju så himla smart något Sverige borde ta efter.
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ postade nyligen…En dag med astma. När livets överlevnadssystem slår på livräddningstrumman.My Profile

 11. 28 mars, 2020 / 01:30

  Jag har också börjat tycka att det hela känns väldigt läskigt och olustigt. Det ökar snabbt här i Sverige också även om det kanske inte än så länge är lika illa som i många andra länder. Känns riktigt obehagligt när man hör att det är unga människor som gått bort i vissa länder som inte har haft några bakomliggande sjukdomar. Fy! Alla måste verkligen ta sitt ansvar nu!

 12. 28 mars, 2020 / 01:49

  Ja fy för detta virus! Här tycker jag att man borde vara lite hårdare och stänga ner mer, att skolorna fortfarande är öppna tycker jag känns rent av idiotiskt.
  Även om barnen i sig inte verkar bli lika sjuka så finns det väl inga som smittar så mycket som barn oavsett sjukdom. Risken att de sprider smittan till många känns ändå ganska hög.
  Här blev det tortillapizzor till fredagsmiddag idag förresten. ☺️
  Rebecca postade nyligen…Fredag utan riktig fredagsfeelingMy Profile

 13. 28 mars, 2020 / 02:37

  Ja det där med corona är läskigt. Men är man inte i riskzonen så tror jag inte man ska vara så orolig, men det klart, vem vill ens bli sjuk? Har ni några planer för helgen? Kram <3

 14. 28 mars, 2020 / 08:31

  Jag funderar helt seriöst på att radera min facebookapp. Jag orkar inte mer om corona. Tycker det räcker med begränsningarna i vardagen. Här i Sverige är all fotboll uppskjuten och de har minskat allmänna sammankomster till högst femtio pers. Kan tänka mig att det är tomt ute när ni har så mycket restriktioner.

 15. 28 mars, 2020 / 10:12

  Ja dessa tider har verkligen fått saker att se väldigt annorlunda ut och jag tror att de flesta gör vad de kan för att minska spridningen och då kommer vi få ett stopp p det. Läste en artikel om ebola som var för ett par årsedan och ja hopplösheten fanns då med, men det vände och det kommer detta snart föra med
  Lexochlogan postade nyligen…UTVALD BLOGGARE HOS NOUWMy Profile

 16. 28 mars, 2020 / 11:29

  Ja fy jag tycker att den här sjukdomen är väldigt läskig med tycker att vi i Sverige borde stänga ner småskolan här med för att minska antalet sjuka. Men som du säger i varenda grupp på Facebook så pratas det och skrivs om det här 🙁 Fy vad tråkigt att du fått ont i halsen inte det trevligaste Tråkigt att din yngsta sån med har ont i sin hals krya på er <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa mitt senaste blogg inlägg i min kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv Swedish
X